Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krieviju uz četriem gadiem izslēdz no starptautiskās sporta aprites

Ints Megnis
Ints Megnis

Krieviju uz četriem gadiem izslēdz no starptautiskās sporta aprites
Talismans Miška pie 1980. gada Maskavas olimpisko spēļu lāpas. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izpildkomiteja pirmdien piesprieda četru gadu diskvalifikāciju Krievijai no visām nozīmīgākajām sacensībām, kas ir organizācijas pārraudzībā. Krievijas sportisti varēs startēt kā neitrāli atlēti, ja spēs pierādīt savu tīrību no dopinga.

WADA izpildkomitejas sēde noslēdzās diezgan ātri un lēmums tika pieņemts vienbalsīgi. To drīkst pārsūdzēt 21 dienas laikā. Tas nozīmē, ka Krievija nedrīkstēs piedalīties olimpiskajās un paraolimpiskajās spēlēs, jaunatnes olimpiskajās spēlēs, kā arī jebkurā pasaules čempionātā, ieskaitot, Pasaules kausa izcīņu futbolā. Tomēr aizliegums neattieksies, piemēram, uz Eiropas čempionātu futbolā, jo tas neskaitās kā "galvenais sporta notikums".

"Pārāk ilgi Krievijas sports cēlis neslavu tīrajam sportam," paziņojumā pauda aizejošais WADA prezidents Kreigs Rīdijs, sakot, ka Krievijai bija daudzas iespējas "sakārtot savu māju", tomēr tā izvēlējusies turpināt maldināt un noliegt.

Pagājušajā mēnesī WADA atbilstības pārskata komiteja publicēja ziņojumu, kurā sīki aprakstīja, kā tā dēvēja, "satriecošu maldināšanu" no Krievijas amatpersonām, kas sagrozījušas datus Maskavas antidopinga laboratorijā. Šo informāciju būtu bijis jāizmanto, lai palīdzētu kriminālvajāšanā pret Krievijas shēmas radītājiem. Nedēļas nogalē vairākums no WADA Atlētu komitejas locekļiem piekrita likt savu parakstu zem paziņojuma, kurā tika pausts, ka "Krievija nedrīkst vainot WADA vai starptautiskās sporta organizācijas par noteikumu neievērošanu, kad tā atkal un atkal ir pieķerta tos pārkāpjot".

"Atlēti ir noguruši no risinājumiem, kas pilni ar piekāpšanos un kompromisiem, jo vēsture pierādījusi, ka tādi ir neefektīvi," pausts paziņojumā.

Atbilstības pārskata komiteja varēja aicināt Krievijai piespriest pilnu diskvalifikāciju, tomēr pēdējā brīdī atteicās no šāda lēmuma. Tomēr WADA atlēti ir starp tiem, kas uzskata, ka būtu nepieciešama tieši tāda. Jaunākajā izmeklēšanā tika atklāts, ka Krievijas iejaukšanās dēļ mainīta informācija par 145 lietām. "Mēs nekad neuzzināsim, kas šie sportisti bija, vai viņi turpina apkrāpt tīros atlētus, sabiedrību un nozīmīgākās sacensības," bija teikts paziņojumā.

Krievijas dopinga sāga turpinās jau piecus gadus. Šai valstij jau bija daļēja diskvalifikācija no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kamēr Phjončhanā 168 šīs valsts atlēti startēja zem olimpiskā karoga.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/74ad6e761fa9ce3b...
https://www.insidethegames.biz/arti...
https://www.bbc.co.uk/sport/olympic...

1 2 3 4 5 141 komentārs

 +16 [+] [-]

, 2019-12-09 10:11, pirms 4 gadiem
nez cik vēl ar tām mongoļu cūkām auklēsies?

 +21 [+] [-]

, 2019-12-09 10:20, pirms 4 gadiem
Zemiski. Krievija vienkārši kļūst par miskasti, dēļ korupcijas, varaskāres, nolaidības, pārākuma pār citiem izjūtas.

 +18 [+] [-]

, 2019-12-09 10:26, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nez cik vēl ar tām mongoļu cūkām auklēsies?
Šoreiz cerības ir daudz lielākas, jo WADA jaunais prezidents kopš pagājušās ceturdienas,Polijas pašreizējais sporta ministrs Vitolds Banka, skaidri un gaiši pateica, ka ar Rusņu nekādas auklēšanās vairāk nebūs.
Slēpts komentārs: kamazinsh

 +12 [+] [-]

, 2019-12-09 10:51, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šoreiz cerības ir daudz lielākas, jo WADA jaunais prezidents kopš pagājušās ceturdienas,Polijas pašreizējais sporta ministrs Vitolds Banka, skaidri un gaiši pateica, ka ar Rusņu nekādas auklēšanās vairāk nebūs.
zinu, bet maz ticu, kaut kā viņi izlien.bet ja noņems eč 2020, tas bus ekselenti
Slēpts komentārs: SteveDavis

 +11 [+] [-]

, 2019-12-09 10:59, pirms 4 gadiem
kamazinsh rakstīja: Nav jau izslēgts, ka gan Krievijā, gan citās valstīs ir dopinga grēkotāji, bet būsim reālisti, neviena valsts neriskēs kārtējo reizi kāpt uz grābekļa, ja reiz ir bijušas pamatotas aizdomas.
tu seko līdzi visam šim? nav aizdomas, bet reāli pierādījumi, ne jau paši sportisti dopingo, bet viņiem pašiem nezinot tiek barots ar tabļetkām.. problēma nebūtu, ja sportisti individuāli lietotu dopingu, tad valsti neizslēgtu, bet, ja tas notiek ar valstistku atbalstu, tur jau sākas problēmas...
Slēpts komentārs: SteveDavis

 +13 [+] [-]

, 2019-12-09 11:06, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Dalību vai rīkošanu ?par dalību nepiekrītu jo tā iegūta godīgā cīņā ,bet rīkošanu būtu pareizi ,taču šaubos ka tas tā notiks
godīgā cīnā viņi var spēlēt Āzijas čempī

     [+] [-]

, 2019-12-09 11:07, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šoreiz cerības ir daudz lielākas, jo WADA jaunais prezidents kopš pagājušās ceturdienas,Polijas pašreizējais sporta ministrs Vitolds Banka, skaidri un gaiši pateica, ka ar Rusņu nekādas auklēšanās vairāk nebūs.
Klau, vakar neredzēju tramplīnlēkšanu, Zinu tos, kuri ieņēma pirmās 4 vietas. Ir doma šonedēļ noskatīties svētdienas sacensības, sestdienas sacensības noskatījos. Izlasīju Tavu komentāru - kas tur par šmaukšanos ar vēja kompensācijām? Kura interesēs tas bija? Nebiju domājis, ka ir iespēja šmaukties šādā veidā.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-09 11:09, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: godīgā cīnā viņi var spēlēt Āzijas čempī
Kazahi arī , bet krievi nav vainīgi ,ka tāds ir zonālais sadalijums

  +9 [+] [-]

, 2019-12-09 11:17, pirms 4 gadiem
jā arī kazahi, aziātiem ir jāspēlē āzijā, nesaprotu kāpēc vateņus stutē Eiropā

 +10 [+] [-]

, 2019-12-09 11:17, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: 1)Sods pats par sevi ir laba lieta , izdari pārkāpumu ,saņem sodu ,izciet dzīvojam tālāk ,jo šis pasākums ir ievilcies pārāk gari .
2) Nedrīkst sodīt tīros sportistus ,jo nav pareizi ja godīgs sportists cieš ,kaut gan nav vainīgs ,bet piemēram Getlinu diskvalificē katras 15 minūtes,bet startēt viņš var
Par otro punktu, jā, žēl, bet redzot, cik daudz starp viņiem ir putinistu un Impērijas-mīlētāju-no-attāluma... Maz viņi kritizē sistēmu. Viņiem viss patīk.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 11:27, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Par otro punktu, jā, žēl, bet redzot, cik daudz starp viņiem ir putinistu un Impērijas-mīlētāju-no-attāluma... Maz viņi kritizē sistēmu. Viņiem viss patīk.
Tu esi pārliecināts, ka viņiem vispār interesē, kas notiek Krievijā? Atbraukt uz pāris nedēļām uz Krieviju, VIP-tusiņos pagrozīties un braukt prom. Par to viņus vajag diskvalificēt?

