Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čempioni beidzot tiek pie pirmās uzvaras, Pakistāna izglābjas pret Afganistānu

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni beidzot tiek pie pirmās uzvaras, Pakistāna izglābjas pret Afganistānu
Foto:AFP/Scanpix

Šodien pie savas pirmās uzvaras 2021. gada Pasaules kausā T20 kriketā tika Karību jūras valstu izlase, kas ar 142:139 pārspēja Bangladešu, bet Pakistānas un Afganistānas mačā panākums tika pakistāņiem, kuri pakutināja nervus gan sev, gan saviem atbalstītājiem.

2021. gada Pasaules kauss T20 kriketā pagalam neveiksmīgi sākās Karību jūras valstu izlasei, kura divās spēlēs divreiz atzina pretinieku pārākumu. Pašreizējie turnīra čempioni un Pasaules kausa visu laiku titulētākā izlase zaudēja Anglijai un Dienvidāfrikas Republikai, kas nozīmēja, ka, lai saglabātu cerības uz titula aizstāvēšanu, Bangladeša ir jāpārspēj.

Bangladešiešiem situācija bija teju identiska, jo zaudējums nozīmēja atvadīšanos no cerībām uz izslēgšanas mačiem.

"West Indies" komanda maču sāka ar atsišanu un nevar teikt, ka viņiem klajās ļoti labi, jo Kriss Geils un Jūins Luiss spēli noslēdza pēc, attiecīgi, 10 un deviņu bumbiņu saņemšanas, taču tas deva iespēju atsist izlases debitantam Rostonam Čeisam, kurš kļuva par vienu no produktīvākajiem atsitējiem, tiekot pie 39 punktiem un tikai Nikolasam Pūranam izdevās pārspēt komandas biedra iespēto.

Beigu beigās pēc 20 izspēlētiem overiem Karību izlases rezultāts bija 142 punkti, kas uz Bangladešas iespējām šo deficītu atspēlēt lika skatīties ar zināmu piesardzību, jo tas noteikti nav rādītājs, kuru viņi nevarētu pārspēt.

Arī gana ātri palikuši bez sava sakumsastāva pāra, bangladešieši laukumā laida Litonu Dasu, kurš tad arī sagādāja visvairāk problēmu "West Indies" komandai, gūstot 44 punktus. Tieši viņa izslēgšanu no spēles vēlāk gan Karību izlases pārstāvji, gan arī bangladešiesi sauca par atslēgas momentu. Tiesa, nebija tā, ka ar Dasa viketu spēle būtu beigusies, jo 30 punkti bija komandas kapteiņa Mahmudulas kontā un tieši viņš bija laukumā izšķirošajos overos, taču nespēja palīdzēt savai izlasei tikt pie panākuma, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar 139:142.

Līdz ar šo neveiksmi Bangladešai izredzes kvalificēties izslēgšanas mačiem ir palikušas vien teorētiskas un diezgan minimālas. Tiesa, pēc diviem zaudējumiem turnīra sākuma arī "West Indies" izlasei ir jācer uz palīdzību no malas, lai varētu tikt pie iespējas aizstāvēt savu pirms trim gadiem izcīnīto titulu.

Dienas otrajā spēlē tikās otrās grupas līderkomandas, Pakistāna un Afganistāna. Jāsaka, ka šīs cīņas konteksts ir daudz dziļāks un plašāks kā tikai šī turnīra tabulas situācija. Kaimiņvalstu duelis, protams, ir gana principiāls un tajā nav trūcis iemeslu, lai komandām nebūtu jāmeklē papildus motivācija uz savstarpējām spēlēm. Tāpat ir jāatceras, ka Afganistānas kriketa uzplaukums tiešā veida ir saistīts ar Pakistānu, jo tieši no šīs valsts atceļojušie afgāņi, kas bija devušies bēgļu gaitās, valstī sāka nopietnu kriketa spēlēšanu, jo iepriekš šis sports, lai arī bija labi zināms, netika uztverts pārāk nopietni.

Šodienas mačs, kas abu izlašu starpā bija tikai otrais, gan tika uztverts nopietni. Pirmā pāra atsitējs Hazratula Zazai gan spēli uzreiz arī noslēdza, no pieciem saņemtajiem metieniem punktus tā arī negūstot, taču var teikt, ka katrs nākamais afgānis, kurš devās laukumā sagādāja aizvien lielākas problēmas pakistāniešu bouleriem.

Divi pēdējie uz laukuma palikušie afgāņu atsitēji Mohamads Nabi un Gulbadins Naībs, katrs guva pa 35 punktiem, palīdzot savai izlasei sasniegt 147 punktu atzīmi.

Pakistānas komandai gan jau no pirmajiem overiem sāka rasties problēmas ar savu kaimiņu panākšanu, jo viņu punktu gūšanas temps bija daudz par lēnu, lai varētu runāt par drošu uzvaru. Komandas kapteinis Bābars Azams gan centās ko glābt un viņam arī šis un tas sanāca, jo laukumu viņš pameta ar 51 gūto punktu, taču ar to bija par maz.

Spēlei tuvojoties noslēgumam, Pakistānai nepieciešamo punktu skaits aizvien bija mērāms vairāk ka divos desmitos, turklāt, afgāņi neizmantoja vairākas iespējas tikt pie viketiem, trīs momentus neizmantojot Navīnam ul Hakam. Kad situācija kļuva ja ne kritiska, tad tuva tādai, savu vārdu pateica Asifs Ali, kurš četras reizes izpildīja sešu punktu sitienus, kopa guva 25 punktus un nodrošināja Pakistānai trešo uzvaru trijos mačos.

Rītdien savus mačus aizvadīs pirmās grupas komandas. Vispirms DĀR tiksies ar Šrilanku, bet dienas otrajā mačā notiks, iespējams, šīs grupas svarīgāka cīņa, jo spēkiem mērosies Anglija un Austrālija.

2021. gada Pasaules kauss T20 kriketā, "Super 12"

SpēleRezultāts
Karību izl. - Bangladeša142/7 (20) : 139/5 (20)
Afganistāna – Pakistāna147/6 (20) : 148/5 (19)

1. grupa

#KomandaSUZNNRP
1.Anglija220004
3.Austrālija220004
4.DĀR211002
2.Šrilanka211002
5.Karību izl.312002
6.Bangladeša303000

2. grupa

#KomandaSUZNNRP
1.Pakistāna330006
2.Afganistāna211002
3.Namībija110002
4.Jaunzēlande101000
5.Indija101000
6.Skotija202000

Izmantotie resursi:
https://www.t20worldcup.com

     [+] [-]

, 2021-10-29 21:00, pirms 2 gadiem
Pievienojies mums Telegram - https://t.me/likmeslv