Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris Šurins/Meškova pirmo reizi uzvar Pasaules kausā Standartdejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris Šurins/Meškova pirmo reizi uzvar Pasaules kausā Standartdejās
Vadims Šurins/Anastasija Meškova. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Lielisku panākumu pagājušajā nedēļas nogalē guvuši Latvijas dejotāji Vadims Šurins/Anastasija Meškova, kuri izcīnījuši uzvaru Ķīnā notikušajā Pasaules kausā Standartdejās (ST), pirmo reizi kādam no Latvijas pāriem uzvarot Pasaules kausā.

Daudzkārtējie valsts čempioni Vadims Šurins un Anastasija Meškova 2022. gada decembrī Itālijā pirmo reizi Latviju ieveda finālā pasaules čempionātā ST dejās, izcīnot 5.vietu. Tieši to pašu viņi paveica arī šogad jūlijā pasaules čempionātā Ķīnas pilsētā Vuksī. Pagājušajā nedēļas nogalē citā Ķīnas pilsētā norisinājās Pasaules kauss, kas tiek rīkots papildu pasaules čempionātam un kur startē tikai viens pāris no valsts, ne divi, kā tas ir pasaules čempionātos. Arī pasaules čempionātos konkurence ir spēcīgāka.

Vadims ar Anastasiju 22 dalībnieku vidū bija vienīgie no pasaules čempionāta fināla, līdz ar to Latvijas pāris tika uzskatīti par šī gada Pasaules kausa favorītiem ST dejās. Divkārtējie pasaules čempionāta finālisti no Latvijas pārliecinoši uzvarēja visās piecās dejās – Lēnajā valsī, Tango, Vīnes valsī, Lēnajā Fokstrotā, Kvikstepā – un pirmo reizi kļuva par Pasaules kausa ieguvējiem. Šurins/Meškova iepriekš bija izcīnījuši visas godalgotās vietas Eiropas kausos, ieskaitot uzvaru 2013. gadā Rīgā.

Otro vietu ieguva Polijas čempionāta bronzas medaļnieki Bartlomejs Škutniks/Agata Brihi, bet dažās dejās viņiem tuvu esošie pasaules čempionāta pusfinālisti Dušans Grula/Giada Krognolini no Slovākijas ieņēma trešo vietu. Tieši aiz fināla 7. vietā ierindojās Lietuvas ceturtais pāris Laurinas Makarovas/Kotrina Ambrazavičute.