Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Veterānu duelī Blahovičs aizstāvēs UFC pussmagā svara titulu pret Tešeiru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Veterānu duelī Blahovičs aizstāvēs UFC pussmagā svara titulu pret Tešeiru
UFC pussmagā svara čempions Jans Blahovičs. Foto: UFC/twitter.com/JanBlachowicz

“Etihad” arēnā Abū Dabī šonakt risināsies “UFC 267” cīņu šovs, kura ietvaros tiks aizvadītas divas titulcīņas – pussmagā svara čempions Jans Blahovičs titulu aizstāvēs pret Gloveru Tešeiru, savukārt Pjotrs Jans un Korijs Sendheigens tiksies cīņā par vieglākā svara pagaidu čempiona statusu.

# UFC šī ir pirmā atgriešanās Cīņu Salā kopš 24. janvāra. Tovakar Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsēta uzņēma “UFC 257” cīņu šovu, kura galvenajā cīņā Dastins Porjē nokautēja UFC superzvaigzni Konoru Makgregoru.

# Visas šovakar gaidāmās “UFC 267” main card cīņas būs vērojamas tiešraidē “Go3” platformā. Pirmās cīņas sākums paredzēts 21:00 pēc Latvijas laika, bet galvenā cīņa varētu sākties ap pusnakti. Tās sākuma laiks gan atkarīgs no pārējo cīņu iznākuma.

Vakara galvenajā duelī tiksies divi no pieredzējušākajiem pussmagā svara divīzijas (līdz 93 kg) cīkstoņiem – divīzijas čempions Jans Blahovičs (28-8) un reitinga pirmais numurs, Glovers Tešeira (32-7). 38 gadus vecajam Blahovičam šī būs otrā titula aizstāvēšanas cīņa. Par UFC čempionu Polijas cīkstonis kļuva pirms gada, cīņā par vakanto jostu otrajā raundā nokautējot Dominiku Reijesu, savukārt šā gada martā salauza UFC vidējā svara čempiona Izraela Adesanjas sapni par vēl vienu titulu, pieveicot pretinieku pēc punktiem. Tieši Blahovičs ir vienīgā UFC superzvaigznes MMA karjeras zaudējuma vaininieks.

Brazīlietis Tešeira 42 gadu vecumā var veikt jaunu ierakstu UFC vēstures grāmatos, kļūstot par visvecāko cīkstoni organizācijas vēsturē, kurš izcīnījis savu pirmo UFC titulu. Šajā sarakstā pirmais šobrīd ir Tešeiras tautietis, UFC nu jau pametušais Fabrisio Verdums, kurš par smagsvaru čempionu kļuva 37 gadu un 11 mēnešu vecumā. No Verduma par četriem mēnešiem atpaliek neviens cits kā Blahovičs. Jāatzīmē, ka visvecākais par UFC čempionu kļuvušais cīkstonis ir leģendārais Rendijs Kotūrs – 2007. gadā viņš kāpa smagsvaru divīzijas tronī 43 gadu vecumā, taču tas nebija Kotūra pirmais izcīnītais tituls.

Glovers Tešeira pašlaik izdzīvo savu “otro jaunību”. Pieredzējušais pussmagā svara cīkstonis uzkrājis piecu uzvaru sēriju, tās skaitā pieveicot bijušos titula pretendentus Entoniju Smitu un Tjagu Santošu. Tešeiras rēķinā ir arī uzvara pār latviešu izcelsmes UFC cīkstoni Mihailu Cirkunovu, kurš pirms četriem gadiem cīņā piekāpās Tešeiram ar tehnisko nokautu pirmajā raundā. Savu 42. dzimšanas dienu brazīlietis atzīmēja “UFC 267” preses konferencē, un apsveikumam nekautrējās pievienoties arī Blahovičs.

“Man jābūt gatavam uz visu. Šī var būt viņa pēdējā cīņa, pēdējā iespēja cīnīties par titulu, tāpēc sagaidu pašu labāko Gloveru,” izteicās pussmagā svara čempions. “Pēc cīņas es varu kopā ar viņu iedzert aliņu, bet tagad man viņš ir jānokautē, un es to izdarīšu. Esmu čempions un tāds būšu līdz savas karjeras beigām,” solīja Blahovičs. Viņa pretiniekam šī būs otrā UFC titulcīņa karjerā – 2014. gadā Tešeira ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem cieta sakāvi pret tā brīža pussmagā svara titula īpašnieku Džonu Džounsu.

