Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vīgants un Auziņa pieciniekā PK posmā rollerslēpošanā Madonā klasiskā stila distancē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vīgants un Auziņa pieciniekā PK posmā rollerslēpošanā Madonā klasiskā stila distancē
Raimo Vīgants.

LETA. Madonietis Raimo Vīgants piektdien Madonā Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā izcīnīja ceturto vietu 15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar individuālo startu, bet pasaules junioru čempionātā desmit kilometru distancē labāko rezultātu sasniedza madonietis Silvestrs Švauksts, ierindojoties devītajā vietā. Sievietēm labākā no Latvijas 10km arī bija Madonas pārstāve Kitija Auziņa, kurai 5. vieta.

Madonas pievārtē esošās Sporta un atpūtas bāzes "Smeceres sils" trasē tika aizvadīta pirmā no trim Pasaules kausa un pasaules junioru čempionāta rollerslēpošanā sacensību dienām.

Negaisa un spēcīgā lietus dēļ, kas piemeklēja Madonu agrā rīta stundā, sākotnējais starta laiks tika pārcelts par stundu vēlāk, lai 130 sportisti no desmit valstīm, kas ir ieradušies uz sacensībām, varētu droši sacensties par ātrākā slēpotāja titulu klasiskajā stilā ar individuālo startu.

Viskuplākais sportistu skaits piektdien bija elites vīriešu grupā, kur 15 kilometru distancē sacentās 42 dalībnieki.

Vīgants ieņēma ceturto vietu, no trešās vietas atpaliekot 16,1 sekundi.

Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa itālis Mateo Tanels, kurš distanci veica 34 minūtēs un 43,7 sekundēs. Otrais finišēja viņa komandas biedrs Tommazo Delladžakoma (+31,1), bet trešais - norvēģis Kaspers Herlanns (+38.4).

"Šodien man gāja pat labāk, nekā biju gaidījis, - šī ir augstākā vieta, ko "klasikā" Pasaules kausa posmos Madonā esmu ieguvis," pēc sacensībām teica Vīgants.

"Laikapstākļi bija karsti un sutīgi, bet tas man būtiski netraucēja, jo trasē jutos tiešām labi. Pieļaujot dažas taktiskas kļūdas, sanāca pazaudēt dažas sekundes, bet kopumā esmu tiešām apmierināts ar rezultātu - ir aizvadīti seši stabili apļi, pēdējos divos sevi nedaudz piespiežot un izliekot maksimumu," par sacensībām stāsta madonietis.

Lauris Kaparkalējs ieņēma desmito vietu, Niks Saulītis - 20., Bruno Krampe - 22. un Dāvis Kalniņš - 34.vietu 39 sportistu konkurencē, bet Roberts Martins Klauģis nefinišēja.

Sieviešu konkurencē labāko rezultātu no Latvijas sportistēm sasniedza madoniete Kitija Auziņa, kura desmit kilometru distancē ierindojās piektajā vietā.

Viņa uzvarētājai Zviedrijas slēpotājai Linnai Semskarai, kura finišēja 26 minūtēs un 15,4 sekundēs, zaudēja divas minūtes un 0,2 sekundes.

Otrā vieta tika igaunietei Keidi Kāsiku (+57,4), bet trešā - zviedrietei Jaklīnai Loknerei (+1:10,1).

Labāko astotniekā ierindojās vēl viena Latvijas sportiste Samanta Krampe, bet 19.vietā 20 sportistu vidū ierindojās Valērija Burceva..

Pasaules junioru čempionāta uzvarētāja titulu desmit kilometru distancē klasiskajā solī ieguva zviedrs Antons Grāns (20:40,7), kurš par pusminūti apdzina tuvākos konkurentus - komandas biedru Jonatanu Lindberju (+28,4) un kazahu Sultanu Bazarbekovu (+30,1).

Labākais no latviešiem madonietis Silvestrs Švauksts ierindojās devītajā vietā (+1:38,8), Jēkabs Skolnieks finišēja 12., Gustavs Sināts - 13., bet Indriķis Ints Circens - 24.vietā 30 sportistu konkurencē.

Juniorēm 7,5 kilometru distancē uz starta līnijas izgāja 25 sportistes, pirmajai finišējot igauņu sportistei Gerdai Kivilai (20:49,7), kura arī pagājušogad kā jaunākā sacensību dalībniece bija ātrākā šajā disciplīnā.

Sudraba un bronzas godalgas tika zviedru sportistēm - attiecīgi Norai Valleniusai (+10,7) un Mirai Geransonei (+28,4).

Labāko rezultāto no latvietēm, ierindojoties 12.vietā, sasniedza Adriāna Šuminska. Linda Kaparkalēja ieņēma 15., Lauma Vīgante - 23. un Amēlija Zaķe - 24.vietu 25 sportistu konkurencē.

Sestdien Madonā, Raiņa ielā, tiks aizvadītas sacensības 200 metru sprinta distancē.