Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunā šahiste kļūst par Eiropas čempioni rapidā U14 grupā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunā šahiste kļūst par Eiropas čempioni rapidā U14 grupā
Sofija Vasiļjeva. Foto: Pjotrs Vasiļjevs.

Salonikos (Grieķija) notiekošajā kontinenta čempionātā rapidā un blicā par Eiropas čempioni ātrajā šahā meitenēm vecuma grupā U-14 ceturtdien kļuvusi Latvijas pārstāve Sofja Vasiļjeva (reitings - 1728 punkti).

Sofjas Vasiļjevas grupā spēlēja desmit šahistes. Cīņa par medaļām izvērtās visai dramatiska, jo noslēgumā piecas (meitenes jeb puse no dalībniecēm ieguva vienādu punktu skaitu, proti, katra pa 6 punktiem.

Papildrādītāji pirmo vietu atdeva galvenajai reitingfavorītei Vasiļjevai, jo viņa zaudēja konkurentēm, kuras noslēgumā ieņēma zemākas vietas, bet vairāk uzvarēja tās, kuras finišēja augstāk jeb ar 6 punktiem. Sofjai šī ir pirmā kontinenta medaļa ātrajā šahā.

No Latvijas meitenēm Sofija bija vienīgā šajā turnīrā, bet zēnu konkurencē startēja divi Latvijas jaunie šahisti. U-10 grupā ar 5 punktiem no 9 labākais no mūsējiem bija Daniels Beniosevs (1534), kurš ieņēma 13.vietu, bet U-12 Nils Vorobjovs (1188) ar 4 punktiem finišēja 30.vietā.

Šovakar paredzēts blics.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija