Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Gluhovu cīņā ar Gazajevu diskvalificē par neatļauta sitiena izdarīšanu

Gluhovu cīņā ar Gazajevu diskvalificē par neatļauta sitiena izdarīšanu
Konstantīns Gluhovs
Foto: sherdog.com

Tulā (Krievijā) notiekošajā cīņu šovā „M-1 Challenge 44” Latvijas titulētākais smagsvars Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs (26-14-0) aizvadīja MMA cīņu ar Krievijas sportistu Mihailu Gazajevu (3-0-0) un trešajā raundā pēc pretinieka provokācijas izdarīja sitienu ar kāju nokautējot to un tika diskvalificēts.

Pirms cīņas lieliski mājas darbu bija izpildījis Krievijas brīvās cīņas sporta meistars un Eiropas čempions MMA (amatieriem) Mihails Gazajevs, kurš labi izpētīja Konstantīna Gluhova cīņu video ierakstus un izdomāja kā neitralizēt Latvijas pārstāvja galveno trumpi – nokautējošos sitienus ar kājām.

Tā kā pēc noteikumiem nav ļauts spert sportistam kurš atrodas zemē pieskāries ar trešo punktu – kāju, roku vai pēcpusi, Gazajevs notupās uz viena ceļa un tādā kā pērtiķa manierē kustējās pa ringu, cenšoties saķert Gluhova kāju, lai pārietu cīņā parterā. Tēlaini izsakoties, pateicoties šai visai interesantai stratēģijai, krievs Kostjam „nogrieza” kājas, taču ar rokām trāpīt pa cīņas laukumu rāpojošajam Mihailam Gluhovs arī nevarēja. Šis mačs atgādināja kaķa un peles spēli, kurā viens skrēja pakaļ, bet otrs izvairījās no cīņas parterā un nevarēja atrast izdevību, lai iesistu.

Otro piecminūti Gazajevs iesāka tādā pašā manierē kā pirmo – kā pērtiķis rāpoja uz viena ceļa, līdz ar to ringā īsti nekādas darbības nenotika. Tiesnesim apnika tā māžošanās, izdarīja abiem aizrādījumu par pasitivitāti un lika sportistiem cīņu turpināt kājās. Taču Gazajevs jau pēc pirmā izdarītā sitiena atkal ķērās pie vecā.... Saņemot otro mutisko brīdinājumu par pasivitāti, cīkstoņiem tika piešķirtas dzeltenās kartiņas. Tūdaļ pēc kartiņas saņemšanas beidzot aktivizējās Krievijas pārstāvis, uzklūpot virsū Gluhovam un klasiskā brīvā cīkstoņa manierē nometa to uz ringa dēļiem. Mihails Gazajevs atradās vadošajā pozīcijā, bet Gluhovs bija spiests aizsargāties no virsū guļošā krieva sitieniem.

Trešajā raunda sākumā krievu smagsvars satvēra latvieiti un mēģināja to nomest zemē, taču Latvijas sportistam izdevās izsprukt. Krievs pa šiem diviem raundiem bija manāmi patērējis spēkus un atkal atspiedies ar celi pret ringa grīdu bezdarbībā tupēja. Gluhovs noķēra mirkli, kad oponents kustībā nedaudz atrāva celi no ringa grīdas un izdarīja skaistu spērienu ar kāju pa galvu, taču par šo sitienu saņēma otru dzelteno kartīti, jo tiesnesim likās, ka Mihaila celis sitiena brīdī bija pieskāries pie ringa dēļiem. Skatoties video atkārtojumu skaidri redzams, ka viss notika pēc noteikumiem. Bet kā saka - tiesnesim vienmēr taisnība!

Pēc atļaujas atsākt cīnīties, Gluhovs atkal nonāca zemē, bet pēc minūtes ilgas mīcīšanās parterā sportisti tika piecelti kājās. Krievs kārtējo reizi nometās uz ceļiem, provocējot Latvijas smagsvaru izdarīt sitienu ar kāju pa galvu, uz ko Kostja uzķērās un nokautēja to. Tā kā trešais punkts bija pie zemes, ringa tiesnesis pieņēma loģisku lēmumu diskvalificēt Konstantīnu Gluhovu, par uzvarētāju paziņojot Mihailu Gazajevu, kuram šī ir jau trešā uzvara profesionālajā MMA.

"Ja es ar Gluhovu cīnītos tāpat kā es cīnījos iepriekšējās divās cīņās, es zaudētu. Mēs atradām pieeju kā neitralizēt viņa spērienus ar kājām un uzvarējām," neskatoties uz kaunpilno izpildījumu, Gazajevs priecājās par uzvaru, kas iegūta pretinieka diskvalifikācijas rezultātā".

