Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Man nav motivācijas: Kārlsens neaizstāvēs titulu pasaules šaha čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Man nav motivācijas: Kārlsens neaizstāvēs titulu pasaules šaha čempionātā
Magnuss Kārlsens. Foto: Maria Emelianova/Chess.com.

LETA--AFP. Pasaules šaha pirmais numurs Mangnuss Kārlsens neaizstāvēs savu pasaules čempiona titulu 2023.gadā, trešdien paziņoja šahists.

Kārlsens titulu aizstāvēja decembrī Dubaijā, pieveicot Krievijas Šaha federācijas pārstāvi Janu Ņepomņaščiju.

"Man nav motivācijas spēlēt vēl vienu maču. Es vienkārši jūtu, ka šādi man nav daudz ko iegūt. Īpaši man tas nepatīk," Karlsens sacīja savas apraides "The Magnus Effect" pirmajā epizodē.

Kārlsens ir pasaules čempions kopš 2013. gada.

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) trešdien paziņoja, ka, lai gan nav saņēmusi oficiālu šahista iesniegumu par atteikšanos no titulcīņas, tā pieņem, ka Kārlsens titulu neaizstāvēs, jo nav nosūtījis līgumu par maču.

FIDE prezidents Arkādijs Dvorkovičs norāda, ka federācija bijusi atvērta dialogam un apsvērusi ieteikumus turnīra formāta maiņai. Dažas no idejas maijā tika pārrunātas ar Kārlsenu un citiem šahistiem, kuri varējuši atklāti izteikt savus iebildumus.

Čempioni šahā ierasti tiek noskaidroti apmēram trīs nedēļu ilgā turnīrā.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-20 19:46, pirms 2 gadiem
Tur virsotnē ir vientuļi.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-20 22:03, pirms 2 gadiem
Normāli, ja 2 miljoni nav motivācija!

  -1 [+] [-]

, 2022-07-20 22:08, pirms 2 gadiem
Man Karlsens nekad nav paticis!
Es par Nepo!
Laiks tronī atgriezties Krievijas šahistam!
Nepo pret Dingu no Ķīnas tagad būs mačs!
Krievija pret Ķīnu!
Rietumi lai stāv pie ratiem!

     [+] [-]

, 2022-07-21 06:37, pirms 2 gadiem
Šahs un damberete kā sports vienmēr asociējies ar Krieviju. Šaha federācija izskatās ir diezgan slāviska, lai nebanotu Krievijas sportistu dalību. Tāpēc saprastu, ja rietumvalstu sportisti atteiktos startēt PČ.

     [+] [-]

, 2022-07-21 08:57, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Šahs un damberete kā sports vienmēr asociējies ar Krieviju. Šaha federācija izskatās ir diezgan slāviska, lai nebanotu Krievijas sportistu dalību. Tāpēc saprastu, ja rietumvalstu sportisti atteiktos startēt PČ.
Paldies sportacentram, kas nav spējīgi "atnest" informāciju līdz lasītājiem. Šahā PČ ir pavisam savādāks nekā hokejā un tur piedalās tikai 2 šahisti. Viens ir esošais pasaules čempions un otrs ir spēlētājs, kurš uzvar kandidātu turnīru (par ko sportacentrā vispār nebija neviena vārda, bet kurš ir otrais nozīmīgākais turnīrs). Šajā konkrētajā gadījumā, kad esošais čempions Magnuss atsakās, divi labākie no kandidātu turnīra - Nepomničijs, kurš pārliecinoši vinēja kandidātu turnīru un Dings, kurš otro vietu "izrāva" pēdējā kārtā vinnējot Nakamuru, cīnīsies par pasaules čempiona titulu.

     [+] [-]

, 2022-07-21 11:14, pirms 2 gadiem
Bzh rakstīja: Paldies sportacentram, kas nav spējīgi "atnest" informāciju līdz lasītājiem. Šahā PČ ir pavisam savādāks nekā hokejā un tur piedalās tikai 2 šahisti. Viens ir esošais pasaules čempions un otrs ir spēlētājs, kurš uzvar kandidātu turnīru (par ko sportacentrā vispār nebija neviena vārda, bet kurš ir otrais nozīmīgākais turnīrs). Šajā konkrētajā gadījumā, kad esošais čempions Magnuss atsakās, divi labākie no kandidātu turnīra - Nepomničijs, kurš pārliecinoši vinēja kandidātu turnīru un Dings, kurš otro vietu "izrāva" pēdējā kārtā vinnējot Nakamuru, cīnīsies par pasaules čempiona titulu.
paldies, ka papildini info!