Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā notikušajā Pasaules kausā Standartdejās profesionāļu divīzijā uzvar Latvijas pāris

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīgā notikušajā Pasaules kausā Standartdejās profesionāļu divīzijā uzvar Latvijas pāris
Edgars un Elīza Līņi. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Sestdien Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā starptautiskā sporta deju festivāla “Baltic Grand Prix 2023” ietvaros notikušajā Pasaules kausā Standartdejās (ST) Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā 13 pāru konkurencē uzvaru izcīnījuši Latvijas dejotāji Edgars un Elīza Līņi.

Kopā ar pasaules reitinga turnīriem sestdien Ķīpsalā notiekošajā starptautiskajā sporta deju festivālā “Baltic Grand Prix 2023” galvenais vakara daļas notikums bija Pasaules kauss ST dejās WDSF profesionāļu divīzijai. Uz Rīgu bija atbraukuši 13 šīs divīzijas pāri, pārstāvot 10 valstis, tajā skaitā arī tādas tālas valstis kā Malaiziju un Koreju.

Latvijas deju pāris Edgars un Elīza Līņi apliecināja savu favorīta statusu un ieguva pirmās vietas visās piecās dejās, svinot cerēto uzvaru. Panākumi rīdziniekiem šogad arī abos čempionātos, Eiropas čempionātā arī uzvarot, bet pasaules čempionātā iegūstot sudraba medaļu.

Pasaules kausā otro vietu ieguva šī gada vidū uz šo divīziju pārnākušie Lietuvas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Edgaras Baltaraģis/ Indre Baltaraģe, kuri pie bronzas tika arī Eiropas čempionātā un kuri sestdienas vakarā centās sastādīt konkurenci Latvijas pārim. Noslēdzošo godalgoto vietu nopelnīja pasaules un Eiropas čempionāta finālisti no Itālijas Alessio Diska un Luīze Kardillo.

Fināla sešinieku noslēdza Izraēlas pāris ar ceturto vietu, 10 deju bronzas medaļnieki no Slovākijas un Anglijas pāris, kuri pirms pieciem gadiem “Baltic Gran Prix” ietvaros notikušajā pasaules čempionātā šova dejās arī bija finālistu vidū.

Svētdien, 17. decembrī, Ķīpsalā notiks Baltijas jūras kauss ar pasaules reitinga turnīriem vairākām vecuma grupām, bet galvenais notikums būs Eiropas čempionāts Latīņamerikas dejās U21 grupai.

Iepriekš ziņojām, ka piektdien Ķīpsalā notikušajā Pasaules kausa izaicinājuma sacensībās Rising Stars jeb uzlecošo zvaigžņu kategorijā Latīņamerikas (LA) dejās uzvaru izcīnīja Latvijas pāris no Rīgas Karls Aņiščenko un Daiana Nikona.