Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Oktobrī Rīgā notiks Pasaules sambo meistarsacīkstes

Krišs Upenieks

Oktobrī Rīgā notiks Pasaules sambo meistarsacīkstes
Roberts Kabanovs
Foto: Boriss Simsons

No 9. līdz 11. oktobrim Rīgas Olimpiskajā sporta centrā notiks svarīgs sporta notikums – Pasaules sambo meistarsacīkstes jauniešiem un junioriem. Pie mums atbrauks jauni sportisti no vairāk nekā 30
pasaules valstīm. Uz trim paklājiem trīs dienu laikā jaunieši un meitenes izspēles 40 medaļu komplektus.

Rīga jau ne pirmo reizi organizē šāda mēroga sambo pasākumus un katru reizi to līmenis ir ļoti augsts. Liek sevi manīt pieredze, kas iegūta, organizējot Eiropas meistarsacīkstes 2007. gadā Liepājā, analoģiskas Pasaules meistarsacīkstes 2011. gadā Rīgā un Atvērtās Eiropas meistarsacīkstes kadetiem 2013. gadā Rīgā.

Latvijas SAMBO ir labas tradīcijas un sena vēsture. Latvijas SAMBO klubu asociācija jau vairāk nekā 50 gadus strādā Latvijas sporta attīstības labad. Mūsu sambisti ne vienu vien reizi ir kāpuši uz Pasaules un Eiropas goda pjedestāliem, to starpā ir tādi sportisti kā Vsevolods Zeļonijs, Andrejs Terentjevs, Vladislavs un Artūrs Čerņavski, Viktors Reško, Vladimirs Osnačs un daudzi citi.

Tradīcijas turpina jauniešu komanda, kurai ir lieliskas iespējas izcīnīt medaļas šajās meistarsacīkstēs. Šobrīd sambo cenšas kļūt par pilnvērtīgu Olimpiskās programmas sastāvdaļu un iegūst jaunu kvalitātes līmeni, kas padara šo unikālu sporta veidu vēl populārāku un interesantāku. Pieaug to valstu, kas attīsta sambo, skaits, par piemēru tam kalpo tas, ka uz Rīgu atbrauks sportisti, kas pārstāv visus kontinentus, izņemot Austrāliju. Paralēli meistarsacīkstēm 9. oktobrī notiks Pasaules sambo federācijas valdes sēde.

Informāciju sagatavoja:
Darja Davidova