Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2990, Did:0, useCase: 3

De Anželiss un Sokirjanska "Grand Slam" posmā džudo svin pa vienai uzvarai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

De Anželiss un Sokirjanska "Grand Slam" posmā džudo svin pa vienai uzvarai
Anastasija Sokirjanska. Foto: Latvijas Džudo federācija

LETA. Latvijas cīkstoņi Antonijs de Anželiss un Anastasija Sokirjanska piektdien Antaljā svinēja pa vienai uzvarai "Grand Slam" posmā džudo.

De Anželiss, kurš startēja svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, pirmajā cīņā ar "ippon" uzvarēja Turkmenistānas sportistu Hekimu Agamammedovu, vispirms gan nopelnot divus brīdinājumus par necīnīšanos.

Arī otrajā cīņā Latvijas sportists saņēma divus brīdinājumus un ar "waza-ari" zaudēja Azerbaidžānas džudistam Orhanam Safarovam.

Sokirjanska svara kategorijā līdz 57 kilogramiem no pirmās kārtas cīņas bija brīva, otrajā ar "waza-ari" pieveica Gvinejas džudisti Marianu Estevesu, bet trešajā kārtā pagarinājumā zaudēja brazīlietei Rafaelai Silvai, kura pirms tam bija nopelnījusi dzelteno kartīti.

Savukārt Una Dolgiļeviča svara kategorijā līdz 78 kilogramiem pirmajā kārtā tiksies ar Taivānas džudisti Sjuevanu Šuhuei.

"Grand Slam" kategorijas sacensības ir otras prestižākās komercsacensības aiz "Masters", bet trešie hierarhijā ir "Grand Prix" raudzes turnīri. Sacensībās sportisti krāj punktus 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.