Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Sensācijas meklējumos: PK šautrās Latvija turpinās pret spēcīgo Angliju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sensācijas meklējumos: PK šautrās Latvija turpinās pret spēcīgo Angliju
Madars Razma un Nauris Gleglu. Foto: PDC

Šodien vakara sesijā ap plkst. 21:30 Latvijas izlase ar Madaru Razmu un Nauri Gleglu sastāvā turpinās Pasaules kausu šautriņu mešanā, otrajā kārtā cīnoties pret ar pirmo numuru izsēto Angliju, kuru pārstāves ranga ceturtais numurs Maikls Smits un piektais numurs Džeimss Veids. Tiešraide Viaplay.

• Latvijas šautriņu izlase arī otrajā reizē prata pārvarēt pirmo kārtu šī sporta veida Pasaules kausā, pārliecinoši ar 5-1 pārspējot Ungāriju. Latvieši bija gan rezultatīvāki vidējos gājienos (91.78 pret 72.44), gan ieguva krietni vairāk iespējas pabeigt legus (dubultie 5/7 pret 1/2).

• Nevienā no reizēm nekļūdīgs bija Madars Razma, kamēr Nauris Gleglu vienu reizi dubultajam sektoram meta garām. Gleglu, kuram šis ir pirmais nozīmīgais PDC TV turnīrs, sevi pierādīja veiksmīgi, ar metienu dubultajā 20 uzvarot Latvijai pirmo legu.

• Madars Razma ne tikai veica lielāko spēles noslēguma kombināciju (104 punkti), bet arī pabeidza maču ar 18 punktu dzēšanu. Spēles komentētāji atklāja, ka Latviju var sākt saukt ne tikai par Pasaules kausa dalībnieci, bet vienu no pretendentēm uz augstu vietu.

• Vai tā tiešām notiks, noskaidrosies šīs dienas vakara sesijā, kad ap plkst. 21:30 tiks aizvadīta otrā kārta pret ar pirmo numuru izsēto Angliju. Angļi pirmajā kārtā ar 5-1 pārspēja Čehiju.

• Anglija šautriņu mešanas pasaulē komentārus neprasa. Tieši šo valsti sauc par šī sporta veida dzimteni, bet liela daļa šautru turnīru notiek Lielbritānijas teritorijā. Šoreiz Angliju pārstāv PDC ‘’Order of Merit’’ ceturtās vietas īpašnieks Maikls Smits un piektās vietas ieguvējs Džeimss Veids.

• Smits pirms neilga laika uzvarēja ‘’US Masters’’, bet pret Veidu Razma spēkojās ‘’World Series of Darts’’ notiekošā ‘’Nordic Darts Masters’’ turnīra ietvaros, zaudējot ar 3-6. Razmam bija iespējas vērst spēli sev par labu, taču neizmantoja iespējas noslēgt legus dubultajos sektoros.

• Angļi Pasaules kausa ietvaros uzvarējuši četras reizes. Tikpat iespējusi tikai Nīderlande. Visās reizēs, kad Anglija triumfējusi, tās sastāvā bijis leģendārais Fils Teilors un divkārtējais pasaules čempions Eidriens Lūiss.

• Cīņas uzvarētāja ceturtdaļfinālā svētdien spēlēs pret Skotijas un Portugāles dueļa uzvarētāju. Skoti ir esošie Pasaules kausa ieguvēji, kamēr Portugāles sastāvā ir viens no pēdējo gadu ‘’top’’ spēlētājiem Hosē de Sūza.

• Kopumā pirmā kārta tika aizvadīta bez pārsteigumiem. No turnīra izstājās Lietuva, kas ar 2-5 piekāpās spēcīgajai Austrālijai. Deimons Heta un Saimons Vitloks vienā no legiem bija tuvu tā saucamajam ‘’nine-darter’’, Vitlokam netrāpot dubultajā 18.

• Otrās kārtas formāts paredz, ka vispirms tiek aizvadītas divas vienspēles. Ja pēc vienspēlēm rezultāts ir 1-1, tad mača uzvarētājs noskaidrosies izšķirošajā dubultspēlē. Nākamajā kārtā iekļūst komandu, kura pirmā uzvar divos dueļos. Katrā duelī jāuzvar četros legos.

PDC organizētie šautriņmešanas turnīri vērojami Viaplay platformā.

Pasaules kauss šautriņu mešanā 2. kārta

PārisRezultātsPārisRezultāts
Ziemeļīrija - JaunzēlandeNīderlande - Īrija
Velsa - AustrijaVācija - Dānija
Austrālija - ZviedrijaBeļģija - Polija
Anglija - LatvijaSkotija - Portugāle

  +1 [+] [-]

, 2022-06-18 14:38, pirms 2 gadiem
Būs grūti, lai neteiktu vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-18 14:44, pirms 2 gadiem
Iespējas uzvarēt mazas. Dodu 7%. Bet ceru uz līdzīgu spēli.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-18 15:02, pirms 2 gadiem
Būs stipri grūti. Bet vajag pims ieraut kādi grami 200, lai roka netrīc un acu gaisma pareizi rāda . Un tad nokoncentrēties.

     [+] [-]

, 2022-06-18 21:07, pirms 2 gadiem
Varbūt kādam ir links kur var redzēt?

     [+] [-]

, 2022-06-18 21:55, pirms 2 gadiem
nu jaa.nautasplay... ira links

     [+] [-]

, 2022-06-18 22:04, pirms 2 gadiem

     [+] [-]

, 2022-06-18 22:34, pirms 2 gadiem
Razma zvērs

     [+] [-]

, 2022-06-18 22:35, pirms 2 gadiem