Protams, ar tādu iznākumu nebija apmierināti sanākušie pasākuma apmeklētāji, kuri vienā balsī bļāva Konstantīna Gluhova vārdu, tādā veidā paužot savu viedokli sakarā ar uzvarētāja paziņošanu. Taču, lai arī cīņa Gazajeva piekoptās taktikas dēļ bija gaužām neskatāma, noteikumi ir un paliek noteikumi - uzvara pienācās Mihailam Gazajevam.

Izm,mantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2013-11-30 21:57, pirms 11 gadiem
Šo video gan gribētos redzēt!
, 2013-11-30 22:20, pirms 11 gadiem
Kaut kāds sviests.. Ja neciena savu pretinieku, tad neciena savu cīņu, darbu.
, 2013-11-30 22:54, pirms 11 gadiem
Haha,cirks,gribētos redzētu video
, 2013-11-30 23:14, pirms 11 gadiem
, 2013-11-30 23:16, pirms 11 gadiem
"Skatoties video atkārtojumu skaidri redzams, ka viss notika pēc noteikumiem. Bet kā saka - tiesnesim vienmēr taisnība!" Gazaevs ar tris punktiem bija pieskaries zemei, Gluhova diskvalifikacija ir pareiza...Diemžel... 11:35 Konstantin Gluhov vs. Mikhail Gazaev _part 2 -...
, 2013-11-30 23:33, pirms 11 gadiem
Pofigā vienkārši iznesa ķirbi krievam.
, 2013-11-30 23:56, pirms 11 gadiem
nja...krievs krievam...
, 2013-12-01 01:05, pirms 11 gadiem
Saems rakstīja: "Skatoties video atkārtojumu skaidri redzams, ka viss notika pēc noteikumiem. Bet kā saka - tiesnesim vienmēr taisnība!" Gazaevs ar tris punktiem bija pieskaries zemei, Gluhova diskvalifikacija ir pareiza...Diemžel... 11:35 http://www.youtube.com/watch?v=5boDPFzog5I
Kas tur žēl ? , pats vainigs noteikums zin ja ir profesionālis
, 2013-12-01 01:42, pirms 11 gadiem
Šis Gazajevs - ir viens riktīgs perdelis... Tālu netiks.
, 2013-12-01 01:55, pirms 11 gadiem
Gluhovs formu zaudējis, kādus 10-15 kilo
, 2013-12-01 12:01, pirms 11 gadiem
shnee rakstīja: Konstantin Gluhov vs. Mikhail Gazaev _part 2 -...
Dabuja ko pelnijis.. Par tādiem gājieniem vajadzēja vel otreiz guļošam iemaukt..

Cerams tam lopam nākamā cīņa būs pēc pāris gadiem, lai padomā par attieksmi..
, 2013-12-01 12:33, pirms 11 gadiem
Saems rakstīja: "Skatoties video atkārtojumu skaidri redzams, ka viss notika pēc noteikumiem. Bet kā saka - tiesnesim vienmēr taisnība!" Gazaevs ar tris punktiem bija pieskaries zemei, Gluhova diskvalifikacija ir pareiza...Diemžel... 11:35 http://www.youtube.com/watch?v=5boDPFzog5I
izlasi rakstu šausmas! rakstīts par 2. dzelteno kartīti, kad Gluhovam bija taisnība, nevis par diskābeli!
, 2013-12-01 23:16, pirms 11 gadiem
Manuprāt, tiesnesi vajadzētu pazemināt zemākā klasē,
pirmkārt, Gluhovam iedot dzelteno kartiņu par neko!
otrkārt, tiesnesim vajadzēja piecelt Gazaevu stāvus, nejau ļaut tupēt un gaidīt. Varēja iedot vismaz brīdīnājumu par tādu debīlu gājienu, jo MMA cīņa paliek neskatām(garlaicīga), Tas ir MMA nejau tikai cīņa!
Viktorija Irkle cīņā pret pretinieci. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija.

Irkle Eiropas U17 čempionātā cīņā zaudē ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas sportiste Viktorija Irkle trešdien Novisadā U-17 Eiropas čempionātā cīņā zaudēja pirmajā cīņā jeb ceturtdaļfinālā.
Konors Makgregors. Foto: Reuters/Scanpix
9

Pārcelta Makgregora atgriešanās cīņa UFC

UFC vadītājs Dana Vaits atklāja, ka sākotnēji "UFC 303" pasākumā 29. jūnijā paredzētā Konora Makgregora cīņa pret Maiklu Čendleru pārcelta uz vēl nezināmu vēlāku laiku.
Konors Makgregors. Foto: Reuters/Scanpix

Negaidīti atcelta preses konference pirms Makgregora atgriešanās cīņas

Cīņu sporta organizācija UFC bija plānojusi pirmdien Īrijā aizvadīt preses pasākumu pirms "UFC303" cīņu šova, kurā plānota slavenā un skandalozā cīkstoņa Konora Makgregora atgriešanās, taču tas pēdējā brīdī tika atcelts. Makgregors par to publiski atvainojās, norādot, ka tā nācies darīt viņam nekontrolējamu apstākļu dēļ.