Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Jātniekam Snikum otrais zelts Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Jātniekam Snikum otrais zelts Parīzes paralimpiskajās spēlēs
Rihards Snikus Parīzē. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Parīzes paralimpiskajās spēlēs divās jāšanas sporta sacensībās uzvarējis latvietis Rihards Snikus, kurš šodien ar zilgu "King of the Dance" uzrādīja augstāko rezultātu iejādē brīvajā stilā. Snikum šonedēļ arī zelts individuālās iejādes sacensībās.

Tiesneši Snikus un viņa ilggadīgā partnera "King of the Dance" sniegumu novērtēja ar 82,487% rezultātu. Īpaši augstu novērtējumu izpelnījās dueta mākslinieciskais sniegums, tajā Snikum ar zirgu uzrādot 84,44% rezultātu.

Tuvākā sekotāja itāliete Sāra Morganti ar zirgu "Mariebelle" sasniedza kopējo rezultātu 81,407%. Bronzas godalgu tiesnešu vērtējumā nopelnīja britu jātniece Marī Dērvorda-Ekhērsta, kurai ar "Athene Lindebjerg" kopējā rezultāta ailē 77,747%. Tieši aiz pirmā trijnieka palika nīderlandiete Annemarīke Nobela, kurai ar zirgu "Doo Schufro" rezultāts 77,614%.

Iejādē brīvajā stilā, kas risinās mūzikas pavadībā, piedalījās astoņi jātnieki. Snikus un "King of the Dance" iejādes laukumā devās priekšpēdējie.

Par teicamu sniegumu Sniku intervijā Latvijas Televīzijai uzteica visa komanda, un jātnieks par sasniegto arī bija ļoti gandarīts. Tehniskā trenere paraolimpiskajā iejādē Agnese Rozīte atzina, ka pirms starta bija liels stress, jo rezultātu vienmēr ietekmē daudz faktoru, tai skaitā svarīgs notikums ir zirga veterinārā pārbaude sacensību dienas rītā. Tomēr visi izaicinājumi tika veiksmīgi pārvarēti.

"Rihards izdarīja visu, viņš bija šoreiz tāds malacis! Zirgs, protams, ir malacis. Zirgs jau sāka mazlietiņ pat nogurt, bet Rihards izdarīja perfekti, vienkārši perfekti," teica Rozīte.

"Sanāca viss, sanāca absolūti ideāli trāpīt mūzikā. Redzējām, ka "artistic score" rezultāts par māksliniecisko sniegumu, bija ļoti augsts," sacīja Snikus trenere Darja Tihomirova. "Viņš trāpīja - tā bija izcila deja, viņam sanāca tieši tā, kā jābūt frīstailā. Zirgs dejoja uz laukuma."

Pirms brīvā stila disciplīnas Snikum ar "King of the Dance" vairākkārt tika mainīta priekšnesuma mūzika, ņemot vērā arī tiesnešu viedokli. Liels darbs tika ieguldīts horeogrāfijā un mūzikas piemeklēšanā, padarot to mazliet elektriskāku, paturot prātā, ka Snikus ir arī dīdžejs, piebilda Tihomirova.

Savukārt Snikus atzina, ka ar "King of the Dance" jūtas kā vienots veselums.

Pieredzējušais Snikus piedalījās jau savās ceturtajās paralimpiskajās spēlēs. Veiksmīgas viņam bija arī iepriekšējās spēles pirms trim gadiem Tokijā, kur Snikus ar "King of the Dance" izcīnīja divas sudraba medaļas.

Snikus startē ieskaites grupā, kur iekļauti jātnieki ar lielākajiem medicīniskajiem ierobežojumiem. Līdz ar viņa sacensībām noslēdzās Latvijas parasportistu starti Parīzes spēlēs.

Latvijas delegācijas pārstāvji Parīzes paralimpiskajās spēlēs ieguva četras godalgas. Zelts arī šķēpmetējai Diānai Krūmiņai, bet Aigaram Apinim diska mešanā sudrabs.

