Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Francūziete Bogrāna noskrien tuvākās sekotājas un triumfē triatlonā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Francūziete Bogrāna noskrien tuvākās sekotājas un triumfē triatlonā
Parīzes olimpisko spēļu triatlona sacensību uzvarētāja Kasandra Bogrāna. Foto: Jeff Pachoud/AFP/Scanpix

Aleksandra Ⅲ tilta pakājē sākās un uz tā beidzās pirmās no divām triatlona sacensībām šajās olimpiskajās spēlēs. Zelta godalgu izcīnīja mājiniece Kasandra Bogrāna, kura skriešanā izrādījās spēcīgākā no ciešākajām sāncensēm. Vīriešu sacensības sāksies pulksten 11.45.

Sacensības iesākās ar 1500 metru peldējumu pa Sēnas upi, pēcāk bija 40 kilometru brauciens ar riteni, bet beigu daļā desmit kilomeru skrējiens.

Spēcīgākā peldētāja bija Bermudas sportiste Flora Dafija, kura krastā izkāpa pēc 22:05 minūtēm. No viņas par deviņu sekunžu tiesu atpalika itāliete Bjanka Sereņi, kura kopējo sacīksti pabeidza 22. vietā. Bogrāna peldējumā bija sestā, no Dafijas atpaliekot par nepilnu pusminūti.

Riteņbraukšanā izveidojās deviņu vadošo sportistu grupa, kurā bija gan Dafija, gan Bogrāna. Tajā ietilpa arī šveiciete Žulī Derona, britu sportiste Beta Potere un francūziete Emma Lombardi, kuras skrējiena beigu daļā pēdējās izaicināja Bogrānu. Finiša taisnē uz tilta Bogrāna gan ieskrēja vienatnē. Pirmā aiz viņas trases beigas sasniedza Derona, bet bronza Poterei.

Pasaules vadošā triatloniste Bogrāna 2021. gadā Tokijā izcīnīja bronzas godalgu, bet 2016. gadā Riodežaneiru, kad viņai bija 19 gadi, bija 30.

Triatlona sacensības sievietēm

VSportiste (valsts)Laiks
1.Kasandra Bogrāna (Francija)1:54:55
2.Žulī Derona (Šveice)+0:06
3.Beta Potere (Lielbritānija)+0:15
4.Emma Lombardi (Francija)+0:21
5.Flora Dafija (Bermuda)+1:17
6.Džordžija Teilore-Brauna (Lielbritānija)+1:40

Startēja 55 dalībieces, bet finišu sasniedza 51.

Pilna rezultātu liste:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle