Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pakistāna izglābjas, Karību izlasei otrais zaudējums

Juris Miņins
Juris Miņins

Pakistāna izglābjas, Karību izlasei otrais zaudējums
Pakistānas kriketisti, Foto:AFP/Scanpix

Šodien T20 kriketa Pasaules kausā tika aizvadītas divas spēles un pirmajā no tām savu otro zaudējumu divās spēlēs piedzīvoja "West Indies" komanda, bet otrajā cīņā, pateicoties lieliskam sniegumam cīņas noslēdzošajā fāzē, otro uzvaru svinēja Pakistāna.

Dienas pirmajā spēlē Jaunzēlande tikās ar Karību jūras valstu apvienoto komandu, jeb kā šo izlasi pazīst visā pasaulē, "West Indies" vienību. Abas izlases Pasaules kausu bija sākušas ar zaudējumu, tāpēc abām arī nebija jāmeklē papildus motivācija šim mačam.

Karību valstu apvienotā izlase uz atsišanu gāja kā pirmie un tas nozīmēja, ka viņiem nebija uz ko atskatīties, t.i., atsitējiem bija jāmēģina gūt pēc iespējas vairāk punktus, lai apgrūtinātu oponentu atspēlēšanos. Jāsaka, ka ar šo uzdevumu "West Indies" komanda tika galā visnotaļ viduvēji, jo vidēji overā guva 7.15 punktus, kas beigās viņiem deva 143 punktus. Evins Luiss bija Karību izlases labākais atsitējs, jo vienīgais pārsniedza 50 gūto punktu robežu, maču noslēdzot ar 56 skrējieniem. Viņa kontā bija arī deviņi papildus punktu sitieni, tajā skaitā seši raidījumi ārpus laukuma.

Jāuzteic arī DĀR izlases bouleri, sevišķi Enričs Nortje, kurš, lai arī guva tikai vienu viketu, četru overu laikā zaudēja tikai 14 punktus. Trīs viketi Dveina Pretoriusa kontā.

Uzbrukumā dienvidāfrikāņi, zinādami kādu mērķi viņiem jāsasniedz, darbojās pārliecinoši, neskatoties uz to, ka komandas kapteinis Temba Bavuma tika izslēgts salīdzinoši ātri, pēc trim bumbām. Aidens Markrams guva 51 punktu, taču viņa kolēģi arī nepalika stāvot malā un Rasijs van der Dusens izcēlās ar 43 punktiem, bet 39 skrējieni Rezas Hendriksa kontā. Ar to arī bija gana, lai DĀR valstsvienība tiktu pie uzvaras.

Otrajā cīņā tikās Jaunzēlande un Pakistāna. Jaunzēlandiešiem šī bija pirmā spēle turnīrā, bet Pakistāna uz spēli ieradās pēc vēsturiskas uzvaras pār Indiju, kas bija tikai otrā pakistāniešu uzvara pār Indiju T20 starptautiskajā kriketā un pirmā, kas izcīnīta Pasaules kausā. Tiesa, jāatzīmē arī tas fakts, ka Pakistānai turnīrs bija jāsāk pret komandām, kas ICC Pasaules reitingā ieņem vietas TOP-5. Indija ir otrā, bet Jaunzēlande – ceturtā. Paši pakistānieši ieņem trešo vietu.

Lai vai kā spēle izskatījās "uz papīra", Sardžas kriketa laukumā bija jāspēlē īsts mačs un to ar atsišanu sāku jaunzēlandieši, kuriem to lika darīt pirmsspēles monētas mešanā uzvarējušie pakistānieši.

Neviens no Jaunzēlandes komandas atsitējiem lielu punktu bagāžu nevarēja iekrāt, taču Darilam Mičelam un Devonam Konvejam, kā arī Keinm Viljamsonam izdevās sasniegt vai pārsniegt 25 punktu robežu, kas kopumā ļāva jaunzēlandešiem tikt pie 134 punktiem.

Jāpiebilst, ka pakistāniešu rindās Hariss Raufs bija atbildīgs par četru jaunzēlandiešu izslēgšanu no mača.

Šāds mērķis, 134 punkti, lika domāt, ka Pakistānai, kuri vēl nesen ļoti pārliecinoši pārspēja savus principiālos pretiniekus, indiešus, nevajadzēs daudz laika, lai tiktu pie uzvaras, taču beigu beigās viss sanāca citādāk.

Jaunzēlandes bouleri ilgu laiku turēja pakistāniešus zem nepieciešamā atsišanas tempa, turklāt, pertēji indiešiem, spēja no cīņas izslēgt Bābaru Azamu un Mohamadu Rizvanu, kas nozīmēja, ka šajā mačā par varoņiem būs jākļūst citiem. Rizvans gan pirms iešanas nost no laukuma atstāja komandai 33 punktus un atkal kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, taču uzvara tika izrauta pašās mača beigās, kad Asifs Ali un Šoibs Maliks laikā no 17. līdz 19. overam četras reizes raidīja bumbiņu ārpus laukuma un vēl reizi – līdz laukuma malai, kopumā izsitot 36 punktus.

Līdz ar šo panākumu, Pakistānas izlase ir pirmā šī Pasaules kausa komanda, kurai "Super 12" kārtā ir izdevies izcīnīt divus panākumus, turklāt, abi izcīnīti pret apakšgrupas divām spēcīgākajām komandām.

Rītdien savstarpējā cīņā tiksies Skotija un Namībija, divas komandas, kas uz spēcīgāko komandu turnīru tika pateicoties priekšsacīkšu turnīram, kā arī Pasaules reitinga līdere Anglija un Bangladeša.

2021. gada Pasaules kauss T20 kriketā, "Super 12"

SpēleRezultāts
DĀR – Karību izlase144/2 (18.2) : 143/8 (20)
Pakistāna – Jaunzēlande135/5 (18.4) : 134/8 (20)

1. grupa

#KomandaSUZNNRP
1.Anglija110002
2.Šrilanka110002
3.Austrālija110002
4.DĀR211002
5.Bangladeša101000
6.Karību izl.202000

2. grupa

#KomandaSUZNNRP
1.Pakistāna220004
2.Afganistāna110002
3.Namībija000000
4.Jaunzēlande101000
5.Indija101000
6.Skotija101000

Izmantotie resursi:
https://www.t20worldcup.com/