Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gajevskis ļoti labi nostartē un tiek trīsdesmitniekā Eiropas čempionātā triatlonā

Agris Suveizda

Gajevskis ļoti labi nostartē un tiek trīsdesmitniekā Eiropas čempionātā triatlonā
Artjoms Gajevskis. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Latvijas sportists Artjoms Gajevskis sestdien Francijā lieliski nostartēja un iekļuva trīsdesmitniekā Eiropas čempionātā triatlonā elites grupā olimpiskajā distancē (1,5km+40km+10km), izcīnot 29. vietu.

Skaistā Francijas kūrorta pilsētā Višī norisinājās Eiropas čempionāts triatlonā standarta jeb olimpiskajā distancē, kur pusotrs kilometrs ir jāpeld, 40km jābrauc uz riteņa un beigās 10km jāskrien. Latviju elites grupā pārstāvēja Artjoms Gajevskis un Daniels Francis Veģeris. Pagājušajā gadā Madridē Artjoms startēja kā U23 grupas pārstāvis, bet šogad pirmo reizi elitē. Peldēšanas segments bija upē, riteņbraukšana pilsētas ielās un skriešana gleznainā parkā.

Sportistu starts bija sestdienas pēcpusdienā, līdz ar to gaiss jau bijis iesilis līdz 25 grādiem. Ūdens temperatūra upē bija 15 grādu kā rezultātā sportisti peldēja ar hidrotērpiem. Uz startu devās 56 sportisti. Peldēšanā bija jāveic divi apļi - starts, peldot pret straumi, bet finišs - pa straumei. Peldēšanas posma sākumā bija pāragrs starts, kurā iekļuva arī Daniels Francis Veģeris. Pēc atjaunotā starta abi Latvijas sportisti turējās grupas vidū, bet pie pirmās bojas izveidojās sastrēgums kā rezultātā sportisti izretojās.

Gajevskis saglabāja savu vietu peldējuma vidū, bet Veģeris bija spiests atkāpties uz peldējuma beigām. Otrajā aplī Gajevskis turpināja peldēt peldējuma vidū un peldējuma finišā sasniedza 29. rezultātu, kamēr Veģeris sekmīgi veica otro apli un pietuvojās piecu peldētāju grupai.

Pēc peldēšanas izveidojās vairākas sportistu grupas. Riteņbraukšanā bija jāveic septiņi apļi un pirmajā no tiem vairākas grupas apvienojās un izveidojās divas lielas sportistu grupas, pirmajā 15 sportisti, bet otrajā - 17. Gajevskim sekmīgi izdevās iekļauties otrajā grupā.

Otrā grupa visu apļu laikā mēģināja noķert līderu grupu, taču tas neizdevās un ik pa brīdim atstarpe starp vadošajām grupām svārstījās no 30 sekundēm līdz vienai minūtei. Veģerim neizdevās noķert piecu sportistu grupu un riteņbraukšanas distance bija jāveic vienam. Ceturtajā aplī viņu un vēl virkni sportistu noķēra līderu grupa, tādējādi viņi tika noņemti no sacensībām.

Tikmēr Gajevskim izdevās saglabāt vietu otrajā grupā, un, uzsākot skriešanu, viņš bija 32. vietā. Skriešanā bija jāveic trīs apļi un latvietim ar katru apli izdevās uzlabot rezultātu, finišējot 29. pozīcijā, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada 33. vietu Madridē ir kāpums par četrām vietām.

Artjoms ar šo rezultātu apliecināja savu klātbūtni Eiropas Elites triatlonistu saimei, un viņam būs kāpums Eiropas un Pasaules triatlona reitingā. Artjoma finša rezultāts 1:44:39. No uzvarētāja - Ungārijas sprotista Congora Lēmana - Artjoms atpalika 4 minūtes un 21 sekundi. Otrajā vietā ierindojās sportists no Francijas, bet trešajā - norvēģis.

Sportistus pavadošanis treneris no Triatlona Akadēmijas Igors Gucanovičš Artjoma Gajevska startu vērtē kā izcilu Treneris arī atzīmēja, ka vērojama laba sportistu izaugsme .

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LatvianTri...