P.S. Soda par dopinga pārkāpumiem, nevis politiskajiem uzskatiem.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-09 11:29, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Par otro punktu, jā, žēl, bet redzot, cik daudz starp viņiem ir putinistu un Impērijas-mīlētāju-no-attāluma... Maz viņi kritizē sistēmu. Viņiem viss patīk.
Sodīt par politisko piederību nedrīkst ,ja nelieto dopingu atbalsti kaut vai Ždanoku ,vai Visu Nacismam pilnīgi pie kājas

  +7 [+] [-]

, 2019-12-09 11:34, pirms 4 gadiem
Es nevaru iedomāties kādiem idiotiem ir jābūt, lai, zinot, ka viss tiks pārbaudīts, ka tikko jau bija viens skandāls ar diskvalifikācijām utt. Mēģināt darīt kaut ko tādu. Uz ko tie gudrinieki cerēja?

Domāju, ka viņi sacerējušies, ka, tāpat kā pie viņiem uz vietas visu var atrisināt par naudu vai ar zvanu draugam, arī šoreiz tāpat būs, taču jābūt absolūtam idiotam, lai tādu sarunāšanu gaidītu tagad, kad Krievijas sports ir visas pārējās sporta pasaules teju galvenais ienaidnieks.

Tāpat kā Soču olimpiādes dopskandāla laikā, arī tagad varu tik atkārtot - vainīgos vajag sodīt, bet ko darīt ar pārējiem? Kā sportists X, kurš trenējas, gatavojas dopkontrolēs vienmēr ir tīrs ir vainīgs pie tā bardaka, ja viņš pat tuvumā nav tām laboratorijām? Sportisti ir pamesti zem tanka, kamēr visi tie shēmotāji varēs bļaut, ka Amerikāņi vainīgi Protams, ka viņi ir vieni no galvenajiem šīs dopizrādes pasūtītājiem, bet krievu muļķi tik dod vienu iemeslu pēc cita, lai būtu par ko viņus drāzt.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-09 11:37, pirms 4 gadiem
jā ja, amerikāniem jau tas krievu sports baigi traucē

  +9 [+] [-]

, 2019-12-09 11:38, pirms 4 gadiem
Ja notiek krāpšanās, ko atbalsta valsts, tad sodam jābūt bargam, citādi zūd jēga jebkādai dopinga kontrolei, ko ievēro pārējie sportisti.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-09 11:42, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: jā ja, amerikāniem jau tas krievu sports baigi traucē
Skatoties kādā sporta veidā ziemas sportos vairāk ,vasaras mazāk ,bet ja tā uz sitiena tikai daiļslidošana nāk prātā

     [+] [-]

, 2019-12-09 11:43, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: jā ja, amerikāniem jau tas krievu sports baigi traucē
Ir sporta veidi, kur reāli traucē.
Taču šeit svarīgs ir nevis sports un ne tikai sports. Sports ir svarīga sabiedriskās domas veidošanas platforma. To neizmantot ir glupi.

  +4 [+] [-]

, 2019-12-09 11:44, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Skatoties kādā sporta veidā ziemas sportos vairāk ,vasaras mazāk ,bet ja tā uz sitiena tikai daiļslidošana nāk prātā
cik nozīmīga ir daiļslidošana tādam vidusmēra amerikānim? kaut kur starp beisbolu un amfutbolu? Nu jābūt grandiozai vajadzībai, lai valsts līmenī "pasūtītu" krievus

  +4 [+] [-]

, 2019-12-09 11:45, pirms 4 gadiem
Tonna rakstīja: Ir sporta veidi, kur reāli traucē.
Taču šeit svarīgs ir nevis sports un ne tikai sports. Sports ir svarīga sabiedriskās domas veidošanas platforma. To neizmantot ir glupi.
kurā amerikānim nozīmīgā sporta veidā krievs šim traucē?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 11:47, pirms 4 gadiem
Krievijas lielākā problēma uz šo brīdi ir tas viss politiskais ķīselis un puslegālās darbības, kuru rezultātā valsts ir pārvērtusies par pareizās statistikas un atskaišu karaļvalsti.

