Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

T. Dž. Dilašovs nokautē Džo Soto un nosargā UFC titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

T. Dž. Dilašovs nokautē Džo Soto un nosargā UFC titulu
T. Dž. Dilašovs
Foto: ufc.com

Pirmo veiksmīgo UFC supervieglā svara čempiona titula aizstāvības cīņu aizvadījis Tailers Džefrijs Dilašovs (11-2-0), kurš cīņu šova „UFC 177” vakara galvenajā mačā piektajā raundā nokautēja bijušo Bellator pusvieglā svara čempionu Džo Soto (15-3-0).

Divdesmit astoņus gadus vecais Dilašovs par UFC supervieglā svara čempionu tika kronēts šā gada maijā, piektajā raundā ar tehnisko nokautu uzveicot tā brīža čempionu Renanu Barao (32-2-0).

Cīņu šova „UFC 177” ietvaros bija paredzēts abu sportistu revanša mačs, taču Barao dienu pirms nozīmētās cīņas saslima. Saslimšanas iemesls esot saistīts ar brazīlieša diētu, kuru viņš ievēroja, lai iekļautos attiecīgajā svara kategorijā, līdz ar to pasliktinājās viņa veselība.

Ieņemt Renana vietu piekrita UFC jaunieguvums, bijušais Bellator pusvieglā svara čempions Džo Soto.
Lai arī daudzi bija skeptiski par Soto spēkiem cīņā pret Dilašovu, sportists tomēr pierādīja, ka viņš nav zemāka līmeņa atlēts kā jebkurš cits, kuram ir līgums ar UFC.

Čempions bija izvēlējies agresīvu taktiku – nepārtraukti iet virsū, izdarot daudz sitienu ar kājām un rokām. Lai arī Soto bija nedaudz pasīvāks un retāk atbildēja ar pretsitieniem, viņa sitieni bieži sasniedza mērķi.

Neskatoties uz to, ka Džo katrā raundā rādīja blāvāku sniegumu kā Dilašovs un pēc punktiem zaudēja, viņš tik un tā turējās cienīgi. Cīņas izskaņā UFC čempiona spēka pārsvars bija ļoti jūtams un Dilašovam izdarot spēcīgu spērienu ar kāju pa galvu, Džo Soto bezsamaņā atradās uz ringa dēļiem.

Priekš UFC supervieglā svara čempiona T. Dž. Dilašova šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas, bet otrā pēc kārtas, kurā viņš uzveic pretinieku ar nokautu. Japiebilts, amerikāņa kontā par uzvaru pār Soto ieripoja arī 50, 000 ASV dolāru liels bonuss par vakara labāko izpildījumu.

„UFC 177” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.T.J. DillashawJoe SotoKO (head kick)52:20
2.Tony FergusonDanny Castillodecision (split)35:00
3.Bethe CorreiaShayna BaszlerTKO (punches)21:56
4.Carlos Diego FerreiraRamsey NijemTKO (punches)21:53
5.Yancy MedeirosDamon Jacksonsubmission (reverse guillotine choke)21:54
6.Derek BrunsonLorenz Larkindecision (unanimous)35:00
7.Anthony HamiltonRuan PottsTKO (punches)24:17
8.Chris WadeCain Carrizosasubmission (guillotine choke)11:12

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-09-01 10:28, pirms 10 gadiem
Dilshavam dihalka labaaka, Soto aatraak pagura kaut arii mazaak kusteejaas, ciinja bija interesanta kauta arii bija vajadziigi visi 5 raundi, bet Soto domaajams bus supervieglaa svara top5 ciikstonis,

     [+] [-]

, 2014-09-02 00:57, pirms 10 gadiem
Katram savs cīņas stils. T.J. vispār daudz labāks skils un ari visticamāk Barao paveicās ka neuztaisija svaru.
Valents rakstīja: Dilshavam dihalka labaaka, Soto aatraak pagura kaut arii mazaak kusteejaas, ciinja bija interesanta kauta arii bija vajadziigi visi 5 raundi, bet Soto domaajams bus supervieglaa svara top5 ciikstonis,