Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vitors Belforts: „Džons Džonss ir visu laiku izcilākais cīkstonis”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vitors Belforts: „Džons Džonss ir visu laiku izcilākais cīkstonis”
Vitors Belforts
Foto: ufc.com

Bijušais UFC pussmagā svara čempions Vitors Belforts (21-9-0), kurš pēdējos piecus gadus startēja vidējā svara kategorijā, 22. septembrī „UFC 152” ietvaros atgriežas pussmagajā svarā ar cīņu pret patreizējo šīs jostas īpašnieku Džonu Džonsu (16-1-0). Belforts uzsver, lai arī viņi pārstāv divas dažādas cīkstoņu paaudzes – sportistam ir liels gods stāties pretī Džonsam.

Trīsdesmit piecgadīgais brazīliešu atlēts Vitors Belforts un divdesmit piecu gadus vecais amerikāņu sportists Džons Džonss pārstāv divas dažādas cīkstoņu paaudzes...

Belforts MMA debitēja laikā, kad vairums cilvēku par tādu sporta veidu nebija pat dzirdējuši. Arī UFC brazīlietis plosījās laikā, kad organizācijā nebija nedz UFC prezidenta Dana Vaita, nedz lielākā daļa mūsdienās zināmo sportistu, kuri tagad startē zem UFC karoga. Vitors par UFC pussmagā svara čempionu kļuva divdesmit septiņu gadu vecumā, bet Džonss UFC čempiona troni iekaroja būdams tikai divdesmit četrus gadus vecs, laikā, kad MMA ir kļuvis par vienu no populārākajiem un attīstītākajiem sporta veidiem pasaulē.

„Esmu veca lauva, bet viņš ir jauna lauva, taču es vēl joprojām esmu izsalcis,” tēlaini portālam mixedmartialarts.com izteicās Vitor Belforts, kurš šim mačam gatavojas kopā ar Alisteru Overīmu (36-11-0) un Rašadu Evansu (17-2-1).

„Man ir liels prieks cīnīties ar tādu puisi kā Džons Džonss, kurš ir visu laiku izcilākais cīkstonis. Viņš padara mūsu sporta veidu labāku. Džonsam ir daudz lielisku iemaņu. Cīņās esmu jau septiņpadsmit gadu, taču arī priekš manis ir liels gods cīnīties ar viņu.”

Lai arī Belforts pats neatzīst lietu, kad sportists atsakās iziet ringā ar kādu konkrētu cīkstoni, taču Džonsa lēmumu atteikt cīņu Čelam Sonenam uztver ar sapratni: „Es esmu vecās skolas cīkstonis. Tagad cīkstoņus drīzāk var nosaukt par sportistiem – tā ir jauna paaudze. Viņi sīki un smalki izpēta savus pretiniekus.”

„Savukārt mēs pārstāvam to cīkstoņu grupu, kuri pielāgojas pie cīņām. Mēs esam gatavi pieņemt jebkuru cīņu, jebkurā laikā,” piebilda Belforts.

„Pieņemot šo cīņu, uz kuru tiek dots ir tik īss sagatavošanās laiks un pāriešana citā svara kategorijā priekš manis ir lielisks piedzīvojums. Uzskatu, ka, ja organizācijai ir vajadzīga mana palīdzība, tad man ir viņiem jāpalīdz."

"Netaisos nevienu vērtēt, it īpaši Džona Džonsa nometni vai viņu pašu. Viņš ir spēkojies ar visiem čempioniem… Šis puisis nebaidās ne no viena.”

Izmantotie resursi:
MMA news, fighter profiles and events – Mixed...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-08-31 09:19, pirms 12 gadiem
Tā var teikt pirms cīņas par katru savu pretinieku un tad uzvaras gadījuma teikt, tagad es esmu visu laiku izcilākais cīkstonis.