Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas šaha izlasēm uzvaras šaha olimpiādes devītajā kārtā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas šaha izlasēm uzvaras šaha olimpiādes devītajā kārtā
Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Foto no euromamaia2023.com.

LETA. Latvijas vīriešu un sieviešu šaha izlases piektdien Budapeštā svinēja uzvaras šaha olimpiādes devītās kārtas dueļos.

Latvijas vīriešu komanda, kas "Open" sacensībās ir izsēta ar 42. numuru, ar 4:0 bija pārāka pār Tunisiju (107.). Svinot uzvaras, ar baltajām figūrām spēlēja Ņikita Meškovs un Ilmārs Starostīts, bet ar melnajām - Artūrs Neikšāns un Normunds Miezis.

Ar deviņās kārtās izcīnītiem 21,5 punktiem Latvija ieņem 55. vietu 196 komandu vidū.

Latvijas sieviešu komanda, kas turnīrā ir izsēta ar 36.numuru, ar 2,5:1,5 bija pārāka pār Bosniju un Hercegovinu (56.).

Uzvaras izcīnīja ar melnajām figūrām spēlējušās Laura Rogule un Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, neizšķirti maču noslēdza Ilze Bērziņa, bet zaudējumu piedzīvoja Linda Krūmiņa.

Latvijas komanda ar 21,5 punktiem ieņem 34. vietu 182 komandu sacensībās.

Latviju vīriešu komandā ar kapteini Nelliju Maklakovu pārstāv Ņikita Meškovs, Ilmārs Starostīts, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns un Normunds Miezis, bet sieviešu izlasē ar kapteini Zigurdu Lanku - Ilze Bērziņa, Laura Rogule, Linda Krūmiņa, Renāte Vidruska, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Delegāciju vada Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre Daiga Falkane.

45. šaha olimpiāde Budapeštā beigsies 23. septembrī.

     [+] [-]

, 2024-09-21 12:30, vakar
Raksta autors,Tev,vispār ir kaut neliela sajēga,kā šahā skaitā punktus un kādā veidā daļa vietas? Izskatās,ka Tu,neko nesaproti un tāpēc beidz maldināt cilvēkus!