Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Četrkārtējais badmintona čempions Tērauds pēc 10 gadiem atgriežas ar uzvaru senioros

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Četrkārtējais badmintona čempions Tērauds pēc 10 gadiem atgriežas ar uzvaru senioros
Godalgoto vietu ieguvēji. Aivars Tērauds otrajā rindā (baltajā kreklā). Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Jelgavas LBTU Sporta centrā notikušās “Citro” senioru badmintona tūres 1. posma sacensībās izvērsās ļoti veiksmīgas četrkārtējam Latvijas čempionam badmintonā Aivaram Tēraudam, kurš teju 10 gadus nebija redzēts Latvijas sacensībās, bet Jelgavā uzvarēja gan vīriešu dubultspēles 35+ grupā kopā ar Mārtiņu Kažemaku, gan arī jauktajās dubultspēlēs 50+ grupā kopā ar Marinu Bomiņu no Valkas.

Atgādinām, ka Aivars Tērauds pirmo no četriem Latvijas čempiona tituliem savulaik izcīnīja 1984. gadā, jauktajās dubultspēlēs, pārī ar Gintu Skrebeli, bet ceturto un beidzamo titulu, arī jauktajās dubultspēlēs, izcīnīja 2005.gadā, pāri ar Kristīni Šeferi. 1985. un 1989. gadā tika izcīnīti Latvijas čempiona tituli vīriešu dubultspēles, pārī ar Viktoru Itkinu un Vladimiru Uļjanovu. 2006.gadā Aivars Tērauds izcīnīja bronzas medaļu Eiropas senioru čempionātā 35+ grupā, vīriešu dubultspēlēs kopā ar Imantu Garozu, un tā bija pirmā Latvijas medaļa Eiropas čempionātu vēsturē.

“Aivars Tērauds uz laukuma arvien dara brīnumus. Tas bija kā šovs, kā džezs, tur bija gan izcila laukuma izjūta, gan arī prasmes realizēt iecerēto. Mums, Jelgavā, bija pagodinājums to klātienē izbaudīt,” stāsta sacensību rīkotājs Kristians Rozenvalds.

Divas zelta medaļas Jelgavā izcīnīja arī valcēniete Anete Zunte un Ainārs Zanders no Ozolniekiem. Anete Zunte uzvarēja gan sieviešu vienspēles, gan sieviešu dubultspēles kopā ar Tatjanu Dvorņiku. Ainārs Zanders uzvarēja vīriešu vienspēlēs 45+ grupā un vīriešu dubultspēlēs 50+ grupā kopā ar Uģi Grosu.

Pa vienai zelta medaļai Jelgavas turnīrā izcīnīja arī Normunds Saulītis un Zanda Priedola jauktajās dubultspēlēs 35+ grupā, kā arī Ojārs Koziņecs vīriešu vienspēlēs 35+ grupā.

Sacensību ietvaros tikai noskaidroti uzvarētāji 8 turnīros. Bija tikai viena 35+ grupa sieviešu vienspēlēs un dubultspēlēs, savukārt vīriešu vienspēles bija 35+ un 45+ grupas, vīriešu dubultspēlēs 35+ un 50+ grupas, jauktajās dubultspēlēs 35+ un 50+ grupas.

Sacensību uzvarētāji balvā saņēma Ukrainā bāzētās mediju platformas “Megogo” abonementu “TV un Kino” uz 6 mēnešiem, kas dod iespēju skatīties televizoros, mediju atskaņotājos, datoros, telefonos un planšetēs vairāk nekā 100 TV kanālus un vairāk nekā 10000 filmas.

Sacensības notika vienlaicīgi ar 17. Starptautisko smilšu skulptūru festivālu “Summer Signs 2023”. Pēc sacensībām spēlētāji bija ielūgti uz Pasta salu, lai klātienē skatītos smilšu skulptūras, kā arī klausītos Laura Reinika un grupas “Credo” koncertu.

“Tā ir apzināta rīcība, ka šādu badmintona turnīrus senioriem mēs rīkojam vienlaicīgi ar nozīmīgākajiem Jelgavas kultūras notikumiem, jo tas pamudina badmintona spēlētājus arī no tālākām vietām atbraukt uz Jelgavu. Iepriekš esam rīkojoši šādus senioru turnīrus arī februārī, Ledus skulptūru festivāla laikā,” stāsta Kristians Rozenvalds.

Informāciju sagatavoja
Kristians Rozenvalds
sacensību rīkotājs

     [+] [-]

, 2023-06-13 16:08, pirms gada
Te laikam vietā teiciens - meistarību nevar nodzert (pat ja Tērauds nedzer).

     [+] [-]

, 2023-06-13 22:58, pirms gada
Sektants, tas Tērauds. Vilināja jauniešus Rīgas Kristus draudzē.