Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatloniste Jansone iekļūst finālā un sasniedz Top20 Eiropas junioru kausā Itālijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Triatloniste Jansone iekļūst finālā un sasniedz Top20 Eiropas junioru kausā Itālijā
Beāte Jansone. Foto no sportistes personīgā arhīva.

Latvijas vadošā junioru triatloniste Beāte Jansone, būdama viena no pašām jaunākajām dalībniecēm, Itālijā notikušajā Eiropas junioru kausā triatlonā gandrīz deviņdesmit dalībnieču vidū iekļuva finālā un izcīnīja 19.vietu.

Eiropas kausam juniorēm triatlonā Itālijā bija pieteikušās ļoti daudz dalībnieču - 89 triatlonistes. Līdz ar to tika rīkots pusfināls, kur visas dalībnieces bija sadalītas trijos startos pa aptuveni 30 katrā. No katra šāda pusfināla starta finālam kvalificējās deviņas labākās (3x9) un vēl trīs pēc uzrādītā laika, veidojot fināla trīsdesmitnieku. Vispusīgā dobelniece Jansone ir 2008. gadā dzimusi, bet liela daļa konkurentu bija 2004. un 2005. gadā dzimušās. Bija jāpeld 300, ar riteni jābrauc 9,5km un jāskrien 1600m.

Vispirms pusfinālā Jansone, kura pirms divām nedēļām finišēja 5. vietā "Rimi Rīgas maratonā" 10km, nostartēja teicami, izdarot visu perfekti un izcīnot savā startā otro vietu, kas ļāva ļoti pārliecinoši un ar ļoti labām cerībām kvalificēties finālam. Latvijas čempionātu medaļniece vieglatlētikā un peldēšanā no Dobeles bija vienīgā no Baltijas valstīm, kurai tas izdevās meiteņu konkurencē.

Izšķirošajā kārtā, skrienot ūdenī, sanāca aizķerties un nokrist, tādējādi peldēšanu sanāca pabeigt otrās grupas beigās, t.i., aptuveni trešā desmita vidū. Tas arī neļāva beigās pacīnīties par augstāku vietu nekā deviņpadsmitā, kaut arī šāds rezultāts jau uzskatāms par labu panākumu tik jaunai sportistei, cīnoties ar vecākām konkurentēm.

Tiesa, uzvaru izcīnīja ungāru talantīgā triatloniste Fanni Scalaja, kura ir Beātes vienaudze. Nākamās trīs vietas no otrās līdz ceturtajai ieņēma francūzietes.

Beāte Jansone komentē: “Pusfinālā izpeldēju otrā, tranzīti bija labi, ritenī sākumā braucu ar līderi, beigās mūs noķēra pirmā grupa, un tad braucām kopā. Skriešanā skrēju piektajā vietā, bet finišā uzskrēju un biju otrā.”

Viņa atzīst, ka fināls nav sanācis tik labs. “Pusfināls, manuprāt, bija labāks, bija mazāk kļūdu, bet laiks finālā bija ātrāks. Finālā nesanāca labs starts. Nokritu jau tiklīdz pieskāros ūdenim, jo sapinās kājas. Izpeldēju otrās pakas beigās un riteni nobraucu otrajā pakā. It kā visu laiku pēc laika tuvojāmies pirmajai grupai, bet nenoķērām. Tranzīti bija labi, bet, skrienot ārā no ūdens, netaisījās hidra vaļā (kaut kā beigās attaisīju). Skriešana bija laba,” secina Jansone, kura ar iekļūšanu finālā ir kvalificējusies pasaules junioru čempionātam.