Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Baltijas eSporta līgā uzvaras tiek dalītas uz pusēm

Jānis Celmiņš

Vakar tika aizvadītas četras Baltijas eSporta līgas spēles CS:GO disciplīnā. Pirmajā pārī tikās latvieši “MALCO” un igauņi “GODZ.EE”, savukārt otrā pārī vēl viena igauņu komanda “WASD Sports” mērojās spēkiem ar lietuviešu komandu “Team Refuse”. Uzvaras šajos pāros tika dalītas uz pusēm.

Pirmā karte pirmajā pārī bija de_mirage, kura ļoti nepatīkami iesākās latviešu komandai “MALCO” – viens no “MALCO” spēlētājiem nespēja pievienoties serverim, tāpēc pirmos 13 raundus “MALCO” aizvadīja spēlējot četratā pret pieciem, bet tomēr pamanījās uzvarēt 2 no šiem 13 raundiem. Esot pilnā sastāvā, latvieši spēja uzvarēt pēdējos divus pirmā puslaika raundus, noslēdzot to iedzinējos ar rezultātu 4:11. Otro puslaiku latvieši spēlēja uzbrukumā. Otrais puslaiks latviešiem iesākās ar zaudētu pistoļraundu, kas krietni samazināja izredzes uz uzvaru pirmajē kartē. Tomēr, pateicoties uzvarētam sekojošajam “eco” raundam, “MALCO” atgrieza sev cerības pacīnities par pirmo karti. Turpinājumā sekoja kas fantastisks – “MALCO” demonstrēja vienkārši fantastisku spēli, ļaujot pretiniekiem uzvarēt vairs tikai raundu, kas nozīmēja apbrīnojamu atspēlēšanos “MALCO” izpildījumā un uzvaru pirmajā kartē ar 16:13.

Otrā karte šajā pārī bija de_nuke, kuru “MALCO” sāka spēlejot aizardzībā. Pirmais puslaiks kopumā pagāja visnotaļ līdzīgā spēlē un ar nelielu pārsvaru to noslēdza “MALCO” – 9:6. Uzvarot pirmos trīs raundus otrajā puslaikā, igauņi spēja ātri vien rezultātu izlīdzināt. Komandas turpināja spraigu cīņu, apmainoties ar uzvarētiem raundiem. “MALCO” spēja iegūt divus mappointus, tomēr “GODZ.EE” atspēlēja abus un atlika spēles liktens izšķiršanu līdz papildlaikam. Papildlaiku krietni pārliecinošāk iesāka igauņi un ātri vien ieguva sev divus mappointus. Izspēlējot pirmo mappointu, spēli iespaidīgā veidā noslēdza igauņu spēlētājs “nyte” - esot situācijā 1v2, viņš pamanījās ar vienu šāvienu nogalināt abus atlikušos latviešu spēlētājus un nodrošināt savai komandai uzvaru papildlaikā ar 19:16. Par uzvaru papildplaikā “GODZ.EE” tika pie diviem punktiem, vienu punktu atstājot “MALCO”.

Otrajā pārī tikās igauņi “WASD Sports” un lietuvieši “Team Refuse”. Pirmā karte bija de_train, un tur pārliecinoši, ar rezultātu 16:4 uzvarēja igauņi. Otrā karte bija de_inferno, un tajā lietuvieši spēja revanšēties ar 16:10, tādejādi komandas dalīja uzvaras uz pusēm.

Rakstu sagatavoja: Ingars Folkmanis

  +1 [+] [-]

, 2018-03-01 13:21, pirms 7 gadiem
pie katra esporta raksta pirmais ka paklausigs suns m8archa ir klat un rej savu hunju

     [+] [-]

, 2018-03-01 13:34, pirms 7 gadiem
Sekojot līdzi ziņām, kuras ir aizskar tēmu eSports es vienmēr redzu, ka tādi lietotāji kā kreicakungs un M8archa iesmird ar savām visnotaļ negatīvajām domām par to raksta komentāros.

