Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vīgants un Kaparkalējs uzvar komandu sprintā PK rollerslēpošanā

Emils Ozerinskis

Vīgants un Kaparkalējs uzvar komandu sprintā PK rollerslēpošanā
Raimo Vīgatns. Foto no sportista Instagram konta.

Ar komandu sprintu klasikā, noslēgusies otrā Pasaules kausa rollerslēpošanā diena, kur Latvijai zelta medaļu elites vīru grupā sagādāja mājinieki - Lauris Kaparkalējs un Raimo Vīgants. Junioru grupā Latvijas duetam Dāvim Kalniņam un Jēkabam Skolniekam tika sudraba godalga.

Viskuplākais komandu skaits šodien startēja vīru elites grupā - ducis komandu. Uzvaru ar laiku 20:55:47 izcīnīja latvieši Lauris Kaparkalējs un Raimo Vīgants. Par pusotru sekundi tika apsteigts Norvēģijas duets Andreass Bergslands un Hermans Skrams Boteruds. Trešo vietu ieņēma zviedri Ēriks Fransons un Simons Karlsons.

Kā uzsvēra R. Vīgants un L. Kaparkalējs pēc finiša - ātrums ar katru apli palielinājās, bet izdevās stratēģiski vispiemērotākajā laikā, pēc pēdējā līkumā, veidot izrāvienu, kas noveda pie pārliecinošas uzvaras. Lai gan abi sportisti konkurenci un pašu braucienu vērtē kā agresīvu, pēc rītdien gaidāmās atpūtas dienas, ir pārliecināti par saviem spēkiem arī sestdien un svētdien gaidāmajās sacensībās.

Starp astoņām junioru komandām ātrākie bija zviedri Ville Juterdāls un Jontans Lindbergs, bet otrā vieta tika Latvijas sportistiem Dāvim Kalniņam un Jēkabam Skolniekam. Trešo vietu ieguva Ukrainas sportisti. Jāatzīmē, ka nepilnas četras sekundes liedza pacīnīties par bronzas godalgu, ceturtajā vietā finišējušajiem Bruno Bilānam un Intam Indriķim Circenim.

Junioru sieviešu grupā, uz starta līnijas, lai veiktu nedaudz vairāk kā desmit kilometru distanci, stājās deviņas komandas, tostarp divas no Latvijas, labākajām ierindojoties piektajā vietā. Ātrākie jauno dāmu dueti šodien bija no Itālijas, un divas Ukrainas komandas.

Latvijas sieviešu elites grupas pārstāve Kitija Auziņa kopā ar Samantu Krampi, 12 komandu konkurencē, arī ierindojās piektajā pozīcijā, kamēr uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Zviedrijas duets ar Linnu Semskaru priekšgalā, sudraba godalga - igauņu sportistēm, māsām Kaidī un Keidi Kāsiku, bet trešā vieta – arī zviedrietēm.

Rītdien sacensību programmā gaidāma brīvdiena, bet sestdien sacensības pārcelsies uz pilsētas ielām, kur uz Raiņa ielas no plkst. 16.00, ar kvalifikāciju, sāksies 200 super-sprinta disciplīna. Vakarā, Saieta laukumā, plkst. 19.00 - balvu pasniegšanas ceremonija, pēc kuras uzstāsies Aminata ar grupu, kā arī grupa “Rock’n’Berries”. Svētdien no plksten 10:00 masu starts pa pilsētas centrālajām ielām.

Informāciju sagatavoja:
Gita Sauka / World cup information | Smeceres sils