Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Austrālija ceļā uz troni uzvar Angliju un Velsu, pirmo reizi triumfējot PK šautrās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Austrālija ceļā uz troni uzvar Angliju un Velsu, pirmo reizi triumfējot PK šautrās
Saimons Vitloks un Deimons Heta. Foto: Imago Images/Scanpix

Šodien pirmo reizi valsts vēsturē par Pasaules kausa šautriņu mešanā uzvarētāju ar Saimonu Vitloku un Deimonu Hetu sastāvā kļuva Austrālija, finālā ar 3-1 uzvarot 2020. gada čempioni Velsu. Pusfinālā Austrālija pārspēja Angliju, kura otrajā kārtā tika galā ar Latviju.

• Pirmo reizi valsts vēsturē par Pasaules kausa šautriņu mešanā čempioniem kļuva Austrālija ar Deimonu Hetu un Saimonu Vitloku sastāvā. Finālā Austrālijas izlase ar 3-1 pārspēja Velsu.

• Vēl pusfināla cīņā starp Maiklu Smitu un Deimonu Hetu (Anglija – Austrālija pirmajā spēlē) viss varēja izvērsties par sliktu Austrālijai, taču pie rezultāta 3-1 Smits kļūdījās noslēguma kombinācijā, ko izmantoja Heta. Šautriņu metējs prata atspēlēties un uzvarēt ar 4-3.

• Latvijas pāridarītāju otrajā kārtā Angliju Austrālija uzveica pārliecinoši ar 2-0. Otrajā vienspēlē visu turnīru spoži spēlējošais Saimons Vitloks neatstāja nekādas cerības Džeimsam Veidam (4-0).

• Ceļā uz finālu Austrālija vispirms pārspēja Lietuvu, vēlāk Zviedriju, bet šodien ceturtdaļfinālu tā sāka ar Beļģijas pieveikšanu. Pusfinālā tai pretī stājās Anglija, bet finālā Velsa, kura līdz izšķirošajai spēle bija pārliecinoša. Ceturtdaļfinālā tā apspēlēja Vāciju, bet pusfinālā Nīderlandi.

• Finālā nedz Gervins Praiss, nedz Džonijs Kleitons nespēja atrast precizitāti gājienos, par ko sūdzēties nevarēja Austrālijas spēlētāji. Heta un Vitloks ar uzvarām vienspēlēs panāca 2-0, bet dubultspēlēs Velsai izdevās atspēlēties, esot iedzinējos ar 0-2. Trešajā vienspēlē Heta pārspēja Kleitonu un atnesa Austrālijai pirmo titulu.

• Austrālija kļuvusi par piekto valsti aiz Anglijas, Nīderlandes, Skotijas un Velsas, kam izdevies uzvarēt Pasaules kausā šautriņu mešanā. Pirms tam tā vienu reizi bija spēlējusi finālā, tālajā 2012. gadā zaudējot Anglijai ar 3-4.

• Uzvarētāji izcīnīja 70 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu naudas balvu, bet Velsas duets 40 tūkstošus no kopējā 350 tūkstošu vērtā balvu fonda.

• Jau ziņots, ka otro reizi Pasaules kausā šautriņās piedalījās Latvijas izlase, kura vispirms ar 5-1 uzvarēja Ungāriju, bet otrajā kārtā lika panervozēt ar pirmo numuru izsētajai Anglijai. (1-2). Turnīrā Latviju pārstāvēja Madars Razma un Nauris Gleglu.

PDC organizētie šautriņmešanas turnīri vērojami Viaplay platformā.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-19 23:56, pirms 2 gadiem
Ļoti skatāms turnīra formāts! Tie 160+ checkouti vienkārši bauda skatīties! #amazing
Austrālija godam čempioni, stabils sniegums visa turnīra laikā. Angļiem nepavilka Wade šo turnīru, Velsai finālā izskatījās, ka stress darīja savu.

     [+] [-]

, 2022-06-20 01:32, pirms 2 gadiem
Nizivijs #17 rakstīja: Ļoti skatāms turnīra formāts! Tie 160+ checkouti vienkārši bauda skatīties! #amazing
Austrālija godam čempioni, stabils sniegums visa turnīra laikā. Angļiem nepavilka Wade šo turnīru, Velsai finālā izskatījās, ka stress darīja savu.
Pilnībā piekrītu. Patīkami pavadīta nedēļas nogala. Būtu Lielbritānijā kautkur noticis turnīrs, atmosfēra būtu vēl labāka. Wade nekāds, un Prise arī...ceturdaļfinālā vēl bija ok, bet pusfinālā un finālā ļoti nestabils. Austrālija patīkami pārsteidza. Kapēc Holandei VanGervins nemeta?

     [+] [-]

, 2022-06-20 05:49, pirms 2 gadiem
Kā var patīkami pavadīt nedēļas nogali pie šautrām un neko nezināt par MVG nespēlēšanu?🤦‍♂️

     [+] [-]

, 2022-06-20 08:32, pirms 2 gadiem
gircc rakstīja: Pilnībā piekrītu. Patīkami pavadīta nedēļas nogala. Būtu Lielbritānijā kautkur noticis turnīrs, atmosfēra būtu vēl labāka. Wade nekāds, un Prise arī...ceturdaļfinālā vēl bija ok, bet pusfinālā un finālā ļoti nestabils. Austrālija patīkami pārsteidza. Kapēc Holandei VanGervins nemeta?
Van Gervens nespēlēja, jo pēc Premjerlīgas fināla bija paredzēts veikt operāciju labajai rokai. Būs atpakaļ uz nākamajiem lielajiem turnīriem.