Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Robins Lī Špats un Ričards Toms Zvilna uzvar LČ burāšanā "Laser" klasē

Ints Megnis
Ints Megnis

Robins Lī Špats un Ričards Toms Zvilna uzvar LČ burāšanā "Laser" klasē
Latvijas čempionāta medaļnieki "Laser Radial" klasē Robins Lī Špats, Agija Ēlerte un Anna Vernere
Foto: Latvijas Laser burātāju asociācija

Latvijas čempionātā burāšanā "Laser" klasē pagājušajā nedēļas nogalē Engurē uzvarējuši Robins Lī Špats un Ričards Toms Zvilna.

Par Latvijas čempionu titulu sacentās burātāji "Laser Radial" un "Laser Standard" klasēs, uz regati ierodoties visiem vadošajiem Latvijas "Laser" burātāji. Trīs sacensību dienas pagājušas ar mainīgiem vēja apstākļiem, kā arī neraksturīgi siltu laiku un daudz sauli. Pirmajā dienā notika četri braucieni mēreni stiprā ziemeļaustrumu vējā, kamēr otrajā un trešajā dienā jau vējš bijis ļoti mazs.

Otrajā dienā aizvadīti divi braucieni, pateicoties mērenai jūras brīzei, kura pēcpusdienā pierimās un dalībnieki atgriezās krastā. Trešajā dienā pirmo braucienu vēl izdevās izvest ar rīta pamatvēju no ziemeļiem ziemeļaustrumiem, kurš otrā brauciena laikā izbeidzies. Pēdējais devītais brauciens jau noticis lēnā pēcpusdienas brīzē, tomēr tāpat izdevies aizvadīt visus deviņus plānotos braucienus.

"Laser Radial" klasē piedalījās astoņi dalībnieki. Kopvērtējumā bronzas godalga tika Annai Vernerei, sudrabs Agijai Ēlertei, bet par čempionu kļuva Robins Lī Špats. Sieviešu ieskaites grupā piedalījās sešas burātājas, bronzas godalgu goūstot Esterei Paulai Kumpiņai, kamēr pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma Vernere un Ēlerte.

"Laser Standard" klasē piedalījās deviņi dalībnieki, no kuriem trīs arī "Laser Master" grupā. Kopvērtējumā bronzas godalga tika Madaram Alviķim, sudrabs Ērikam Kārlim Zvilnam, bet zelts - Ričardam Tomam Zvilnam. Pirmo reizi tika izcīnīts arī "Laser Master" čempiona tituls, trīs dalībnieku vidū to iegūstot Rihardam Vaivodam.

Izmantotie resursi:
https://llba316846612.wordpress.com...