Sacensību rezultāti:
https://olympics.com/en/paris-2024-...

Izmantotie avoti:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/pa...

  +6 [+] [-]

, 2024-09-07 15:18, pirms nedēļas
Super! Malacis!!!

  +5 [+] [-]

, 2024-09-07 15:55, pirms nedēļas
Tie Best King of the dance

  +2 [+] [-]

, 2024-09-07 15:56, pirms nedēļas
Mēs tomēr esam dejotāju tauta

  +1 [+] [-]

, 2024-09-07 16:28, pirms nedēļas
Paldies zilgam,ar zirgu nekas nebūtu sanācis.

  +5 [+] [-]

, 2024-09-07 16:29, pirms nedēļas
Malacis!

  +4 [+] [-]

, 2024-09-07 17:03, pirms nedēļas
Apsveicu!
Slēpts komentārs: hahahahahaa

  +2 [+] [-]

, 2024-09-07 17:35, pirms nedēļas
Tāds prieks par šiem sportistiem, un vēl par to var saņemt no valsts atzinību arī finansiali, super! Var jau sūkt aliņu un sūkstīties ka nekam neesi vajadzīgs bet būt motivētiem un cīnīties ar sevi un izbaudīt uz ko esi spējīgs un par to vēl saņemt smuku balvu
Slēpts komentārs: gamergirl

  +3 [+] [-]

, 2024-09-07 17:42, pirms nedēļas
Šis priecē!

  +3 [+] [-]

, 2024-09-07 18:17, pirms nedēļas
Ko tur teikt. Respekts!

  +2 [+] [-]

, 2024-09-07 18:39, pirms nedēļas
ZELTS paliek ZELTS !!!

Tas ir Mega nozīmīgi, ka mums ir šāds čalis Rihards, kurš katram lika sajusties, kaut nedaudz, bet neveiksminiekam (ņemot vērā mūsu spējas)!
Es ceru, ka Rihards Snikus un visa treneru komanda saņems maksimumu un vēl pa virsu!!! ( 2 x 100,000 kā minimums)

Un nav ko te pļūtīt par konkurenci, jo doma un jēga ir neizmērāma, ja vien Tajā kāds ir spējīgs iebraukt!!!

     [+] [-]

, 2024-09-07 18:42, pirms nedēļas
hahahahahaa rakstīja: Apsveicu. Konkurence milzīga, Snikus sacensībās startēja kā septītais astoņu sportistu konkurencē. Tagad gan sagaidāmi nelieli mīnusi, vairāki simti tūkstoši €, no valsts budžeta, precīzāk aizņemtās naudas, prēmijās, bet tas vien tāds sīkums salīdzinājumā ar Parex, LM, airBaltic u c afērās zaudētajiem kopsummā miljardiem. 😃😃😃
Un cik no tādiem palika pamperos uz krēslā vai gultā pie TV un četrās sienās? Tad padomā cik liela un kāda ir konkurence!!!!

     [+] [-]

, 2024-09-07 18:45, pirms nedēļas
gamergirl rakstīja: Hah.Labs joks.Paralimpiadē konkurence milzīga.😂Salīdzini tad labāk,cik daudzas reizes milzīgāka konkurence ir parastajās Olimpiskajās spēlēs.
Kas ir parastās Olimpiskās spēles?

  -4 [+] [-]

, 2024-09-07 18:51, pirms nedēļas
...80% pārskaitīt bērniem invalīdiem...ļoti ceru...

  -2 [+] [-]

, 2024-09-07 18:53, pirms nedēļas
Modžohēds rakstīja: Kas ir parastās Olimpiskās spēles?
Netēlo stulbu. Parastās Olimpiskās spēles ir tās,kuras norisinājās no 26.jūlija līdz 11.augustam. Šīs nav parastās Olimpiskās spēles, bet daudz vēlāk, speciāli izveidotas Olimpiskās spēles(Paraolimpiskās spēles), jo šeit piedalās cilvēki ar dažādiem veselības traucējumiem.

