Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Džonss ar Santprū dalīs pagaidu UFC čempiona titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džonss ar Santprū dalīs pagaidu UFC čempiona titulu
Džons Džonss
Foto: mmamania.com

Savainojumu treniņos guvis UFC pussmagā svara čempions Daniels Kormjē (17-1), kuram 23. aprīlī bija jācīnās ar bijušo šī svara čempionu Džonu Džonsu (21-1). Lai Džonss šajā datumā nepaliktu bez cīņas, organizācijas vadība viņam piedāvājusi cīņu par pagaidu UFC pussmagā svara čempiona titulu ar bijušo “Strikeforce” čempionu Ovinsu Santprū (19-7).

Cīņa starp divdesmit astoņus gadus veco amerikāni Džonu Džonsu un par pieciem gadiem vecāko Ovinsu Santprū kļūs par cīņu šova “UFC 197” vakara galveno cīņu.

Kā atceramies, Džonsam sākotnēji šajā pasākumā bija ieplānota revanša cīņa ar pašreizējo UFC čempionu Danielu Kormjē, taču Daniels treniņos guva traumu un bija spiests atteikties no ieplānotā mača.

Kā ziņo organizācijas UFC prezidents Dana Vaits, Džonss ar Santprū izspēlēs pagaidu UFC pussmagā svara čempiona jostu un uzvarētājs automātiski kļūs par obligāto pretendentu uz Kormjē piederošo čempiona titulu.

Džons Džonss nav cīnījies kopš pērnā gada janvāra, kad piecu raundu cīņā pēc punktiem uzvarēja Kormjē, astoto reizi nosargājot savu UFC pussmagā svara čempiona titulu, ko izcīnīja 2011. gadā, no troņa gāžot Maurusio Rua (23-10). Pēc tam viņam vajadzēja cīnīties ar Entoniju Džonsonu, taču Džonss iekļuva ceļu satiksmes negadījumā, kurā bija cietušie un UFC vadība Džonam atņēma viņa titulu. Pēc soda izciešanas Džons Džonss atkal ir ierindā...

Starp potenciālajiem savainotā Kormjē aizvietotājiem figurēja Marka Hanta, Entonija Džonsona, Rašada Evansa, kā arī Ovinsa Santprū vārds, kuru tad beigu beigās izvēlējās par Džona Džonsa nākamo pretinieku.

Ovinss pēdējo cīņu aizvadīja šā gada februārī pēc punktiem uzveicot Rafaelu Kalvakanti, ar kuru pēc šīs cīņas UFC pārtrauca līgumsaistības. Šobrīd Santprū ir iespēja ierakstīt savu vārdu MMA vēsturē un uzvaras gadījumā pār Džonsu, kļūt par obligāto titula pretendentu uz Danielam Kormjē piederošo UFC pussmagā svara čempiona jostu.