Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ķīnietes pārsteidzoši tiek lauka hokeja turnīra finālā, Nīderlande tuvu kārtējam titulam

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ķīnietes pārsteidzoši tiek lauka hokeja turnīra finālā, Nīderlande tuvu kārtējam titulam
Ķīnas lauka hokejistes pēc uzvaras Parīzes olimpisko spēļu turnīra pusfinālā. Foto: Cristophe Petit Tesson/EPA/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu lauka hokeja turnīrā sievietēm pasaules vadošā valstsvienība, pašreizējā olimpiskā un pasaules čempione Nīderlande eksaminēs Ķīnas komandu, kas līdz cīņai par zeltu nokļuvusi pēc grupā ieņemtas ceturtās vietas.

Šīs sezonas Pasaules līgas pirmā trijnieka komandu duelī pusfinālā ikgadējo sacensību uzvarētāja Nīderlande ar 3:0 pārspēja argentīnietes. Stundu ilgstošajā un četrās ceturtdaļās sadalītajā spēlē eiropietes visus vārtus iemeta intervālā no 21. līdz 35. minūtei. Argentīnas vārtsardzi Kristinu Kosentino pārspēja Luna Foke, Laura Nunninka un Jibi Jansena.

Nīderlandes dāmas lauka hokeja olimpiskajos turnīros finālu sasniegušas sešas reizes, 1984., 2008., 2012. un 2021. gadā tajos uzvarot, bet 2004. un 2016. gadā zaudējot. Ķīnai vienīgo reizi tajā izdevies tikt 2008. gadā Pekinā.

Beļģija un Ķīna cīnījās pamatturnīra pirmajā spēļu kārtā, beļģietēm 28. jūlijā izrādoties pārākām ar 2:1. Šoreiz pirmos vārtus guva Ķīna, 18. minūtē precīzai esot Meironai Zū. Beļģija no zaudējuma pamatlaikā paglābās priekšpēdējā minūtē, kad 1:1 panāca Emma Puvrē.

Spēle nokļuva līdz izgājienu sērijai. Tās otrajā kārtā Beļģijai vienubrīd bija pat 2:0 pārsvars, tomēr turpinājumā ķīniešu laukuma spēlētājas labāk izmantoja savas iespējas, kā arī Ķīnas vārtsardze Čiao Jē, kura tika galā ar trim beļģiešu bullīšiem pēc kārtas.

Cīņa par bronzas medaļām piektdien sāksies pulksten 15.00, bet zelta fināla sākums paredzēts sešas stundas vēlāk.

Argentīnas izlase bijusi pārāka lielākajā daļā no pēdējos gados notikušajiem dueļiem pret Beļģiju. Nīderlande pret Ķīnu spēkojās grupu turnīrā, jūlija pēdējā dienā nīderlandietēm uzvarot ar 3:0. Ķīnas komandas Nīderlandes valstsvienību nav pieveikušas jau vairāk nekā desmit gadus.

Parīzes olimpiskās spēles, lauka hokeja turnīra sievietēm pusfināls

SpēleRezultāts
Nīderlande – Argentīna3:0 (2:0)
Beļģija – Ķīna1:2 p.m. (0:1)

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-08-08 08:45, pirms 2 mēnešiem
pārsteidzošs pret iepriekšējo gadu sacensībām, bet viss mainās
ja pareizi veiks spēlētāju selekciju no miljarda iedzīvotāju, tad tik demokrātiskā sporta veidā var tikt pie lieliem panākumiem.
kad Latvijā tiks attīstīts lauka hokejs, florbolu tak spējām ieviest, un PČ ne slikti panākumi. ziemā florbols, vasarā uz lauka