Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šonmane un Briedis - divkārtējie Baltijas badmintona čempioni senioriem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šonmane un Briedis - divkārtējie Baltijas badmintona čempioni senioriem
Uģis Briedis un Kristīne Šonmane. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Baltijas senioru čempionātā badmintonā sekmīgi nostartējuši vairāki Latvijas pārstāvji, no kuriem Uģis Briedis un Kristīne Šonmane kļuva par divkārtējiem čempioniem.

Visgarākās Lietuvas upes Nemunas krastos, Prienai pilsētā ir aizvadīts šī gada Baltijas senioru čempionāts badmintonā. 2023.gadā šos badmintona svētkus uzņēma Latvija, čempionātam norisinoties Rīgā, Rimi Olimpiskajā sporta centrā, savukārt, 2025.gadā Baltijas senioru čempionāts iegriezīsies Igaunijā.

Lauvas tiesu no dalībniekiem sastādīja lietuvieši, uz Prienai svelmi devās arī 20 badmintonisti no Latvijas, kamēr Igauniju pārstāvēja tikai 5 spēlētāji. Visām trīs Baltijas valstu badmintona federācijām ir jāizdara savs mājas darbs, lai turpmāk dalībnieku skaits starp valstīm izlīdzinātos.

35+ vecuma grupā, ceturto vietu vīriešu dubultspēlē ieņēma Elvis Pētersons/Ojārs Koziņecs, taču parādītais sniegums šoreiz bija labāks par ieņemto vietu. Vienspēlēs Elvim piektā vieta.

40+ vecuma grupā vīriešu vienspēles finālā, kā jau tika prognozēts, satikās Ojārs Koziņecs un Ramūnas Bilius. Trīs setos šoreiz spēcīgāks Lietuvas spēlētājs. Ojāram nākas atzīt, ka fiziskā sagatavotība šoreiz pievīla un neļāva izcīnīt titulu. Vīriešu dubultspēlē pusfinālā satikās Viesturs Bajārs/Normunds Saulītis un Edijs Līviņš/Valters Liepkalns, trīs setu kaujā vietu finālā izcīnīja pāris no Titurgas, Viesturs un Normunds, kuri finālā, parādot blāvu un nestabilu sniegumu, piekāpās lietuviešiem. Savukārt bronzas finālā, neskatoties uz Valtera Liepkalna acīmredzamo traumu, latvieši uzvarēja un mājās ved bronzas medaļu.

Pirmais tituls Latvijai atnāca 45+ vecuma grupā. Ivo Keišs, kurš tikko kā iesoļojis šajā vecuma grupā, finālā pārspēja Lietuvas badmintona leģendu Aivaras Kvedarauskas. Zaudējis pirmo setu, Ivo noticēja saviem spēkiem un savai taktikai,
tas nesa rezultātu un pretinieks, trešā seta vidū, saprotot, ka šoreiz uzvara izpaliks, atteicās turpināt spēli. Bronzas medaļa vienspēlēs Valteram Liepkalnam.

50+ vecuma grupā latviešiem medaļas sagādāja mūsu senioru dūži, Uģis Briedis un Kristīne Šonmane katrs izcīnīja pa divām zelta medaļām. Uģim uzvara vienspēlē un jauktajā dubultspēlē pārī ar Kristīni, kurai vēl arī triumfs sieviešu dubultspēlē ar savu ilggadējo pārinieci Ilzi Ermiču. Marina Bomiņa ar raksturu izcīnīja uzvaru sieviešu vienspēlēs, abas spēles uzvarot trīs setos, abās spēlēs zaudējot pirmo setu. Divas medaļas Anetei Zuntei - sudrabs jauktajā dubultspēlē pārī ar nenogurdināmo Aivaru Tēraudu un bronza sieviešu dubultspēlē ar Tatjanu Dvorniku.

Pretinieku bieds Aivars Tērauds kļuva par Baltijas čempionu 55+ vecuma grupā. Finālā trešajā setā Aivaram uzvara ar rezultātu 22:20. Jānis Jaunslavietis kļuva par koka medaļām bagātāko spēlētāju - viņam trīs ceturtās vietas šajā vecuma kategorijā.

60+ vecuma grupā Latvijas godu aizstāvēja Marina Bomiņa/Tatjana Ābelīte, kurām bronzas cēlmetāls sieviešu dubultspēlē.

Informāciju sagatavoja
Viesturs Bajārs
Latvijas Badmintona federācija