Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauniešu pāris tieši aiz fināla Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jauniešu pāris tieši aiz fināla Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās
Godalgoto vietu ieguvēji saņēmuši medaļas un kausus. Foto: no dejotāju privātā arhīva.

Erevānā notikušajā Eiropas čempionātā jauniešiem (16-18 g.) Latīņamerikas (LA) dejās rīdzinieki Artēmijs Plakitins un Nellija Vorobjova izcīnīja 7.vietu, bet kurzemnieki Daniils Ternoviks un Sindija Granta ieguva 14.vietu. Savukārt Eiropas kausā 10 dejās pieaugušajiem rēzeknieši Daniils Buinickis/Darja Dmitrijeva ierindojās 13.vietā.

Pērn Armēnijas galvaspilsētā jauniešiem norisinājās pasaules čempionāts LA dejās, bet šogad tur tika aizvadīts kontinenta čempionāts. Jauniešu grupā pirmo reizi Eiropas čempionātā startēja mazāk nekā 40 dueti – 39 pāri. Otro gadu pēc kārtas Latvija ar abiem pāriem bija pārstāvēta ceturtdaļfinālā, bet pēc divu gadu pārtraukuma mūsu pāris iekļuva pusfinālā.

Šī gada valsts čempionāta uzvarētāji Artēmijs Plakitins ar Nelliju Vorobjovu pārliecinoši pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva pusfināla divpadsmitniekā, kur no 45 maksimālajiem punktiem nopelnīja 19 un aizsniedzās līdz 7.vietai. SDK “Dzintars” pārim līdz fināla sešiniekam pietrūka tikai četri punkti, taču līdzīgā cīņā tika apsteigti Albānijas un Itālijas otrais pāris, kurš tieši aiz Artēmija un Nellijas bija mēneša sākumā Rīgā notikušajā pasaules reitinga turnīrā “Baltic Grand Prix”. Ja Artēmijs 2021.gadā piedalījās pasaules čempionātā jauniešiem ar Amandu Aksenoku ieņemot 19.vietu, tad Nellijai tā bija debija šāda veida čempionātā. Pusfinālā iekļuva un 12.vietu ieņēma Somiju pārstāvošais daugavpilietis Ņikita Haruns, kurš ar partneri Anatasiju Prikulu pirms trim nedēļām “Baltic Grand Prix” finālā ieguva 5.vietu.

Pirmo reizi Latviju kādā no čempionātiem pārstāvēja arī vicečempioni Daniils Ternoviks un Sindija Granta. SDK “Lesto” (Liepāja) dejotāji ar Moldovas un Izraēlas pāriem uzrādīja dalītu 14.-16.rezultātu, līdz pusfinālam pietrūkstot desmit punktiem. Par čempioniem pārliecinoši kļuva Luidži Laroka un Marika Skerra no Itālijas. Savukārt trīs pāru ļoti līdzīgajā cīņā par parējām divām godalgām sudrabu un bronzu nopelnīja attiecīgi armēņi un rumāņi, kuri pērn U21 grupā palika tika 62.vietā.

Turpat Erevānā notika arī Eiropas kauss pieaugušajiem 10 dejās (5 Standartdejas un 5 LA dejas), kur Latvijas pārstāvēja valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Daniils Buinickis un Darja Dmitrijeva. SDK “Viva” pārstāvji nopelnīja 33 no 90 punktiem, tikai diviem pietrūkstot līdz pusfinālam. Rēzeknieši nedaudz vairāk punktus nopelnīja LA dejās, kur uzrādīja 12.rezultātu 14 pāru konkurencē. Pagājušajā gadā viņi piedalījās Eiropas čempionātā, kur vairāk nekā 30 pāru konkurencē sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma 24.vietu. Tieši aiz fināla 7.vietu ieguva Dāniju pārstāvošais Latvijas dejotājs Gints Bērziņš ar Annu Krogsbelu Būsu, kuriem līdz finālam pietrūka divu punktu.