Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mājinieki Rīgā PK posma iejādē izcīna vairākas uzvaras pirmās dienas sacensībās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mājinieki Rīgā PK posma iejādē izcīna vairākas uzvaras pirmās dienas sacensībās
Foto: Kate Ansone

LETA. Latvijas jātnieki sestdien sporta centrā "Kleisti" Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma (PK) iejādē pirmajā dienā izcīnīja vairākas godalgas mazākas nozīmes ieskaitēs, vēsta Latvijas Jātnieku federācija.

Piecus gadus jauno zirgu ieskaitē uzvaru izcīnīja Olga Šakurova ar zirgu "Helen", iegūstot vērtējumu 76,800%. Otrajā vietā ierindojās Sintija Elizabete Apsīte ar zirgu "Siro Silvestri" ar 76,600%.

Šakurovai arī otrā vieta ar zirgu "Faberge Fabi" sešus gadus jauno zirgu konkurencē (75,400%) un otrā vieta CDI1* Mazajā balvā ar zirgu "Falestra" (67,412%). Kristīnei Rozītei Mazās balvas shēmā trešā pozīcija ar zirgu "Graciuss" (64,559%), savukārt sešus gadus jauno zirgu ieskaitē trešo vietu ar 70,800% izcīnīja Everita Daubure ar "Nuver HK".

Pasaules kausa posma ieskaites shēmā - "Grand Prix" pēc olimpiskās programmas - uzvaru izcīnīja Polijas sportiste Sandra Sisojeva ar zirgu "Maxima Bella" ar 71,065%, kura ar šo zirgu ir iekļauta Polijas iejādes izlases sastāvā. Polijas komanda ir kvalificējusies Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Otrajā vietā "Grand Prix" shēmā ierindojās Justīne Vanagaite no Lietuvas ar zirgu "Nabab" (69,826%). Vanagaite kā individuālais sportists ir izpildījusi kvalifikāciju Olimpiādei. Trešajā vietā šajā shēmā sportiste no Igaunijas Dina Ellermane ar "Donna Anna" (67,152%).

Junioru konkurencē no Latvijas labākā bija Patrīcija Baranovska ar zirgu "Licenciado JF" (65,697%), bet jauno jātnieku ieskaitē Jeva Bilokriņicka ar zirgu "Elbrus" ar 63,059%. Bilokriņicka pašreiz trenējas pie Sandras Sisojevas.

Latvijā Pasaules kausa iejādē notiek pirmo reizi sporta vēsturē. Kopā sportisti startē 18 dažādās shēmās, sacensības tiesā tiesneši no Austrālijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes un Zviedrijas.

Izmantotie resursi:
LETA