  -4 [+] [-]

, 2024-09-07 18:54, pirms nedēļas
cesinieks777 rakstīja: ...80% pārskaitīt bērniem invalīdiem...ļoti ceru...
Vot!Ļoti izcili vārdi!100% tev piekrītu!

  +1 [+] [-]

, 2024-09-07 19:17, pirms nedēļas
hahahahahaa rakstīja: Apsveicu. Konkurence milzīga, Snikus sacensībās startēja kā septītais astoņu sportistu konkurencē. Tagad gan sagaidāmi nelieli mīnusi, vairāki simti tūkstoši €, no valsts budžeta, precīzāk aizņemtās naudas, prēmijās, bet tas vien tāds sīkums salīdzinājumā ar Parex, LM, airBaltic u c afērās zaudētajiem kopsummā miljardiem. 😃😃😃
Tēloji baigo gudrinieku , bet izrādijies parastais pamuļķis Šodien starēja labākie 8 , kur ceturdien izcīnija iespēju startēt šodienas freestylā. Šodien starēja top8 sportisti. Tāds kā , jāšanas fināls. Tad jau arī 100m sprinteriem var pārmest, ka viņiem fināla skrējienā ir tikai 8 dalībnieki, un vispār nav konkurences

  +2 [+] [-]

, 2024-09-07 19:31, pirms nedēļas
gamergirl rakstīja: Vot!Ļoti izcili vārdi!100% tev piekrītu!
Saprotu, ka abi ziedojat labdarībai 80% no saviem ienākumiem? Vai, kā minimums 80% no tās naudiņas, kas paliek pāri, kad nomaksāti visi rēķini un obligātie maksājumi? Ja esat tādi filantropi, lūdzu nekautrējieties, stādieties priekšā un iedvesmojiet mūs visus, dalieties ar saviem stāstiem!

  +3 [+] [-]

, 2024-09-07 19:50, pirms nedēļas
Tie kas tagad uztraucas par valsts budžeta tukšošanu, tad atgādināšu, ka Rihards prēmiju dabūs par vienu zelta medaļu, nebūs dubulta prēmija, kgan šis puisis būtu pelnījis dubultu prēmiju un piemaksu par saviem sasniegumiem kā sportā, tā dzīvē.

  -4 [+] [-]

, 2024-09-07 20:16, pirms nedēļas
neputns rakstīja: Saprotu, ka abi ziedojat labdarībai 80% no saviem ienākumiem? Vai, kā minimums 80% no tās naudiņas, kas paliek pāri, kad nomaksāti visi rēķini un obligātie maksājumi? Ja esat tādi filantropi, lūdzu nekautrējieties, stādieties priekšā un iedvesmojiet mūs visus, dalieties ar saviem stāstiem!
Te runa ir par to,ka kā parasportistam,kur konkurence ir smieklīgi maza salīdzinot ar parastajām Olimpiskajām spēlēm,dotā prēmija ir anormāli par lielu,jo tā ir vienāda ar to kādu dod parastajiem Olimpiešiem. Tādēļ šos minētos 80% no prēmijas varētu dot slimajiem bērniem, jo viņiem tā ir daudz nepieciešamāka un tā viņiem ļoti palīdzēs,nevis to iegūst Rihards,kuram to nevajag un kurš to ir ieguvis ļoti mazā konkurencē, notikumā, kuram ir ļoti maza skatītāju auditorija pasaulē. Vai arī otrā scenārijā vienkārši jādod daudz vairāk parastajiem sportistiem nekā paraolimpiešiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-07 21:11, pirms nedēļas
Var tikai apsveikt par uzņēmibu un cīņassparu! Prieks, apsveicu!
Mūsu ne POS dalībnieki, lai skatās un mācās, no šādiem sportistiem, kuri nemeklē 101 atrunu, iet, cīnās, dara! MALAČI!