Papīros viss kārtībā, ok, tātad nav pie kā piekasīties!

Vieni, protams, vaino Putinu, taču sūd*s taisa zemākie valsts pārvaldes līmeņi. Kāpēc? Lai viss papīros būtu skaisti, lai gubernators varētu braukt pie Vovčika ar smuku dokumentu paku un netiktu atlaists. Ilūzijas izveide ir galvenais Krievijas politiskās elites darbs.

  +5 [+] [-]

, 2019-12-09 11:49, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: kurā amerikānim nozīmīgā sporta veidā krievs šim traucē?
Neliels precizējošs jautājums - Kas ir "amerikānim nozīmīgs" sporta veids?

Es varu nosaukt tikai trīs - amfutbols, basketbols un beisbols (tieši šādā secībā) Tavi piedāvājumi?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 11:52, pirms 4 gadiem
Tonna rakstīja: Krievijas lielākā problēma uz šo brīdi ir tas viss politiskais ķīselis un puslegālās darbības, kuru rezultātā valsts ir pārvērtusies par pareizās statistikas un atskaišu karaļvalsti.

Papīros viss kārtībā, ok, tātad nav pie kā piekasīties!

Vieni, protams, vaino Putinu, taču sūd*s taisa zemākie valsts pārvaldes līmeņi. Kāpēc? Lai viss papīros būtu skaisti, lai gubernators varētu braukt pie Vovčika ar smuku dokumentu paku un netiktu atlaists. Ilūzijas izveide ir galvenais Krievijas politiskās elites darbs.
pļutka šādu sistēmu ir izveidojis. redz, tu zini ka gubernators brauc ar falšu atskaiti, un tad vovans to nezin? tā ir viņa sistēma, loģiski ka vaino viņu.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 11:52, pirms 4 gadiem
Tonna rakstīja: Krievijas lielākā problēma uz šo brīdi ir tas viss politiskais ķīselis un puslegālās darbības, kuru rezultātā valsts ir pārvērtusies par pareizās statistikas un atskaišu karaļvalsti.

Papīros viss kārtībā, ok, tātad nav pie kā piekasīties!

Vieni, protams, vaino Putinu, taču sūd*s taisa zemākie valsts pārvaldes līmeņi. Kāpēc? Lai viss papīros būtu skaisti, lai gubernators varētu braukt pie Vovčika ar smuku dokumentu paku un netiktu atlaists. Ilūzijas izveide ir galvenais Krievijas politiskās elites darbs.
Ko nozīmē "uz šo brīdi"? Tā tak вековая традиция un tai ir pat savs nosaukums "показуха".

  +2 [+] [-]

, 2019-12-09 11:53, pirms 4 gadiem
Tonna rakstīja: Neliels precizējošs jautājums - Kas ir "amerikānim nozīmīgs" sporta veids?

Es varu nosaukt tikai trīs - amfutbols, basketbols un beisbols (tieši šādā secībā) Tavi piedāvājumi?
redz, pats atbildēji. tad kāds te vēl amerikāņu pasūtījums? loģika kur?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 11:55, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Klau, vakar neredzēju tramplīnlēkšanu, Zinu tos, kuri ieņēma pirmās 4 vietas. Ir doma šonedēļ noskatīties svētdienas sacensības, sestdienas sacensības noskatījos. Izlasīju Tavu komentāru - kas tur par šmaukšanos ar vēja kompensācijām? Kura interesēs tas bija? Nebiju domājis, ka ir iespēja šmaukties šādā veidā.
Visizteiktāk nošmauca R. Kobajaši gadījumā, jo visiem pirms un pēc viņa vēja kompensācija bija milzīgos mīnusos (pat pāri -20, bet vidēji -10), bet viņam vienīgajam pēkšņi +7,7. Tas viņam deva tik milzīgu priekšrocību, ka fināla otrajā lēcienā viņam galīgi izgāžot savu lēcienu vienalga izdevās palikt uz podesta.

