Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

BK "Baloži/TopMedia" pirmo reizi uzvar Latvijas klubu komandu čempionātā badmintonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK "Baloži/TopMedia" pirmo reizi uzvar Latvijas klubu komandu čempionātā badmintonā
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Jaunolaines sporta namā noslēdzies 2023.gada XJEANS Latvijas klubu komandu čempionāts badmintonā, kurā uzvaru izcīnīja un par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļuva BK "Baloži/TopMedia" komanda.

Elites līgā piedalījās astoņas komandas. Pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā lielāko pārsteigumu sagādāja RTU komanda, kas ar 3-2 uzvarēja un no cīņas par medaļām izslēdza ar pirmo numuru izlikto Valmieras komandu. Pusfinālā iekļuva arī RSP/RBS1, RSP/RBS2 un BK Baloži/TopMedia komandas.

Pusfinālā sīvākā cīņa noritēja starp RTU un RSP/RBS2 komandu. Izšķirošajā spēlē Anita Švalbe/Terēze Kiršolca trīs setos pārspēja Madaru Gauri/Līnu Leimani. Otrajā pusfinālā BK "Baloži/TopMedia" komanda pārspēja spēcīgo RSP/RBS1 komandu ar rezultātu 3-1.

Izšķirošās spēles sākās ar bronzas finālu, kurā tikās viena kluba RSP/RBS komandas. Paulam Gureckim izcīnot divas uzvaras, ar rezultātu 3-1 uzvarēja un bronzas medaļas ieguva RSP/RBS1 komanda.

Finālā pēc pirmajām divām spēlēm drošā vadībā izvirzījās BK "Baloži/TopMedia" komanda. Trešajā spēlē RTU komandas līderis Reinis Krauklis izcīnīja uzvaru vīriešu vienspēlē, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Izšķirošā bija sieviešu dubultspēle, kurā Liāna Lenceviča/Anastasija Prokopoviča uzvarēja RTU pāri Anita Švalbe/Terēze Kiršolca. Līdz ar to rezultāts kļuva 3-1 BK 'Baloži/TopMedia" komandas labā.

Godalgoto vietu ieguvēju komandu sastāvi:

1. vieta - BK "Baloži/TopMedia"

Olga Mihailova
Anastasija Prokopoviča
Liāna Lenceviča
Artūrs Ķelpe
Viesturs Bajārs
Mārtiņš Kažemaks

2. vieta - RTU

Elīna Fjodorova
Terēze Kiršolca
Anita Švalbe
Reinis Krauklis
Uģis Briedis
Sabari Girishan Ananthan

3. vieta - RSP/RBS1

Elza Zitāne
Diāna Stognija
Anželika Nadtochyi
Pauls Gureckis
Edijs Līviņš
Dāvis Strazdiņš
Ivo Keišs

Svētdien Jaunolainē notika sarī Augstas meistarības grupas spēles, kurā sacentās deviņas komandas. Finālā sacentās BK "Rīga' ar BBS komandu. Rezultāts 3-0, un pārliecinošs BK "Rīga" triumfs. Bronzas medaļa BK 'Baloži' otrajai komandai, mazajā finālā pārspējot 'Penkuli".

Informāciju sagatavoja
Viesturs Bajārs
Latvijas Badmintona federācija