     [+] [-]

, 2024-09-07 21:14, pirms nedēļas
gamergirl rakstīja: Te runa ir par to,ka kā parasportistam,kur konkurence ir smieklīgi maza salīdzinot ar parastajām Olimpiskajām spēlēm,dotā prēmija ir anormāli par lielu,jo tā ir vienāda ar to kādu dod parastajiem Olimpiešiem. Tādēļ šos minētos 80% no prēmijas varētu dot slimajiem bērniem, jo viņiem tā ir daudz nepieciešamāka un tā viņiem ļoti palīdzēs,nevis to iegūst Rihards,kuram to nevajag un kurš to ir ieguvis ļoti mazā konkurencē, notikumā, kuram ir ļoti maza skatītāju auditorija pasaulē. Vai arī otrā scenārijā vienkārši jādod daudz vairāk parastajiem sportistiem nekā paraolimpiešiem.
Savu intelektu parādīji, zems.

Manuprāt, parasto OS dalībnieku dalību var slēgt, un šo naudu novirzīt tiem, kam nepieciešams, jo OS dalībnieki daudzus gadus neko nesasniedz, un sliktākais nav tas, ka nesasniedz, bet tas, ka svarīgās spēlēs PAT TUVU saviem rezultātiem nav, kamēr citi, pat ja nedabū medaļas atkārto savus rezultātus jeb ir tuvu tiem, lūk tad arī var tiem dot prēmijas, jo cīnījās.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-07 22:10, pirms nedēļas
neputns rakstīja: Saprotu, ka abi ziedojat labdarībai 80% no saviem ienākumiem? Vai, kā minimums 80% no tās naudiņas, kas paliek pāri, kad nomaksāti visi rēķini un obligātie maksājumi? Ja esat tādi filantropi, lūdzu nekautrējieties, stādieties priekšā un iedvesmojiet mūs visus, dalieties ar saviem stāstiem!
Putns uzprasās pa spārneļiem ...

  +3 [+] [-]

, 2024-09-07 22:45, pirms nedēļas
Reāls malacis! 2OS zelta goldalgas no mūsējiem ir tikai Štrombergam, ja kas

  -3 [+] [-]

, 2024-09-07 23:39, pirms nedēļas
sirujs rakstīja: Reāls malacis! 2OS zelta goldalgas no mūsējiem ir tikai Štrombergam, ja kas
Nu tad jau varbūt arī piemini Aigaru Apini.Viņam ir 4 zelta medaļas.Tad jau viņš ir pats labākais.😅Labi,bet,ja nopietni,protams,malacis,bet nesalīdzināmi paralimpiskās medaļas,kur ir daudz mazāka konkurence un sportisti var startēt daudz vairāk disicplīnas nekā parastajās Olimpiskajās spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2024-09-08 00:09, pirms nedēļas
Visi tie bambusi, kuri uzskata, ka šis un jebkurš cits cilvēks nav pelnījis prēmiju par šādu sasniegumu- man par jums ir vienkārši kauns. Snikum, Apinim un visiem pārējiem parolimpiešiem, vienalga no kādas valsts, mazajā pirkstiņā ir vairāk neatlaidības un apņēmības nekā jums visiem kopā. Reāli būtu paklusējuši, nevis šito absolūto tuftu runājuši. Vienkārši kauns. Kauns, ka tādi cilvēki starp mums staigā. Kauns, ka ir tāda skaudība. Nezinu, varbūt tupums, bet tas diezin vai būs labāk. Tak sasniedziet vismaz kaut ko! Kļūstiet par labāko pasaulē kaut kur citur, ne tikai pilnīgi atsaldētu komentāru rakstīšanā, bet tur gan diezgan liela konkurence. Nu aptuveni kā parastajā olimpiādē. Rihard, paldies par pozitīvajām emocijām! Tu katru centu no tās prēmijas esi pelnījis.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-08 03:34, pirms nedēļas
gamergirl rakstīja: Nu tad jau varbūt arī piemini Aigaru Apini.Viņam ir 4 zelta medaļas.Tad jau viņš ir pats labākais.😅Labi,bet,ja nopietni,protams,malacis,bet nesalīdzināmi paralimpiskās medaļas,kur ir daudz mazāka konkurence un sportisti var startēt daudz vairāk disicplīnas nekā parastajās Olimpiskajās spēlēs.
Pirmkārt, tādā stāvoklī, kādā ir Snikums es stipri šaubos, ka būtu spējīga vispār klaviatūras pogas nospiest, kur nu vēl zelta medaļu izcīnīt Parolimpiskajās spēlēs. Otrkārt, kurš pie velna sauc Olimpiskās spēles par "parastajām" Olimpiskajām spēlēm? Ir Olimpiskās un ir Parolimpiskās, ja tev nav 12 gadi, tad to vajadzētu zināt. Varu piekrist par naudas atlīdzību starp olimpiešiem un parolimpiešiem, bet tā ir cita diskusija, kur es labāk izvēlos klusēt. Turklāt, tev nav ne jausmas, kur un kā viņš iegulda, tērē savu prēmiju. Latvietim, latvietis vienmēr ir maize, tā tas ir bijis un šķiet, ka nekas tur arī nemainīsies, kamēr dzīvos tādi, kā tu.