Es iztērēju 2 minūtes, lai izveidotu profilu šeit un nedaudz vairāk, lai atbildētu uz Jūsu debyylajiem komentāriem, lai aizvērtu jums mutes par šo visu un atvērtu acis un nedaudz arī smadzeņu šunas.

Man jūs abi izskataties, kā vīrieši gados, ar atvērtu pēdējo krekla pogu, jo vēders jau iet pāri biksēm, ar to es domāju = nedaudz nesportiski un īgni cilvēki, kuri sportoja savos 15 vai 16 gados un ar to lielīsies visu atlikušo dzīvi. "Oj, es tač sportists lielais esmu bijis.” Lai gan šobrīd noteikti esat nesportiskāki kā šie datorsportisti.

Šos rakstus ievieto sadaļā “Citi sporta veidi” tu teiksi, ka tas nav sports. KO TU NETEIKSI?? Tāpēc arī to saus par —>E<— sportu. Ir e-talons un ir talons. Ir biļete un ir e-biļete. Ir klase un ir e-klase. Vai saproti? Tas viss ir līdzīgs un atsķīrīgs vienlaikus. Tu sāksi tulīt ņaudēt par fiziskajiem treniņiem. Starp citu, treniņi esportā noteikti ir tik pat daudz vai pat vairāk kā normālajā sportā. Tiek studēts pretinieks, tiek domātas stratēģijas, tiek sagatavots pats spēlētājs pirms spēlēm. Visām lielākajām pasaules komandām, kas ir aptuveni top30 ir savi fiziskie treneri, kas sagatavo spēlētājus, ir savi pavāri, lai spēlētāji justos veselīgi, ir psihologi, lai uzlabotu komandas nesaskaņas un vienkārši liktu justies spēlētājam stiprākam, kā viņs ir dotajā mirklī. Tu prasīsi kāpēc tad šis viss parazītisms(taviem vārdiem dēvetais) tiek saukts par sportu? Jo ir komandas. Ir infrastuktūra, ir sacensības gars, ir skatītāji, ir sastāvi, ir treniņu process, viss ir kā īstajā sportā. Kā tu gribēji, lai viņu sauc? “E-šovs?’’? Nekļūsti smieklīgs.

Visi lielākie pasaules mediji kā CNN BBC ESPN, viņi visi raksta par esportu. Es speciāli atvēru katra medija pēdejos 3 sagatavotos rakstus par esportu un tur bija 0 negatīvu komentāru! Pasaule to pieņem, bet Latvija - nē. Kāpēc? Jo mēs neskatamies nākotnē. Mēs tikai mākam pielāgoties - ja visai pasaulei patiks, mums arī patiks.

Pirms 100 gadiem cilvēkiem likās dīvaini, ja kāds spārda bumbu uz laukuma vai met šaibu vārtos uz Ledas Tagad? Hokejs un futbols ir taču kaut kas baigi kruts, jo cilvēki paši pamēģināja, pierada un viņiem iepatikās.

Laiks ies un cilvēki pieradīs pie esporta. Kā definīcija esporta pastāv nedaudz vairāk kā vienu dekādi, bet kā plaukstoša nozare tikai 2 Gadus. Dod laiku un viņš pārsitīs visus lielos sportus.

Vēl - kur tu gribēji, lai kaut ko tādu liek? Pie laika ziņām? Pie biznesa? Manuprāt, citi sporta vedi ir pariera vieta, kur lasit šādus rakstus. Es taču neko nesaku par to, kad ieliek rakstu par galda hokeju vai par latvijas alus ātrdzeršanas vai hot dogu čempionātu? Tas visiez kaut kā baigi liek sasmieties, bet no esporta jūs paliekat kā sarkanas bietes.

Manuprāt, tev vienkārši skauž, ka cilvēki ar šo pelna 20000eur menesi kamer tu pelai sliktu karmu Sportacentra komentaros.

