Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks uzvar starptautiskās jāšanas sporta sacensībās Ķīlē

Neretnieks uzvar starptautiskās jāšanas sporta sacensībās Ķīlē
Publicitātes foto

Latvijas konkūrists Kristaps Neretnieks ar desmitgadīgo Continue sestdien vakarā izcīnīja uzvaru CSI3* sacensībās "Baltic Horse Show" Ķīlē, Vācijā, startējot kopā ar ļoti spēcīgiem Rietumeiropas zonas jātniekiem.

"Mēs Ķīlē esam paši ātrākie latvieši, tas viennozīmīgi. Prieks par šodienas uzvaru, himna šeit skanēja garajā versijā, tā nopietni, zirgu saimnieki atbraukuši, vajadzēja arī viņus iepriecināt," saka Neretnieks.

Vidējā apļa finālā, 145 cm augstā maršrutā divos hītos, startēja 49 sportiskie pāri, Neretnieks ar Continue bija nekļūdīgi pirmajā hītā un kopā ar vēl 12 sportiskajiem pāriem kvalificējās pārlekšanas maršrutam. Arī otrajā hītā Neretnieks un Continue nepieļāva nevienu kļūdu, maršrutu veica perfekti un finišēja kā līderi. Nākamie divi jātnieki, kas startēja pēc Neretnieka, Latvijas duetu vairs nespēja apsteigt.

"Ķīlē esmu jau otro gadu, šeit sacensības ir lieliski organizētas, halle pilna skatītājiem, kuri atbalsta visus sportistus, ļoti forša atmosfēra, kā arī ļoti laba, motivējoša konkurence, šeit startē arī vairāki pasaules reitinga pirmā trīsdesmitnieka sportisti, ļoti spēcīgs sastāvs," stāsta sportists.

Dienas sākumā Neretnieks ar Conte Bellini lieliski startēja arī lielā apļa maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 cm, kas bija otrā kvalifikācija sacensību galvenajam maršrutam svētdien. Latvijas duets pamatmaršrutu veica visātrākajā laikā un turpināja cīņu pārlekšanā, kur 13 pāru konkurencē ierindojās devītajā vietā. Neretnieks pārlekšanas maršrutā pēc riskanta pagrieziena vienu šķērsli gāza, kas attiecīgi vairs neļāva cīnīties par augstu vietu maršrutā.

"Ar Conte Bellini pārlekšanā startēju prātīgi, tikai vienā vietā nogriezām, tur arī nepaveicās, bet kopumā ar viņa startu esmu ļoti apmierināts, esam kvalificējušies Grand Prix maršrutam svētdien, tas būs mūsu galvenais starts," saka Neretnieks.

Pasaules konkūristu reitingā "FEI Longiness Ranking" Kristaps Neretnieks šobrīd ierindojas 86.vietā, bet Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgas Pasaules kausa kopvērtējumā ir līderis (73 punkti) ar vienpadsmit punktu pārsvaru, apsteidzot Lietuvas vadošo konkūristu Andrju Petrovu (62 punkti).

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone