Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande revanšējas par 2019. gadu – pieveic Angliju un iekļūst PK finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande revanšējas par 2019. gadu – pieveic Angliju un iekļūst PK finālā
Derils Mičels, Foto:AFP/Scanpix

Jaunzēlandes kriketa izlase, nodemonstrējot lielisku atsišanu mača izskaņā, spēja panākt un apsteigt Starptautiskās kriketa padomes (ICC) Pasaules reitinga vadošo izlasi, Angliju, izslēdzot britus no cīņas par titulu.

Šodien 2021. gada Pasaules kausā T20 kriketā sākās izslēgšanas mači vai, ja pavisam precīzi, pusfināli un pirmajā cīņā tikās Anglijas un Jaunzēlandes kriketisti. Jāsaka gan, ka abas šīs komandas jau otrajā ICC rīkotajā lielajā turnīrā tiekas izslēgšanas mačos, taču, ja šodien uz spēles tika likta vieta finālā, tad 2019. gadā, ODI kriketa Pasaules kausā, abas vienības cīnījās par titulu.

Šis fināls, kurš noslēdzās ar Anglijas uzvaru, taču tikai mača papildlaikā, noteikti ir saucams par vienu no aizraujošākajiem kriketa PK fināliem, taču jaunzēlandiešiem nez vai no tā kļūst labāk, zinot, ka viņi, pēc ļoti muļķīgām kļūdām, faktiski uzdāvināja angļiem šo panākumu.

Protams, ka T20 kriketa Pasaules kausa pusfināls nav un nevar būt ekvivalenta atbilde ODI finālmačam, taču pilnīgi droši var teikt, ka jaunzēlandiešiem bija īpašas misijas sajūta izejot Šeiha Zajeda kriketa stadiona laukumā – revanšēties par 2019. gada zaudējumu un, protams, apspēlēt šī brīža pasaules vadošo T20 kriketa izlasi.

Jaunzēlandes komanda uzvarēja pirmsspēles izlozē un varēja izvēlēties ar ko sākt spēli – mešanu vai atsišanu un viņi, kamēr spēlētāji ir "svaigāki", izvēlējās vispirms mēģināt apturēt angļus, lai pēc tam, zinot mērķa rezultātu, mēģinātu viņus panākt otrajā spēles daļā.

Anglijas izlases uzbrukums kopumā bija ar mainīgām sekmēm. Joss Batlers, pirms tika dabūts nost no laukuma, izsita tikai 29 punktus, bet Džonijs Beirsotvs – 13. Tāpēc līderu loma bija jāuzņemas kādam citam un šoreiz Anglijas izlases rezultatīvākais spēlētājs bija Moīns Ali, kurš vienīgais tika pie 51 punkta. Davidam Malanam – 41 punkts un kopumā angļi savu spēles pusi noslēdza ar 166 veiktajiem skrējieniem.

Tas, protams, nav pats izcilākais sasniegums, taču, no otras puses, Jaunzēlandei šis deficīts bija jāsadeldē nevis pret kādu nejaušu komandu, bet Pasaules ranga līderiem, kas uz spēles otro daļu lika skatīties ar zināmu piesardzību.

Pirmajos overos piesardzība jau tika nomainīta ar zināmu skepsi, jo, lai arī pats jaunzēlandiešu uzbrukuma ievads tika aizvadīts līdzīgā tempā kā angļiem, piektais overs tika sagaidīts ar 11 punktu deficītu un arī sestajā šis angļu pārsvars saglabājās.

Lai arī brīžiem Jaunzēlande pietuvojās saviem oponentiem, kopumā viņi nespēja atrast tos argumentus un ieročus ar kuriem varētu pārspēt Angliju. Izrāviens notika 17., 18. un 19. overos, kad jaunzēlandieši sešas reizes raidīja bumbiņu ārpus laukuma, kopā guva 57 punktus un priekšlaicīgi nodrošināja sev nozīmīgo uzvaru.

Par mača varoni kļuva Derils Mičels, kurš laukumā devās sākuma pārī, taču līdz pat mača beigām palika laukumā, kopumā gūstot 72 punktus, tajā skaitā veicot vairākus izšķirošos sitienus mača beigās. Kopumā viņa kontā četri sitieni ārpus laukuma un tikpat – līdz laukuma malai. 46 punkti Devona Konveja kontā, bet 27 punktus guva Džeimss Nīšems.

Jaunzēlandes komanda pēc šī panākuma ne tikai iekļuva T20 kriketa Pasaules kausa finālā, kas norisināsies 14. novembrī, bet arī gāza Angliju no Pasaules reitinga pirmās vietas.

Otra PK fināla dalībniece noskaidrosies rītdien, kad otrajā pusfināla mačā cīnīsies Austrālijas un Pakistānas komandas.

2021. gada Pasaules kauss T20 kriketā, Izslēgšanas spēles

SpēleRezultāts
Anglija – Jaunzēlande166/4 (20) : 167/5 (19)

Izmantotie resursi:
https://www.t20worldcup.com