Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvija otro piegājienu Pasaules kausā šautriņās sāks pret ungāriem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvija otro piegājienu Pasaules kausā šautriņās sāks pret ungāriem
Madara Razmas publicitātes foto.

Šodien plkst. 20:00 Latvijas šautriņu mešanas izlase ar Madaru Razma un Nauri Gleglu ierindā aizvadīs pirmās kārtas maču pret Ungāriju Pasaules kausa ietvaros. Latvija tajā piedalīsies otro reizi vēsturē, kamēr ungāri bijuši patstāvīgi turnīra dalībnieki kopš 2014. gada. Tiešraide Viaplay.

• Šodien plkst. 20:00 pēc Latvijas laika Vācijas pilsētā Frankfurtē Pasaules kausu šautriņmešanā sāks Latvijas izlase, kas savā otrajā dalības reizē pirmajā kārtā spēlēs pret Ungāriju.

• 2020. gads kļuva par debijas reizi Latvijai šajā prestižajā izlašu turnīrā. Toreiz pēdējā brīdī Latviju uzaicināja Ķīnas netikšanas dēļ. Pirmajā kārtā Madars Razma kopā ar Jāni Mustafejevu ar 5-4 pārspēja Honkongu, bet otrajā kārtā ar 0-2 zaudēja Beļģijai.

• Šoreiz kopā ar Madaru Razma spēlēs Nauris Gleglu. Gleglu PDC Baltijas un Skandināvijas reģiona ‘’Order of Merit’’ ir otrais labākais no latviešiem, ar 200 punktiem 2022. gada rangā ieņemot 22. vietu.

• Pēdējā nedēļa notikumiem bagāta bijusi Latvijas labākajam šautriņu metējam Madaram Razmam, kurš iepriekšējā nedēļas nogalē piedalījās ‘’World Series of Darts’’ ietvaros notiekošajā ‘’Nordic Darts Masters’’, bet šonedēļ notika arī divi spēlētāju turnīri ‘’Pro’’ tūrē. Visās trijās reizēs nācās izstāties pēc pirmās kārtas, lai gan bija iespējas mačus uzvarēt.

• Kopumā izloze Latviju pirmajā kārtā lutināja, jo pretī tai stāsies Ungārija, kuru pārstāvēs Nandors Prešs un Gergelijs Lakatošs. Kopš 2014. gada Ungārija bijusi patstāvīga turnīra dalībniece, taču tikai divas reizes tai izdevies pārvarēt pirmo kārtu – 2015. un 2016. gadā.

• Pirms gada pirmajā kārtā ungāri cīnījās pret Lietuvu, piekāpjoties ar 3:5. Tikmēr 2019. un 2020. gados ungāri pirmās kārtas divos zaudējumos uzvarēja tikai vienā legā (0:5 pret Portugāli un 1:5 pret Vāciju).

• Uzvarēs komanda, kura pirmā būs pārāka piecos legos. Tas nozīmē, ka izlases maksimums spēlēs deviņus legus. Gadījumā, ja Latvija spēs pārvarēt pirmo kārtu arī šoreiz, otrajā tai pretī, visticamāk, stāsies ar pirmo numuru izsētā Anglija, kuru pārstāv pasaules ceturtais numurs Maikls Smits un piektais numurs Džeimss Veids. Angļi turnīru sāks pret Čehiju.

• Pirmā diena Pasaules kausā iztika bez pārsteigumiem, tālāk tiekot visām par dueļa favorītēm uzskatītajām izlasēm. No tālākas dalības izstājās Somija, kura pakutināja nervus pagājušā gada finālistei Austrijai (3-5).

• Pasaules kauss šautriņmešanā notiek kopš 2010. gada. Visvairāk reižu uzvarējušas Nīderlande un Anglija (četras). Divi tituli ir Skotijai, bet viens Velsai. Tieši skoti ir esošie šī turnīra uzvarētāji, 2021. gada finālā ar 3-1 uzvarot Austriju.

• Sacensību formāts paredz, ka no otrās kārtas līdz pat finālam vispirms tiek spēlētas vienspēles. Ja pēc tām rezultāts ir 2-0, tad uzvarētāja kvalificējas nākamajai kārtai. Ja neizšķirts 1-1, tad dueļa uzvarētāju noskaidro dubultspēlē. Katrā duelī jāuzvar četros legos.

• Finālā uzvarētājai jāuzvar trijos dueļos. Vispirms notiek abas vienspēles un dubultspēle, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā vēl maksimums divas vienspēles.

PDC organizētie šautriņmešanas turnīri vērojami Viaplay platformā.

PDC Pasaules kauss šautriņu mešanā 1. kārta

PārisRezultātsPārisRezultāts
Dānija - Singapūra5-2Jaunzēlande - Šveice5-3
Īrija - Kanāda5-2Austrija - Somija5-3
Ziemeļīrija - Gibraltārs5-3Velsa - Filipīnas5-2
Vācija - Spānija5-4Nīderlande - Brazīlija5-0
Latvija - UngārijaPolija - ASV
Zviedrija - DienvidāfrikaPortugāle - Itālija
Austrālija - LietuvaAnglija - Čehija
Skotija - HonkongaBeļģija - Japāna

Izmantotie resursi:
Home | PDC

     [+] [-]

, 2022-06-17 12:24, pirms 2 gadiem
Nizcag, bet nu nograbes prer gulashiem
Razma galigi nekads, laikam Priekules eliksiiru vel nav sanemis pa pastu