Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārim sudrabs Eiropas čempionātā Standartdejās profesionāļu divīzijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārim sudrabs Eiropas čempionātā Standartdejās profesionāļu divīzijā
Edgars un Elīza Līņi. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Itālijas kūrortpilsētā Rimini aizvadītajā Eiropas čempionātā Standartdejās (ST) Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijas pāriem rīdzinieki Edgars un Elīza Līņi guva panākumu un 17 pāru konkurencē izcīnīja sudraba godalgu.

Iepriekš bijām ziņojuši, ka oktobra beigās Kanādā notikušajā Pasaules čempionātā WDSF profesionāļu divīzijā Edgars un Elīza Līņi (SDK “Dzintars”) 19 pāru vidū izcīnīja bronzas medaļu. Tagad Itālijā zem WDSF karoga startējošie profesionālie dejotāji noskaidroja labākos kontinenta čempionātā. Šoreiz nepiedalījās pasaules čempiona titulu izcīnījuši dejotāji no Moldovas Nikolajs Darins un Natālija Seredina, toties kuplā skaitā ar pieciem pāriem startēja mājinieki itāļi.

Pēc panākuma pasaules čempionātā bija skaidrs, ka arī Eiropas čempionātā profesionāļu divīzijā Edgars un Elīza cīnīsies par medaļu. Moldovas pāra prombūtne deva pamatotas cerības ierindoties vienu pozīciju augstāk nekā pasaules čempionātā un iegūt sudraba medaļu. Latvijas pāris to arī paveica un ieguva gaidīto otro vietu, lai gan šoreiz tuvāk bija konkurenti no Dānijas.

Par čempioniem kļuva favorīti Vaidotas Lācītis un Veronika Golodņeva no Lietuvas, savukārt bronzas godalgas tika Dānijas pārim Paskālem Farinam un Sofijai Koborgai, kuri pasaules čempionātā ierindojās 4.vietā. Fināla sešinieku noslēdza Slovākijas, Itālijas un Polijas deju pāri.