Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskie un Eiropas čempioni Pasaules līgas finālturnīru sāk ar zaudējumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Olimpiskie un Eiropas čempioni Pasaules līgas finālturnīru sāk ar zaudējumiem
Foto: fih.ch

Šodien lauka hokeja Pasaules līgas finālturnīrā tika izspēlēti četri mači un cīņā par titulu iesaistījās arī A grupas komandas.

Jau pirmajā spēļu kārtā neiztika bez pārsteigumiem, jo zaudējumus piedzīvoja abas nomināli spēcīgākās komandas. Ja vēl pasaules ranga pirmās komandas, Argentīnas, zaudējums (2:3) ranga trešajam numuram, Beļģijai, ir izskaidrojams, tad pasaules ceturtās spēcīgākās izlases, Nīderlandes, piekāpšanās (2:3) ranga devītajam numuram, Spānijai, ir jāsauc par pirmo sensāciju.

Pievēršoties pašiem mačiem, jāsaka, ka Argentīnas un Beļģijas komandu cīņa, kas bija 2016. gada olimpisko spēļu fināla atkārtojums, bija gana interesanta, jo vispirms, pēc veiksmīgi realizēta stūra sitiena, vārtus guva Loks Luiperts un līdz pat pēdējām desmit mača minūtēm beļģi prata noturēt šo rezultātu, bet 51. minūtē Amorī Kusters šo pārsvaru dubultoja, kas lika domāt, ka beļģiem ir komfortabls pārsvars.

Argentīnieši gan tā nedomāja un 52. minūtes laikā atspēlēja vienus vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Vārtu autors bija Marko Kasella, taču beļģis Toms Būns veiksmīgi realizēja standartsituāciju un atjaunota divu vārtu pārsvaru, tāpēc Gonzalo Peilatas gūtie vārti pašā mača izskaņā vairs neko nemainīja.

Spānijas un Nīderlandes mačā, lai arī scenārijs pēc gūtajiem vārtiem bija līdzīgs, proti, spāņi vispirms guva divus vārtus, tad nīderlandieši samazināja rezultāta starpību, ko atkal atjaunoja mača līderi un beigās iedzinējos esošā komanda atkal samazināja rezultāta starpību, pats mačs bija daudz mierīgāks, jo spāņi neatlika visu uz pēdējām minūtēm, uzvaras vārtus pret Eiropas čempioniem gūstot jau otrā puslaika sākumā, 39. minūtē.

Savukārt B grupā, kura mačus sāka jau vakar, šodien pie pirmā panākuma tika Anglijas izlase, kura, pateicoties Semjuela Vorda diviem gūtajiem vārtiem spēles otrajā pusē ar 3:2 pārspēja mājniekus, Indijas valstsvienību. Otrajā pārī Vācija atkal izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem, bet Austrālija jau otro spēli pēc kārtas nespēj uzvarēt un mačs noslēdzās ar rezultātu 2:2.

Pasaules līga hokejā 2016./2017., Fināls

ViesiMājniekiRezultāts
VācijaAnglija2:0
AustrālijaIndija1:1
ArgentīnaBeļģija2:3
NīderlandeSpānija2:3
VācijaAustrālija2:2
IndijaAnglija2:3

A gupa

#KomandaSUNZP
1.Beļģija11003
2.Spānija11003
3.Argentīna10010
4.Nīderlande10010

B gupa

#KomandaSUNZP
1.Vācija21104
2.Anglija21013
3.Austrālija20202
4.Indija20111

Izmantotie resursi:
Home | FIH