     [+] [-]

, 2018-03-01 13:49, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Hahahah. Labs, par Itālijas kausu - mav raksta, par sūdsporta līgu, kā jau prognozēju. Malacis, celmiņ
gaidu atbildi

     [+] [-]

, 2018-03-01 14:25, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Hahahah. Labs, par Itālijas kausu - mav raksta, par sūdsporta līgu, kā jau prognozēju. Malacis, celmiņ
tak tas Celmiņš dalbajobs ir. Viņam piķo reāli , ka viņš reklamē šo huiņu

     [+] [-]

, 2018-03-01 15:02, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Ja tu domā, ingariņ, ka es lasīšu tavu 300 vārdu eseju, tad rūgti maldies. Uzraksti vēl kaut ko. "Atlēt"
Kads parsteigums ka nevari pats 300 vardus izlasit. Tapec jau esi ar aprobezotu domasanu. Pats nespeleju un neskatos esporu bet piekritu Dzeltenajiem aizkariem. Latvija un taas sabiedriba visaa atpaliek vismaz par 10 gadiem. Iesaku sakt cilat gramatas.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-01 15:12, pirms 7 gadiem
Dzeltenie aizkari precīzi uzrakstīja.
Bet tipiskais latvietis māk tikai riet un brēkt par visu, kas jauns un svešs.
Nepatīk, nelasiet un nesmirdiet ar saviem negatīvajiem komentāriem.

     [+] [-]

, 2018-03-01 15:38, pirms 7 gadiem
Ja nav patīkami negatīvi komentāri, tad šādas ziņas jāraksta slēgtajā forumā- ja tās parādās 1. lapā kopā ar sporta notikumiem, tad skaidrs, ka rējēji būs.

Savukārt, ja ir pārliecība, ka esat citiem vairākas dekādes priekšā, labākā rīcība ir nemeklēt kašķi ar dusmīgiem komentāriem un neuzkurināt tautu- tā jūs tikai liksiet sev šķēršļus. Cilvēkiem nekad nepatīk, kad kāds sāk šūpot viņa dīvānu (bēgļi, vegānisms, Stambula, esports utt.) Tāpēc vajag nevis riet pretī, bet izglītot, kas prasa pacietību.

     [+] [-]

, 2018-03-01 15:57, pirms 7 gadiem
Dzeltenie aizkari dedziigs aizstaavis, visam piekritu liidz rindinai, ka driiz esports paarspees top sportus pasaulee.
Tad ea tagad nesaprotu, tevis saciito uztvert nopietni vai kaa cirka gaajienu?

  -1 [+] [-]

, 2018-03-01 16:12, pirms 7 gadiem
andzixxo rakstīja: Dzeltenie aizkari dedziigs aizstaavis, visam piekritu liidz rindinai, ka driiz esports paarspees top sportus pasaulee.
Tad ea tagad nesaprotu, tevis saciito uztvert nopietni vai kaa cirka gaajienu?
da palasi vai painteresējies par esportu.Jau 2014 gadā vairāk cilvēki skatijās Leauge of Legends finālus nekā NBA finālus takā nebrīnos ka tuvākajos 5-10 gados tas tiešām pārspēs ,vismaz ārpus Latvijas,reitingos

'League of Legends' championships watched by...

     [+] [-]

, 2018-03-01 16:27, pirms 7 gadiem
andzixxo rakstīja: Dzeltenie aizkari dedziigs aizstaavis, visam piekritu liidz rindinai, ka driiz esports paarspees top sportus pasaulee.
Tad ea tagad nesaprotu, tevis saciito uztvert nopietni vai kaa cirka gaajienu?
Sveiks!

Uzreiz atvainojos par iepriekšrakstīto paragrāfu, rakstiju no MacBooka un šeit ir baigi stulbs autocorrect, ceru, ka tāpat domu varēja uztvērt.

Atbildot uz tavu komentāru -

katrā nozarē ir kāds aizstāvis, es tāds esmu esportā, jo man nepatīk, ka mēs kā tauta neatbalstam to, kas citam tuvāks. Es sekoju līdzi arī futbolam, basketbolam un biatlonam.

