Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasēm zaudējumi šaha olimpiādes septītajā kārtā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlasēm zaudējumi šaha olimpiādes septītajā kārtā
Laura Rogule. Foto: Latvijas Šaha federācija

LETA. Latvijas vīriešu un sieviešu šaha izlases trešdien Budapeštā cieta zaudējumus šaha olimpiādes septītās kārtas mačos.

Latvijas vīriešu komanda, kas "Open" sacensībās ir izsēta ar 42. numuru, ar 1,5:2,5 piekāpās rīdzinieka Alekseja Širova pārstāvētajai Spānijai (13.).

Neizšķirti ar melnajām figūrām spēlēja Artūrs Neikšāns, kurš pie pirmā galdiņa dalīja punktu ar Širovu, un Toms Kantāns, bet ar baltajām figūrām - Ņikita Meškovs. Zaudējumu ar melnajiem piedzīvoja Normunds Miezis.

Zemākais Spānijas komandas šahistu FIDE reitings šajā mačā bija 2624 punkti, bet lielākais Latvijas šahista reitings - 2571 punkts.

Ar septiņās kārtās izcīnītiem 16 punktiem Latvija ieņem 56. vietu 196 komandu vidū.

Latvijas sieviešu komanda, kas turnīrā ir izsēta ar 36. numuru, ar 0,5:3,5 zaudēja Anglijai (15.).

Vienīgo puspunktu ar melnajiem izcīnīja Renāte Vidruska. Ar melnajām figūrām zaudēja Ilze Bērziņa, bet baltajām - Laura Rogule un Linda Krūmiņa.

Latvijas komanda ar 15 punktiem ieņem 59. vietu 182 komandu sacensībās.

Latviju vīriešu komandā ar kapteini Nelliju Maklakovu pārstāv Ņikita Meškovs, Ilmārs Starostīts, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns un Normunds Miezis, bet sieviešu izlasē ar kapteini Zigurdu Lanku - Ilze Bērziņa, Laura Rogule, Linda Krūmiņa, Renāte Vidruska, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Delegāciju vada Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre Daiga Falkane.

45. šaha olimpiāde Budapeštā beigsies 23. septembrī.