Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Edgars Skrīvers Ķīnā kļūst par pasaules čempionu MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Edgars Skrīvers Ķīnā kļūst par pasaules čempionu MMA
Edgars Skrīvers pēc uzvaras Ķīnā
Foto: Loong FC

Vakarnakt Ķīnā Latvijas labākais pusvieglā svara cīkstonis tukumnieks Edgars Skrīvers (13-2) triumfēja astoņu vīru MMA turnīrā un kļuva par jauno ķīniešu organizācijas “Loong FC” pusvieglā svara (-66 kg) čempionu.

Šā gada vasarā Latvijas čempions MMA pusvieglajā svarā, divdesmit četrus gadus vecais Edgars Skrīvers šķīrās ar Latvijas ietekmīgāko cīņas sporta komandu “TM Fighting Team” un pievienojās “Pukhet Top Team”, kura mitinās Taizemē.

Taizemē latvietis trenējas kopā ar vairākiem pasaules klases MMA atlētiem, tostarp vīriem, kuriem bijuši darba līgumi ar pasaules lielākajām MMA organizācijām UFC, WSOF, "Bellator" un "One FC". Edgars jau sen iztiecies, ka viņa galvenais mērķis ir nokļūšana UFC un šim nospraustajam mērķim latvietis arī pieturas.

Lai parādītu sevi uz starptautiskās skatuves, Skrīvers, kurš parasti startē visvieglākā svara divīzijā (-62 kg), piekrita dalībai “Loong FC” pusvieglā svara turnīrā. Jāteic, ka piedāvājums piedalīties šajā turnīrā latvietim tika izteikts tikai divas dienas pirms tā norises.

“Es atšķirībā no citiem šī turnīra dalībniekiem, kuri jau laikus bija ieradušies pasākuma norises vietā, vajadzīgajā dienā nosvērušies un pēc tam paēduši, Ķīnā ielidoju tikai pasākuma dienā, un uzreiz no lidostas ar koferiem rokās devos uz svēršanos procedūru,” atminējās Skrīvers.

Kvalifikācijas cīņā jeb ceturtdaļfināla mačā Edgaram pretī stājās titulētais irāņu kikbokseris Rouholahs Šabani, kuram tā bija debija profesionālajā MMA. Par cik irānis ir augstas klases kikbokseris, kuram aiz muguras trīspadsmit kikboksa cīņu ar divpadsmit uzvarām, Edgars Skrīvers izvēlējās cīņu parterā un pirmajā raundā izcīnīja uzvaru ar rokas laušanas paņēmienu.

Pusfinālā tukumnieks aci pret aci tikās ar japāņu atlētu Bao Ksiangu (3-3), kurš arī nebija īpaši sarežģīts pārbaudījums priekš Edgara. Pirmā raunda otrajā minūtē cīņā iejaucās ringa tiesnesis, kurš neļāva latvietim turpināt bezpalīdzīgā pretinieka sišanu. Līdz ar to Skrīvera statistikā ierakstīta kārtējā uzvara ar nokautu un nopelnīta vieta finālā cīņā par “Loong FC” pasaules čempiona jostu MMA.

Par prestižo titulu fināla kaujā Skrīvers spēkojās ar divdesmit sešus gadus veco korejieti Junu – Ho Joengu (5-2), kuram spēkā esošs līgums ar vienu no lielākajām Āzijas MMA organizācijām “Road FC”, kuras rindās startējuši Remo Tjeri Sokadžu (16-14), Džefs Monsons (58-4-1), Rikijs Fukuda (23-7), Deniss Kangs (35-16-2), Ikohisa Minova (60-40-8), Joahims Hansens (23-13-1) un citi slaveni MMA atlēti.

Protams, kā favorīts šajā mačā tika izlikts Joengs, taču korejieša prieki beidzās jau pirmajā raundā, kurā uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Edgars Skrīvers, kļūstot par “Loong FC” pusvieglā svara pasaules čempionu MMA.

“Mērķis vēl joprojām tas pats – vēlos nokļūt UFC,” portālam Sportacentrs.com atklāja Edgars, kurš jau atrodas savā apmešanās vietā Taizemē. “Pirms nonāku kādā augstākā līgā, protams, gribētu aizvadīt vismaz vienu cīņu savā dzimtenē, bet tad jau manīs kā būs. Jāturpina trenēties un jāgaida piedāvājumi.”