Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris uzvar Eiropas čempionātā Standartdejās profesionāļu divīzijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris uzvar Eiropas čempionātā Standartdejās profesionāļu divīzijā
Finālistu apbalvošana. Foto: Latvijas Sporta deju federācija.

Sestdien, 7. oktobrī, Čehijas pilsētā Brno notikušajā Eiropas čempionātā Standartdejās Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) izveidotajā profesionāļu divīzijā (PD) startējušo dejotāju vidū Latvijas pāris Edgars un Elīza Līņi guva panākumu un izcīnīja pirmo vietu 11 pāru konkurencē.

Eiropas čempionātā Čehijā piedalījās 11 pāri no deviņām valstīm, Itālijai esot pārstāvētai ar trim pāriem. Pēc uzvaras maijā pasaules čempionātā lietuvieši Vaidotas Lācītis un Veronika Golodņeva paziņoja par karjeras beigšanu, līdz ar to PD ST dejās par līderu pāri kļuva Edgars un Elīza Līņi. Rīdzinieki savu favorīta statusu attaisnoja un izcīnīja gaidīto uzvaru. Edgars ar Elīzu PD dejo otro sezonu. Savulaik amatieru kategorijā viņu labākais sasniegums Eiropas čempionātos bija savās mājās Salaspilī iegūtā 7. vieta.

Sudrabu medaļu nopelnīja mājinieki Davids Odstrcils un Tara Bohaka, kuri arī PD startē otro gadu, pirms tam amatieros divas reizes sasniedzot pusfinālu ar labāko rezultātu 10. vietu 2021. gadā. Bronzu ieguva lietuvieši Edgaras Baltaraģis un Indre Kučinskaite, kuri uz WDSF izveidoto profesionāļu divīziju pārgāja tikai šajā vasarā, bet martā ieņēma trešo vietu Lietuvas čempionātā amatieriem.

Fināla sešinieka noslēdzošajās trijās vietās ierindojās Itālijas, Rumānijas un Slovākijas pāri.