Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šrilanka pārtrauc zaudējumu sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Šrilanka pārtrauc zaudējumu sēriju
Suranga Lakmals
Foto: Reuters/Scanpix

Šrilankas kriketa izlase ODI mačā šodien beidzot izcīnīja uzvaru pār Dienvidāfrikas Republikas komandu, tādējādi pārtraucot triju maču zaudējumu sēriju un 11 maču zaudējumu sēriju tieši pret DĀR komandu.

Šrilankas kriketa izlase, kā jau bijām ziņojuši iepriekš, pašlaik mērojas spēkiem ar DĀR komandu un šo sēriju bija iesākusi ar divām Testa kriketa uzvarām, taču, kad komandas nonāca līdz ODI mačiem, tur viesi bija daudz spēcīgāki, izcīnot trīs panākumus pēc kārtas.

Šodienas spēlē mājnieki gan bija saņēmušies un nodemonstrēja labāko sniegumu kā atsitot bumbiņu, tā arī to metot. Tiesa, šajā spēlē korekcijas ieviesa lietus, kura dēļ mačs bija jāsaīsina abām komandām.

Pirmā uz atsišanu devās mājnieku vienība un viņi 39 overu laikā spēja gūt 306 punktus. Protams, ka, lai gūtu tik daudz skrējienus nepilnā mačā, bija jānodemonstrē labas atsišanas spējas un šrilankieši to arī izdarīja, jo trīs atsitēji guva vismaz 50 punktus, bet 30 punktu robežu sasniedza kopumā pieci mājnieku komandas spēlētāji. Rezultatīvākais no visiem bija Dasuns Šanaka, kurš tika pie 65 punktiem. Viņa kontā arī pieci sešu punktu sitieni un četri četru punktu raidījumi.

DĀR komandas izgājiens uzbrukumā gan bija mazliet atšķirīgs, jo viņiem, jau pieminētā lietus dēļ, lai uzvarētu bija nepieciešams gūt 191 punktu 21 overa laikā un, jāatzīst, sākumā izskatījās, ka tas ir sasniedzams mērķis. Arī tad, kad pusi no overiem viņi bija aizvadījuši un palika vēl 10, DĀR kriketistu pozīcijas izskatījās gana labas – viņiem bija nepieciešami 69 punkti.

Šajā brīdī gan Šrilankas metēji nodemonstrēja lielisku spēli – Tišara Perera no spēles izslēdza trīs afrikāņus, bet Suranga Lakmals prata noturēt septiņu punktu pārsvaru pēdējā overā un šrilankieši svinēja laimīgu uzvaru, pārtraucot gan šo zaudējumu sēriju, gan 11 zaudējumu sēriju, kas viņiem bija ievilkusies ODI mačos pret DĀR.

Jāsaka gan, ka DĀR komanda pašlaik piedzīvo paaudžu maiņu, tāpēc vienības sniegums arī ir gana svārstīgs. Vienīgi veterāni Hašims Amla un Žans-Pols Duminī spēja gūt vismaz 38 punktus, otrajam no viņiem divas reizes sanāca raidīt bumbiņu ārpus laukuma.

ODI sērijas pēdējā spēle ir ieplānota 12. augustā, bet 14. augustā abas komandas aizvadīs vienīgo T20 kriketa spēli.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...