Tomēr tas nebija viss. Izlasi šo rakstiņu caur google tulkotāju.

Parodia skoków w Niænym Tagile. Skoczek dosta³...

Jā, protams, poļi ir neapmierināti, bet tajā rakstā viņi analizē ne tikai savējo sniegumu, un pierāda cik negodīgi rīkojas žūrija.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-09 11:58, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: cik nozīmīga ir daiļslidošana tādam vidusmēra amerikānim? kaut kur starp beisbolu un amfutbolu? Nu jābūt grandiozai vajadzībai, lai valsts līmenī "pasūtītu" krievus
Es šaubos ka te ir vieta kaut kādam pasūtijumam ,nav jau ASV nekāds Klintonu klans ,un Krievija nav 'Džefrijs Epsteins

     [+] [-]

, 2019-12-09 11:59, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visizteiktāk nošmauca R. Kobajaši gadījumā, jo visiem pirms un pēc viņa vēja kompensācija bija milzīgos mīnusos (pat pāri -20, bet vidēji -10), bet viņam vienīgajam pēkšņi +7,7. Tas viņam deva tik milzīgu priekšrocību, ka fināla otrajā lēcienā viņam galīgi izgāžot savu lēcienu vienalga izdevās palikt uz podesta.

Tomēr tas nebija viss. Izlasi šo rakstiņu caur google tulkotāju.

Parodia skoków w Niænym Tagile. Skoczek dosta³...

Jā, protams, poļi ir neapmierināti, bet tajā rakstā viņi analizē ne tikai savējo sniegumu, un pierāda cik negodīgi rīkojas žūrija.
Ok, paldies, izlasīšu, bet man jautajums, kāpēc kādam ir izdevīgi palīdzēt Rjoju?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 11:59, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Es šaubos ka te ir vieta kaut kādam pasūtijumam ,nav jau ASV nekāds Klintonu klans ,un Krievija nav 'Džefrijs Epsteins
es to pašu saku

  -1 [+] [-]

, 2019-12-09 11:59, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: redz, pats atbildēji. tad kāds te vēl amerikāņu pasūtījums? loģika kur?
ASV ir izolēta valsts, kas vienmēr saglabā neitralitāti?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-09 12:00, pirms 4 gadiem
Ulrihs rakstīja: Ko nozīmē "uz šo brīdi"? Tā tak вековая традиция un tai ir pat savs nosaukums "показуха".
Cik jau nu vekovaja, drīzāk no PSRS laikiem, kad tā laika vadoņiem bija svarīgi parādīt, ka, redz, jaunajā komunisma cēlāju valstī viss ir vislabākajā kārtībā un labāk nekā pūstošajā kapitālismā.

     [+] [-]

, 2019-12-09 12:00, pirms 4 gadiem
Tonna rakstīja: ASV ir izolēta valsts, kas vienmēr saglabā neitralitāti?
eu, tas ir viss ko varēji izspiest?

  +4 [+] [-]

, 2019-12-09 12:04, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: eu, tas ir viss ko varēji izspiest?
Ja tu komentārus "izspied", tas nenozīmē, ka arī citiem ir tāpat.

Es par to, ka ASV ir savas intereses visā pasaulē un ne jau tāpēc, lai savus pilsoņus aizstāvētu vai novāktu saviem sportistiem konkurentus.

Šajā gadījumā, ļoti prasti runājot, Krievijas izolēšana no sporta ir ļoti svarīgs solis, lai palielinātu sabiedrības neapmierinātību ar esošo varu, jo sports ir tā arēna, kurā valstis mērās ar krāniņiem. Pasaules rekords Viskrievijas sacensībās nevienu neinteresēs, bet mačsacīkstēs pārspēt ASV būs cita runa.

Ne jau sporta dēļ tā vai cita vara kritīs, bet kopējais spiediens tiek palielināts.
1 2 3 4 5 141 komentārs