Varbūt es izteicos nepareizi - manuprāt, esports tuvākajā desmitgadē pārspēs (ne)visus lielos sportus nevis algas čekos, bet gan skatītājos. Interneta translācijas skatās... miljoni...
To visu ļoti lielā mērā iekustināja tieši iespēja likt totolizatorus un gamblot. Tieši tāpēc esports ir tur, kur viņš ir tagad.
Bet jā, padomā... ar "drīz" es nedomāju nākamo gadu vai divus. Pēc desmit gadiem, kad mūsdienu paaudze būs paaugusies tad arī reititngi kāps, jo sākot ar šo brīdi mēs tikai kļūsim slinkāki un interesēsimies par interesanto , nevis lietderīgo.

Respektīvi - tie, kam tagad 10-11 gadi, pēc desmit gadiem skatīsies vairāk videospēļu streamus nekā futbolus. Tie, kas tagad skatas basketbolus vai futbolus... pēc desmit gadiem var vienkārši vairs nepastāvēt. Klienti nāk vienā industrijā, bet pazūd pavisam citā!

(tikai manas domas, labprāt gribētu dzirdēt arī tavas domas un aizsākt diskusiju)

     [+] [-]

, 2018-03-01 16:29, pirms 7 gadiem
Labi, izlasīju līdz šai vietai... ''Man jūs abi izskataties, kā vīrieši gados, ar atvērtu pēdējo krekla pogu, jo vēders jau iet pāri biksēm, ar to es domāju = nedaudz nesportiski un īgni cilvēki, kuri sportoja savos 15 vai 16 gados un ar to lielīsies visu atlikušo dzīvi. "Oj, es tač sportists lielais esmu bijis.” Lai gan šobrīd noteikti esat nesportiskāki kā šie datorsportisti.''

..Lai saprastu, ka tālāk lasīt šīs samazgas nav vērts, vēders iet pāri biksēm? ''datorsportisti''

Neuztraucies, turpmāk jūsu miskastes rakstus pat nevēršu vaļā, turpini uzskatīt, ka esi sportists un gudri smirdēt internetā!

     [+] [-]

, 2018-03-01 16:35, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Labi, izlasīju līdz šai vietai... ''Man jūs abi izskataties, kā vīrieši gados, ar atvērtu pēdējo krekla pogu, jo vēders jau iet pāri biksēm, ar to es domāju = nedaudz nesportiski un īgni cilvēki, kuri sportoja savos 15 vai 16 gados un ar to lielīsies visu atlikušo dzīvi. "Oj, es tač sportists lielais esmu bijis.” Lai gan šobrīd noteikti esat nesportiskāki kā šie datorsportisti.''

..Lai saprastu, ka tālāk lasīt šīs samazgas nav vērts, vēders iet pāri biksēm? ''datorsportisti''

Neuztraucies, turpmāk jūsu miskastes rakstus pat nevēršu vaļā, turpini uzskatīt, ka esi sportists un gudri smirdēt internetā!
Tas nav sports, es tev jau to izskaidroju, savas negācijas gan es tev vienkārši ieteiktu paturēt sevī.

Jauku tev vakaru.

     [+] [-]

, 2018-03-01 16:54, pirms 7 gadiem
Dzeltenie aizkari rakstīja: ... Pēc desmit gadiem, kad mūsdienu paaudze būs paaugusies tad arī reititngi kāps, jo sākot ar šo brīdi mēs tikai kļūsim slinkāki un interesēsimies par interesanto , nevis lietderīgo.
...
Šim piekrītu. Un tas būs pilnīgs P I Z Ģ E C, kad "mūsdienu paaudze" paaugsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-01 18:53, pirms 7 gadiem
Dzeltenie aizkari:

No tevis saciitaa izriet,ka cilveeki peec 10 gadiem neskatiisies futbolu un paareejos top sportus? Visa Aafrikas civilizaacija uz taa vien turaas. Kaada ir esporta meerkjauditorija? Cilveeki vecumaa liidz ~30 gadiem?

Es nekaada gadiijumaa negribu,lai tu mani paarproti. Es pats regulaari speeleeju un veeroju translaacijas ytubaa un buutu tikai ieguvums,lai Latvijaa esports attiistiitos