Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Snikum un Neretniekam uzvaras, Bregže uzvar LJF Kausa konkūrā 3. posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Snikum un Neretniekam uzvaras, Bregže uzvar LJF Kausa konkūrā 3. posmā
Kristaps Neretnieks. Foto: Hipodrom Sopot

Aizvadītā nedēļa Latvijas jāšanas sporta cienītājiem bija īsta medusmaize. Pirmkārt, pašu mājās notika LJF Kausa konkūrā III posms, kurā uzvaru galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem izcīnīja Aigars Bregže ar BWP šķirnes zirgu Bacchus de Troy. Sportists šobrīd ir izvirzījies vadībā arī LJF Kausa vasaras sezonas kopvērtējumā.

Bregže maršrutu, kas bija speciālās divu fāžu sacensības, vienīgais veica nekļūdīgi, bez soda punktiem, otrajā fāzē finišējot 31,26 sekundēs. Pavisam maz no līdera atpalika Laura Penele ar Zangershaides šķirnes zirgu Let’s Fly Z, kura otro fāzi pabeidza 31,68 sekundēs, taču nopelnīja 4 soda punktus par gāztu šķērsli. Trešajā vietā ierindojās Andis Vārna ar Golden Fire PKZ ar 4 soda punktiem otrajā fāzē un laiku 33,48 sekundes.

Aigars Bregže: “Esmu ļoti gandarīts par šo uzvaru. Posms noritēja uz zāles laukuma, kas, man šķiet, ir visai ekskluzīvi. Iepriekšējo reizi lecām uz šī laukuma gandrīz pirms gada. Ar šīm sacensībām varējām pārbaudīt, kā zirgi jūtas pirms Pasaules kausa posma. Bacchus jutās labi, arī maršrutā sajūta bija pārsteidzoši patīkama. Man patiess prieks, ka izdevās veikt maršrutu bez soda punktiem visātrākajā laikā, kas nav viegli ar šāda tipa zirgu, taču es esmu atradis viņam pieeju. Esam laika gaitā izstrādājuši kopēju valodu, tādēļ man īpašs prieks.

Liels gandarījums arī par uzvaru un otro vietu 6/7 gadus jauno zirgu maršrutā, kurā startēju ar diviem zirgiem. Viņiem gan zāles segums bija liels pārsteigums, jo šie zirgi nekad agrāk nebija lekuši uz šāda tipa pamata. Neteikšu, ka viņi jutās tik pat komfortabli, kā lielais zirgs, bet nebija arī nemaz tik grūti.

Jūlija sākumā plānoju doties ar jaunzirgiem startēt uz starptautiskajām sacensībām Jakubovicē, Polijā, un tad jau tiksimies LR Nacionālajā čempionātā Kleistos, bet pāc tam Pasaules kausa posmā, kas arī norisināsies Kleistos.”

Fantastisku sniegumu Nīderlandē, augstā un prestižā trīs zvaigžņu statusa sacensībās, uzrādīja mūsu paralimpietis Rihards Snikus. Sportists pārliecinoši uzvarēja visas trīs sacensību dienas, tajā skaitā Grand Prix un Grand Prix brīvās izvēles (ar mūzikas pavadījumu) shēmās. Kopā ar Sniku turnīrā startēja 12 jātnieki no 9 valstīm.

Ar savu galveno partneri, Latvijas šķirnes zirgu King Of The Dance, pirmajā sacensību dienā Snikus finišēja ar rezultātu 75,695%. Ar otro zirgu Adeira Rihards Snikus šeit ierindojās 9.vietā ar 68,125%, kas ir visai daudzološs relutāts.

Grand Prix shēmā Snikus guva pārliecinošu uzvaru ar 74,861%, bet Grand Prix brīvās izvēles shēmā izcīnīja uzvaru ar pamatīgu atrāvienu, finišējot ar 78,623% un apsteidzot otrās vietas ieguvēju, vācieti Martinu Bencingeri, par 4,478%!

Tikmēr Lietuvā, SK “Audruvis”, mūsu konkūristi veiksmīgi aizvadīja kārtējo “Audruvis Champions Tour 2023” posmu, kas norisinājās četras dienas. Sacensību galvenajā maršrutā, ar šķēršļu augstumu līdz 135 cm un vienu pārlekšanu uz laiku, otro vietu izcīnīja Terēze Oliņa ar BWP šķirnes zirgu Jasmin Van De Hoeve, pārlekšanu veicot nekļūdīgi 39,06 sekundēs. Trešajā vietā ierindojās vēl viena Latvijas sportiste – Anna Arhipova ar KWPN šķirnes zirgu Heesamar (0/39,19 sek). Svētdienas augstākajā maršrutā (135 – 140 cm) Annai Arhipovai ar Heesamar otrā vieta, bet Annai Šellerei ar Oldenburgas šķirnes zirgu Chadler trešā vieta. Vēl šajā maršrutā godalgas izcīnīja Kārlis Lipšāns (4.v.) un Nauris Laizāns (7.v.).

Polijā, Sopotā, Longines FEI Nāciju kausa (CSIO5*) sacensību pirmās dienas maršrutā ar 145 cm augstiem šķēršļiem Kristaps Neretnieks ar KWPN šķirnes zirgu Just Kannan izcīnīja spīdošu uzvaru, distanci veicot nekļūdīgi 27,59 sekundēs un apsteidzot otrās vietas ieguvēju poli Jaroslavu Skrzičinski par 0,44 sekundēm.

Aizvadītajā nedēļas nogalē pajūgu braukšanas sacensībās Igaunijā piedalījās vairākas Latvijas ekipāžas. Sacensību sarežģītākajā līmenī 1.vietu izcīnīja Anda Pavlovska ar Latvijas šķirnes zirgu Krams, pārstāvot biedribu Horses.eu. Godalgoto 4.vietu šeit ieguva vēl viena mūsu ekipāža - Anita Tašiņa no JSK “Equus Cordis”. Citā, nedaudz zemāka ranga, izcīņā 2.vieta Martai Siliņai ar Latvijas šķirnes zirgu Sezams no JSK “Equus Cordis”.

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienests