Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

“Milžu cīņas” pēc 15 gadiem Tukumā pārcelsies uz Jelgavu

Andris Liepa
Andris Liepa

“Milžu cīņas” pēc 15 gadiem Tukumā pārcelsies uz Jelgavu
Foto: Milžu cīņas

Ilggadējais pašmāju cīņu šovs “Milžu cīņas” norisināsies 16. novembra vakarā, bet šogad tas ticis pie jaunas mājvietas – Zemgales Olimpiskā centra Jelgavā.

“Milžu cīņas” Tukumā norisinājušās jau kopš 2009. gada. Kā norādīja cīņu šova organizatoru pārstāvis Artūrs Eisaks, “Milžu cīņas” uz Jelgavu pārcēlušās ar nolūku paplašināties. Ar lokācijas maiņu plašākā mērā plānots iesaistīt Rīgas publiku, jo Jelgava Rīgai tomēr atrodas krietni tuvāk nekā Tukums.

“Jelgavā ir fantastisks olimpiskais centrs, kurā profesionālās cīņas nav norisinājušās vismaz 10 gadus. Cīņas būs būrī. Kā mēs zinām, Latvijā cīņas būrī notiek tikai "Ghetto Fight" pasākumos,” sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Eisaks.

“Milžu Cīņas” izsenis bijušas ar patriotisku noskaņu, jo tās katru gadu tiek rīkotas Latvijas neatkarības pasludināšanas svētku laikā. Izņēmums nav arī šis gads un cīņu vakara šova elementi būšot saistīti ar 18. novembra tematiku.

“Gribam sarīkot labu cīņu šovu ar gaismu šova elementiem. Tādu lokāla līmeņa UFC ar starptautiskām cīņām. Turpināsim pieturēties arī pie patriotiskās tematikas. Vienmēr šo cīņu šovu esam rīkojuši nedēļā starp 11. un 18. novembri, lai savā veidā godinātu valsti. Tas tomēr ir sports un sportam ir svarīgi parādīt cilvēkus, kuriem līdzināties,” sacīja viens no organizatoriem.

Ikgadējais cīņu šovs jau izsenis bijusi laba atspēriena platforma vietējiem cīņas sporta talantiem, piemēram, Aleksandram Čižovam, Edgaram Skrīveram, Hasanam Mežijevam, Rihardam Biģim, Oļegam Jemeļjanovam un citiem. Tāpat uz Latviju šā cīņu šova ietvaros braukuši arī daudzi ārzemju cīkstoņi, kuriem pēcāk izdevies sasniegt augstākās MMA organizācijas.