Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Konkūrists Neretnieks izcīna 2. vietu Vācijā un netiek pie auto

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Konkūrists Neretnieks izcīna 2. vietu Vācijā un netiek pie auto
Kristaps Neretnieks
Foto: leflatvia.lv

Latvijas labākais konkūrists Kristaps Neretnieks (25) svētdien ar zirgu "Conte Bellini" izcīnīja otro vietu sacensību galvenajā maršrutā Donauešingenā, Vācijā. Pirmā vietas ieguvējs saņēma Mercedes GLA.

Vācijas "Grand Prix" galvenais maršruts, tāpat kā kvalifikācijas etapi, bija arī pasaules reitinga "FEI Longiness Rankig" ieskaites maršruti. Pirms šīm sacensībām Neretnieks minētajā rangā kotējās ar 87. numuru. Riodežaneiro spēļu konkūrā startēs 75 sportisti, bet olimpiskās atlases rangs tiks veidots no 2015. gada.

“Grand Prix bija 160 cm, varbūt nebija pats sarežģītākais maršruts, toties liels un plats gan. Bija ļoti maza laika norma, kā jau Eiropā ierasts, tāpēc tikai 7 nulles. Par pirmo vietu deva jaunu Mercedes GLA. Protams, mums to gribējās vinnēt, beigās tas izrādījās tikai 0,49 sekunžu attālumā. Šodien ar "Conte Bellini" saņēmāmies un viss izdevās fantastiski,” saka Kristaps Neretnieks.

Startam sacensību galvenajā, 160 cm augstajā maršrutā kvalificējās 53 sportisti, pamatmaršrutu bez soda punktiem veica 7 dalībnieki. Neretnieks ar "Conte Bellini" pamatdistancē startēja pirmspēdējais un bija pēdējais, kas kvalificējās pārlēkšanai. Saīsinātajā distancē Latvijas konkūrists startēja kā pēdējais, un tas deva nelielas priekšrocības. Neretnieks pārlēkšanas maršrutu veica bez soda punktiem un tikai par 0,49 sekundēm lēnāk kā Vācijas pārstāvis Tonijs Hasmans ar "Classic Man V", izcīnot spožu otro vietu.

Izmantotie resursi:
www.leflatvia.lv
www.fei.org