Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules jaunatnes olimpiādē favorīte Koha startēs svētdienas rītā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules jaunatnes olimpiādē favorīte Koha startēs svētdienas rītā
Eduards Andruškēvičs un Rebeka Koha
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Naktī uz svētdienu Latvijas jaunajiem sportistiem sāksies pasaules jaunatnes olimpiāde, kas 17.-28. augustā risināsies Ķīnas pilsētā Naņdzjinā. Pirmās uz starta dosies mūsu pludmales volejbolistes un šāvēja, bet no rīta cīnīsies Latvijas lielākā cerība - svarcēlāja Rebeka Koha (svara kategorija līdz 48 kg).

Plkst. 4:00 naktī pēc Latvijas laika ar 25. numuru izliktās Laura Tīna Graudiņa (16) un Anastasija Kravčenoka (17) spēlēs ar kazahstānietēm Jekaterinu Lasjutu un Annu Pimenovu, kurām piešķirts 12. numurs. Meiteņu pludmales volejbola turnīrā 36 pāri sadalīti pa sešām grupām, un Graudiņa/Kravčenoka tiek uzskatītas par pretendentēm uz vismaz trešo vietu A grupā. Lai tiktu izslēgšanas spēlēs, savā grupā jābūt četriniekā. Kā zināms, pirms dažām nedēļām Graudiņa ar citu pārinieci izcīnīja 3. vietu U17 pasaules čempionātā, taču jaunatnes olimpiādē startē arī gadu vecākas sportistes, un šajā vecumā gada starpībai ir liela nozīme.

Laura Tīna Graudiņa (twitter.com): "Olimpiskajās spēlēs var piedalīties ik pa 4 gadiem, bet pasaules jaunatnes olimpiādē var startēt tikai vienreiz mūžā!"

Plkst. 4:00 šāvēja Agate Rašmane piedalīsies kvalifikācijā ar pistoli no 10 metriem, un turpinājumā iespējams arī fināls. No plkst. 5:20 sāks mūsu peldētāji - Jānis Šaltāns un Dana Kolidzeja, peldēšanas sacensībās piedalīsies arī Londonas olimpisko spēļu čempione Rūta Meilutīte (Lietuva).

Plkst. 9:30 startēs Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha (16), kura ir mūsu galvenā pretendente uz medaļu pasaules jaunatnes olimpiādē. Starp pieteiktajām 12 dalībniecēm sezonas rangā viņa stabili ir trijniekā un kotējās kā otrā. Pēdējā laikā ventspilniece demonstrē ļoti stabilu sniegumu. Nostartējot savā līmenī, jābūt medaļai. Rangā pirmo vietu ieņem ķīniete Huihua Dzjana (16), kura šogad ir pacēlusi 170 kg summu, turklāt pagājušajā gadā viņa cēla vēl vairāk. Kā jau ziņots, šī gada pasaules junioru (U20) čempionātā Koha summā pacēla 163 (73+90) kilogramus un sasniedza Latvijas pieaugušo rekordu, savukārt Eiropas pieaugušo čempionātā viņa izcīnīja septīto vietu.

Latvijai būs vēl viena reāla pretendente uz medaļu - tenisiste Aļona Ostapenko (17), kura nesen triumfēja Vimbldonas junioru turnīrā. Svētdien būs starts dubultspēlēs. Lielākās cerības saistāmas ar vienspēļu turnīru, kas sāksies dienu vēlāk, tur pieteiktas 32 dalībnieces, un mūsējā ir izlikta ar 3. numuru.

Pārējie mūsu sportisti startēs nākamnedēļ.

Pasaules jaunatnes olimpiādē Latviju pārstāv 13 sportisti: svarcēlāja Rebeka Koha, tenisiste Aļona Ostapenko, augstlēcēja Jūlija Tarvide, šķēpmetēja Laine Donāne, šķēpmetējs Jāzeps Groza, soļotājs Artūrs Makars, peldētājs Jānis Šaltāns, peldētāja Dana Kolidzeja, modernās pieccīņas pārstāvis Ņikita Bistrovs, vējdēļu burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka.

2014. gada pasaules jaunatnes olimpiādē pieteikti 3888 dalībnieki, tiks sadalītas medaļas 222 disciplīnās un 31 sporta veidā. Kā zināms, pasaules jaunatnes olimpiāde pirmoreiz notika 2010. gadā, toreiz Singapūrā no mūsējiem bronzas medaļu izcīnīja šķēpmetējs Intars Išejevs ar 74.23 metrus tālu raidījumu.

Izmantotie resursi:
www.nanjing2014.org
www.fivb.org
www.iwf.net

  +1 [+] [-]

, 2014-08-16 21:11, pirms 10 gadiem
ķīniete mājās var pārdegt... un tad...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-16 21:36, pirms 10 gadiem
Ķīnietei tas būs viegls treniņš pirms Rio.

     [+] [-]

, 2014-08-16 21:51, pirms 10 gadiem
ikri rakstīja: ķīniete mājās var pārdegt... un tad...
Cereet uz cita neveiksmi nav tas pareizaakais variants!