Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Kleistos" aizvadīts otrais LJF kausa posms iejādē

"Kleistos" aizvadīts otrais LJF kausa posms iejādē
Gundega Krīgere
Publicitātes foto

Sporta centrā "Kleisti” 24. maijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas otrā posma sacensības iejādē.

Sacensību sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I – uzvarēja Gundega Krīgere ar zirgu Donnerwelle (SK "GK Sport”), sasniedzot tiesnešu vērtējumu 68,54%. Otro vietu izcīnīja Marina Tarvida ar Dimantu (LSVK "Harmonija”) – 67,88%, trešo rezultātu sasniedza Agnese Kukaine ar Londy Light (JSK "Temperaments”) – 67,71%.

Uzvarētāja Vidējā balvā I Gundega Krīgere: "Ar savu startu esmu apmierināta, izdevās labāk nekā iepriekšējā posmā. Varbūt palīdzēja arī tas, ka piedalījos treniņos ar Vācijā strādājošo treneri no Latvijas Zintu Lāci, kuras nodarbības jau izmēģināju ziemā. Jāteic, ka sacensības bija labi noorganizētas, patīkami, ka bija lielāka konkurence nekā iepriekšējā posmā. Spēcīgas ir jaunās sāncenses Ksenija Petrova un Jūlija Kosova, tas sacīkstes dara interesantākas. Tagad jāgaida nākamās sacensības jūnijā – Baltijas kauss, kas notiks sporta kluba "Temperaments” bāzē, un trešais federācijas kausa izcīņas posms. Jāgatavojas un jāsasniedz pēc iespējas labāks rezultāts. "

Sacensību uzvarētājus apbalvošanas ceremonijās apsveica Zinta Lāce, kura strādā Vācijā, bet ir vienīgā no sportistēm, kura šobrīd pārstāv Latvijas iejādi starptautiskā arēnā, turklāt startējot "Grand Prix” līmenī.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidija loceklis Juris Mežnieks: "Domāju, ka iejādes sacensību sezona sākusies veiksmīgi. Šoreiz sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I – bija vairāk dalībnieku, un tad kļūst interesantāk, ja ir konkurence. Tikai pietiekama sāncensība dod iespēju celt kopējo meistarības līmeni. Godam cīnījās Gundega Krīgere un Agnese Kukaine. Savukārt no jaunākām sportistēm perspektīvu sniegumu rādīja Marina Tarvida un Ksenija Petrova. Patīkami, ka mazajās balvās ir daudz dalībnieku, taču treneriem jārūpējas, lai turpinātos izaugsme un šie sportisti spētu startēt arī nākamajā līmenī."

Citās shēmās uzvarēja: Vidējā balva I, jaunie jātnieki – Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK "Dressur”); Shēma III – Kristīne Lisovska ar Chardonnnay (JSK "Kriķi”); Shēma III, juniori – Sabīne Irbe ar Dinu (RJSK); Shēma II, OC – Terēze Rozenberga ar Kvarc (LSVK "Harmonija”); Shēma II, amatieri – Daiga Grāvīte ar Leilani (z/s "Lielceri”); Shēma I, OC – Aleksejs Sagujučenko ar Dietmer (Saldus JSS); Shēma I, amatieri – Katrīne Buša ar Etīdi (z/s "Tīraines staļļi”); Shēma I, bērni – Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK "Harmonija”); Jaunzirgi līdz 4 g.v. – Līga Ansonoka ar Leiboru (LLU SK); Jaunzirgi līdz 6 g.v. – Airisa Penele ar Landino (z/s "Lielceri)”.

LJF kausa izcīņas trešā posma sacensības notiks 21.jūnijā "Kleistos”.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests