Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čakša: "Eiropas Jaunatnes olimpiādes dalībnieki ir drosmes un neatlaidības piemērs"

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Čakša: "Eiropas Jaunatnes olimpiādes dalībnieki ir drosmes un neatlaidības piemērs"
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija

LETA. Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādes dalībnieki ir piemērs visiem jauniešiem Latvijā, kā būt drosmīgiem un neatlaidīgiem ceļā uz augstākajām sporta virsotnēm, sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), sveicot olimpiādes dalībniekus.

Savā uzrunā viņa arī atzīmēja bērnu un jauniešu sporta nozīmīgumu Latvijas sporta politikā, norādot, ka tikai 25% jauniešiem Latvijā ir pietiekama fiziskā slodze.

Savukārt ministres padomnieks sporta jautājumos Ainars Bagatskis pateicās jauniešu treneriem un vecākiem par ieguldīto darbu un sniegto atbalstu.

Atlētus sveica arī Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Viņš sacīja, ka Eiropas Jaunatnes Olimpiāde jaunajiem sportistiem ir pirmā pieredze, kad tie kļūst par "pilntiesīgu olimpiskās ģimenes dalībnieku", izprotot un pieredzot šīs kustības un sacensības atmosfēru, kā arī respektējot tās vērtības un godīgas spēles principus.

Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls gan ziemā, gan vasarā pulcē jaunos atlētus vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Šīs vasaras olimpiādē Mariborā, Spānijā Latviju pārstāvēja 48 jaunie sportisti.

Lai arī šogad nevienam no Latvijas sportistiem neizdevās iegūt kādu no godalgotajām vietām, vairāki sportisti bijuši tuvu uzvaras pjedestālam, kā arī labojuši personīgos rekordus. Augstākie sasniegumi sacensībās ir Odetai Panasai un Adelinai Lačinovai, tenisa dubultspēlē izcīnot 4.vietu, un Aleksim Gailītim, tāllēkšanā izcīnot 5.vietu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-08-01 20:53, pirms 9 mēnešiem
Igauņiem šajā festivālā septiņas medaļas. Mēs priecājamies par piedalīšanos. Mūsu postpadomju sporta sistēmas rezultāts.