Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

FIH Pro līgas sākas ar olimpisko čempionu beļģu divām uzvarām

Juris Miņins
Juris Miņins

FIH Pro līgas sākas ar olimpisko čempionu beļģu divām uzvarām
Foto:AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Briselē startēja Starptautiskās hokeja federācijas (FIH) rīkotā Pro līga, jeb lauka hokeja starptautisko maču sezona. Pirmajos divos mačos spēkiem mērojās Beļģijas un Vācijas komandas, abās spēlēs uzvaru izcīnot laukuma saimniekiem.

FIH Pro līga ir prestižākais lauka hokeja ikgadējais turnīrs pasaulē, kurā piedalās deviņas labākās izlases, kas grupu turnīra formātā noskaidros sezonas uzvarētājus. Katrai komandai ar pārējām turnīra dalībniecēm ir jāizvada pa četrām cīņām, kas sadalītas pāros - pa divām mājās un izbraukumā.

Jāpiebilst, ka 2021./2022. gada sezonā bija jāpiedalās arī Austrālijas un Jaunzēlandes valstsvienībām, taču Covid-19 pandēmijas un valstu noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ abas izlases atsauca savu dalību no turnīra. Šo komandu vietā citas netika uzņemtas un jaunā sezona tiks aizvadīta septiņu izlašu sastāvā.

Jaunā Pro līgas sezona tika atklāta ar divu iepriekšējās sezonas medaļnieku, čempionu beļģu un trešās vietas ieguvēju vāciešu, cīņu Briselē. Tiesa, par īstu cīņu abus šos mačus nosaukt nevarēja, jo Beļģijas izlase, uzvarēja ar 6:1 un 5:3.

Pirmajā spēlē vācieši savus vienīgos vārtus guva vien 54. minūtē, kad rezultāts bija jau 0:4, bet otrajā spēlē vācieši izvirzījās vadībā pirmie, ar bumbiņas raidījumu vārtos jau ceturtajā minūtē, kad to izdarīja Niklass Velens, taču mazliet vēlāk beļģi trīs minūšu laikā atzīmējās ar trim vārtiem un 18. minūtē rezultāts bija jau 3:1 viņu labā. Spēles turpinājumā gan vācieši vēl centās lauzt spēles gaitu, taču arī mājnieki nesēdēja rokas klēpī salikuši un arī šo cīņu noveda līdz sev labvēlīgam iznākumam.

Ar trim vārtu guvumiem šajos divos mačos Beļģijas izlases labā izcēlās Sebastjans Dokjers un Nikolass De Kerpels. Interesanti, ka Dokjers abos mačos ar vārtu guvumu izcēlās tieši 19. minūtē, bet De Kerpelam veiksmīga bija tieši 58. spēles minūte.

FIH Pro līga turpināsies ar diviem mačiem novembrī, kad beļģi viesosies pie saviem kaimiņiem, tiekoties ar Nīderlandes valstsvienību. Tie arī būs vienīgie turnīra mači 2021. gadā, jo lielākā turnīra daļa notiks 2022. gada pavasarī.

Jāpiebilst, ka FIH Pro līga tiek rīkota arī dāmu komandām un arī tajā beļģietes, kas turnīra atklāšanas mačā piekāpās Nīderlandei, tika pie divām uzvarām – 1:0 un 3:1.

FIH Pro līga, 2021./2022. gada sezona

#KomandaSUPUPZZP
1.Beļģija220006
2.Argentīna000000
3.Anglija000000
4.Indija000000
5.Nīderlande000000
6.Spānija000000
7.Vācija200020

Izmantotie resursi:
https://www.fihproleague.com/