     [+] [-]

, 2024-09-08 08:14, pirms nedēļas
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Pirmkārt, tādā stāvoklī, kādā ir Snikums es stipri šaubos, ka būtu spējīga vispār klaviatūras pogas nospiest, kur nu vēl zelta medaļu izcīnīt Parolimpiskajās spēlēs. Otrkārt, kurš pie velna sauc Olimpiskās spēles par "parastajām" Olimpiskajām spēlēm? Ir Olimpiskās un ir Parolimpiskās, ja tev nav 12 gadi, tad to vajadzētu zināt. Varu piekrist par naudas atlīdzību starp olimpiešiem un parolimpiešiem, bet tā ir cita diskusija, kur es labāk izvēlos klusēt. Turklāt, tev nav ne jausmas, kur un kā viņš iegulda, tērē savu prēmiju. Latvietim, latvietis vienmēr ir maize, tā tas ir bijis un šķiet, ka nekas tur arī nemainīsies, kamēr dzīvos tādi, kā tu.
Skaudība un nenovīdība gan ir globāla problēma, nedomāju, ka mēs kā īpaši šajā ziņā izceltos uz citu tautu fona (aizdomas , ka visi tie "latvietis tāds un šitāds" teicieni ir dažādu okupāciju laikā dzimuši, lai mūs kā tautu pazemotu un pazeminātu, tāpēc varbūt labāk no tiem izvairīties), zināms procents ar tādiem indivīdiem bija, ir un būs jebkurā sabiedrības, tur nu neko. Un, dabīgi, ka veiksmīgi un laimīgi cilvēki ar tādām lietām nenodarbojas, līdz ar to, var par skauģiem nedaudz iesmiet, bet kopumā
pat cilvēcīgi žēl, vnk nelaimīgi cilvēki.

     [+] [-]

, 2024-09-10 11:40, pirms 6 dienām
gamergirl rakstīja: Nu tad jau varbūt arī piemini Aigaru Apini.Viņam ir 4 zelta medaļas.Tad jau viņš ir pats labākais.😅Labi,bet,ja nopietni,protams,malacis,bet nesalīdzināmi paralimpiskās medaļas,kur ir daudz mazāka konkurence un sportisti var startēt daudz vairāk disicplīnas nekā parastajās Olimpiskajās spēlēs.
Cik var pļūtīt?
Pačekoju konkurenci pēdējām "īsto" olimpiāžu medaļām:
2022.g. bronza kamaniņu stafetē - 14 komandas
2021.g. bronza Plēsniekam - 14 dalībnieki
2021.g. zelts 3x3 - 8 komandas

Rihardam Parīzē - 22 dalībnieki viņa grupā. Tas IR sasniegums! Un sasniegums ir viņa attieksme pret dzīvi, kaut mēs visi dīvāna komentētāji tā varētu... Varbūt priecāsimies par visiem, kas veido mūsu Latviju labāku, iekļaujošāku, sirsnīgāku?