Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vietējais favorīts Makilrojs un Vudss nespēj sasmelt izlieto ūdeni, čempions Molinari izglābjas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vietējais favorīts Makilrojs un Vudss nespēj sasmelt izlieto ūdeni, čempions Molinari izglābjas
Rorijs Makilrojs skumjš pēc iespaidīga 65 sitienu otrā raunda, jo turnīrs beidzies. Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļīrijas pilsētiņā Portrašā notiekošais sezonas pēdējais golfa "major" sērijas turnīrs "The Open Championship" turpināsies bez šīs valsts labākā golfera Rorija Makilroja, kurš ar rezultātu +2 palika vienu sitienu aiz kata līnijas. Pēc 36 bedrītēm turnīrs beidzās arī Taigeram Vudsam (+6), bet pagājušā gada čempions Frančesko Molinari piektdien spēja sasniegt nepieciešamo +1.

"The Open Championship" Top 10 pēc otrā raunda: -8 Dž.B. Holmss un Šeins Laurijs, -7, Tomijs Flītvuds un Lī Vestvuds, -6, Kamerons Smits, Džastins Hārdings un Džastins Rouzs, -5, Brukss Kepka, Džordans Spīts, Endrjū Putnams un Dilans Fritelli.

Rorijam Makilrojam ceturtdien dzimtenē bija murgains raunds, kas sākās ar četru sitienu vērtu kļūdu pirmajā bedrītē un beidzās ar +3 pēdējā bedrītē, summā sakrājot +8. Makilrojs piektdien spēlēja daudz labāk, izceļoties ar dalītu labāko raundu (-6). Tāds pats rezultāts bija arī Džastinam Hārdingam, Zanderam Šofelī un Kevinam Strīlmanam.

2014. gada "Open" čempionam sev ļoti labi zināmajā laukumā beigās pietrūka viena sitiena, lai kvalificētos sestdienas un svētdienas cīņām. Viņš šodien izcēlās ar sešiem bērdijiem, no kuriem pēdējais bija 16. bedrītē. Viņam palika divas bedrītes, lai iegūtu vēl vienu sitienu. Makilrojam 17. bedrītē pietrūka dažu centimetru, lai sasniegtu mērķi, bet 18. bedrītē cerības izgaisa ar šķību otro sitienu, kad bumbiņa aizlidoja pārāk daudz uz kreiso pusi, netrāpot uz grīna. Makilrojam jāsamierinās ar PAR un summā iegūtu +2.

Taigers Vudss aprīlī negaidīti triumfēja "Masters" turnīrā, pēc 11 gadu pārtraukuma atkal izcīnot "major" sērijas titulu. Tas viņam bija piektais panākums Ogastā un 15. triumfs lielajos turnīros. Sezonas turpinājumā viņa labākais rezultāts bija 9. vieta "The Memorial" turnīrā, bet pārējos trīs "major" turnīros izgāšanās – "PGA Championship" un "The Open Championship" palikšana aiz kata līnijas, bet "US Open" 21. vieta.

Vudss Portrašā pirmo raundu vakar izspēlēja ar +7, bet šodien daudz labāks sniegums ar -1. Būtu bijis vēl labāk, ja viņš pēdējās divās bedrītēs nebūtu pieļāvis divus "bogey". Trīskārtējais "Open" čempions šogad piedalījies tikai 10 turnīros, turklāt kopš "Masters" triumfa nospēlējis tikai 12 raundus, spēļu prakses trūkumam spēlējot būtisku lomu pieticīgajos rezultātos pēdējos trīs "major" turnīros. Viņam Ziemeļīrijā tikai 119. vieta 156 golferu konkurencē.

No šīs sezonas "major" čempioniem sacensības Portrašā turpina vienīgi "PGA Championship" uzvarētājs Brukss Kepka, kurš ar -5 ir trīs sitienu attālumā no 1. vietas. "US Open" čempions Gerijs Vudlends, kurš spēlēja vienā grupā ar Makilroju, palika divus sitienus aiz strīpas (+3).

Frančesko Molinari, kurš pagājušajā gadā Kārnustī (Skotijā) izcīnīja Itālijai pirmo "major" titulu, šodien bija spiests labot ceturtdienas kļūdas un izdarīja minimumu, no +3 paceļoties uz +1.

Otrā raunda laikā turnīra līdz šim labāko rezultātu summā sasniedza Šeins Laurijs, kurš pēc 10. bedrītes bija ticis līdz -10, bet raunda turpinājumā zaudēja divus sitienus, esot spiests 36 bedrīšu līdera godu dalīt ar pirmā raunda uzvarētāju Dž.B. Holmsu. Neviens no viņiem vēl nav uzvarējis šāda līmeņa turnīros.