Pirmā titulcīņa sestdienas vakarā gan būs Pjotra Jana (15-2) un Korija Sendheigena (14-3) duelis par UFC vieglākā svara (līdz 61,2 kg) pagaidu titulu. Divīzijas čempiona statusā joprojām atrodas Aldžameins Sterlings, kurš gan līdz nākamā gada sākumam būs ārpus cīņu aprites, atgūstoties pēc veiktas kakla skriemeļu operācijas.

Tieši Sterlings bija paredzēts kā sākotnējais Jana pretinieks, tomēr amerikānis izvēlējās veikt operāciju, kas šādas cīņas iespējamību izslēdza. Abiem bija paredzēts tikties revanša cīņā – šā gada martā 28 gadus vecais Jans cīņā pret Sterlingu pirmo reizi aizstāvēja savu vieglākā svara titulu, ko iepriekš izcīnīja, pieveicot brazīliešu MMA sporta leģendu Žuzē Aldo. Cīņā, kurā viņš dominēja, Janam no titula tomēr nācās šķirties – ceturtajā raundā krievu cīkstonis izpildīja neatļautu spērienu ar ceļgalu pa pretinieka galvu, pēc kā Sterlings vairs nebija spējīgs cīņu turpināt. Jans tika diskvalificēts, ierakstot savā bilancē karjeras otro zaudējumu.

Krievijas cīkstonim cits pretinieks “UFC 267” šovā tika atrasts gana ātri – pie savas pirmās iespējas cīnīties par UFC titulu ticis divīzijas reitinga trešais numurs Korijs Sendheigens. 29 gadus vecais amerikānis oktagonā izcēlies ar vairākiem iespaidīgiem, akrobātiskiem nokautiem, pieveicot vīrus, kas bijuši UFC čempioni vai par titulu jau cīnījušies – Frenkiju Edgaru un Marlonu Moraisu. Sendheigens iepriekšējoreiz darbībā bija redzams šovasar, kad ļoti sīvā piecu raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem piekāpās bijušajam vieglākā svara čempionam Tīdžejam Dilašovam.

Aizraujoši dueļi gaidāmi arī pirms titulcīņām. Izlaidis visu 2020. gadu, savu trešo cīņu šogad aizvadīs UFC leģendas Habiba Nurmagomedova “pēctecis” Islams Mahačevs (20-1), tiekoties ar jaunzēlandieti Denu Hukeru (21-10). Mahačeva astoņu uzvaru sērija ir otra garākā vieglā svara divīzijā, par vienu atpaliekot tikai no čempiona Čārlza Oliveiras. Savukārt pirmais iznāciens oktagonā pēc vairāk nekā gada pārtraukuma priekšā līdz šim nepieveiktajam pusvidējā svara cīkstonim Hamzatam Čimajevam (9-0).

Zviedriju pārstāvošā čečenu cīkstoņa izlaušanās gads bija 2020., kad Čimajevs debitēja UFC un paguva aizvadīt trīs cīņas nedaudz vairāk kā divu mēnešu laikā, visās izcīnot uzvaras ar nokautu vai sāpju paņēmienu. Čimajeva sprints kļuva par vienu no pagājušā gada UFC centrālajiem stāstiem, piesaistot lielu uzmanību, tomēr liela barjera 27 gadus vecā cīkstoņa karjerā izrādījās Covid-19 infekcija, ko Čimajevs pārslimoja smagā formā, tā laikā pat paziņojot arī par iespējamām karjeras beigām. Pēc ilgāka klusuma perioda ažiotāža ap Hamzatu pierimusi, bet to dzēst centīsies Ķīnas cīkstonis Li Jinliaņs. UFC pusvidējā svara divīzijas 11. numuram tā būs atgriešanās Abū Dabī, kur šī gada janvārī Jinliaņs savā iepriekšējā cīņā pirmajā raundā nokautēja argentīnieti Santjago Ponzinibio.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/10...
https://www.sherdog.com/
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...

     [+] [-]

, 2021-10-30 14:03, pirms 2 gadiem
Stērlings… kad it kā nespēja cīņu turpināt, toreiz reāli izskatījās, ka pietēloja, sākumā it kā nesvinēja, pēc tam gan sāka pontoties ar jostu sociālajos tīklos 😂 Jans galvastiesu pārāks par viņu, tāpēc laikam izvēlējās operāciju veikt, lai vēl pavilktu garumā )

Labs kārds, tiesa, ja nebūs pārsteigumu tad diezgan prognozējams.