Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jurijs Višņevskis aizvadīs cīņu pret lietuvieti Tomasu Pakutinskas

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Jurijs Višņevskis aizvadīs cīņu pret lietuvieti Tomasu Pakutinskas
Jurijs Višņevskis
Foto: Sergejs Skripa

Līdz šim neuzvarētais Latvijas smagā svara cīkstonis Jurijs Višņevskis (4-0-0) 27. aprīlī Viļņā (Lietuvā) cīņu šova "K-1 World Grand Prix" ietvaros aizvadīs MMA reitinga cīņu ar šā brīža vienu no spēcīgākajiem lietuviešu smagsvariem Tomasu Pakutinskas (7-9-1), ziņo bushido.lt

Divdesmit četrus gadus vecais cīņu sporta kluba „Profesionālis” sportists Jurijs Višņevskis, kurš šogad kļuva par Lietuvas atklātā čempionāta Kudo uzvarētāju, savas gaitas profesionālā MMA uzsāka 2010. gadā ar uzvaru pār bijušo svarcēlāju Dmitriju Usovski (1-5-0). Bet tad sekoja panākumi pār lietuviešiem Pavlo Nečiparenko (0-6-0) un Tomasu Vaicickas (1-7-0).

Pirms nedēļas šovā „TM fighting Grand Prix” bijušais brīvās cīņas cīkstonis Višņevskis savā statistikā ierakstīja jau ceturto panākumu, uzvarot MMA debitantu Pauļusu Peceļunas (0-1-0). Jāpiemin, ka visas uzvaras rīdzinieks izcīnījis pirmajā raundā ar nokautu vai sāpju paņēmienu.

Tiesa, Tomass Pakutinskas priekš Jurija Višņevska nebūs tik parocīgs pretinieks kā visi iepriekšējie viņa upuri. Lai arī divdesmit sešus gadus vecā Pakutinskas MMA karjera sākuma posmā nebija tā veiksmīgākā, pēdējās septiņās cīņās viņš izcīnījis sešas uzvaras, bet vienreiz cīnījies neizšķirti.

It kā Tomass nav sakāvis nevienu pasaules slavenu sportistu, taču Eiropā viņš tiek respektēts. Par sportista svarīgākajām uzvarām var saukt panākumus pār moldāvu Pāvelu Dorofteju (11-2-0) un austrieti Haraldu Fišeru (8-5-0), bet pārējās uzvaras viņam ir pār cīkstoņiem ar ne visai spožu statistisku.

Priekš leiša šī būs jau ceturtā cīņa ar kādu no Latvijas MMA pārstāvjiem. Pirmā tikšanās ar mūsu valsts sportistiem viņam notika 2009. gadā, kad tas dūres krustoja ar kluba „LEWC” cīkstoni Mihailu Koževņikovu (3-0-0). Toreiz Pakutinskas piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem. Otrais Latvijas cīkstonis ar ko Tomass ringā spēkojās bija liepājnieks Romāns Skiba (5-8-0). Romāns šajā kaujā tika sakauts pēc punktiem. Tad sekoja Mārtiņa Egles (9-8-1) kārta… Arī ar Egli lietuviešu spēka mitriķis ringā aizvadīja visus atvēlētos raundus, pēc kuriem sānu tiesneši šai divkaujā fiksēja neizšķirtu.

Principā, Pakutinskam ir pa spēkam gan nokautēt, gan viņam ir pietiekoši daudz benzīna, lai nostāvētu visus atvēlētos raundus un cīņu uzvarētu pēc punktiem. Tas, protams, nav diez ko iepriecinoši priekš mūsu Jurija, jo latvietis cīņu laukumā nav pavadījis ilgāk par pirmo raundu. Viņš vienmēr izcīnījis ātras uzvaras un neviens vēl nav pārbaudījis viņa izturības slieksni. Ir jācer, ka Višņevska iepriekšējo četru cīņu scenārijs atkārtosies un viņš savas statistikas ailītē ierakstīs kārtējo uzvaru…

Izmantotie resursi:
Bushido
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2013-03-31 09:49, pirms 12 gadiem
iespaidīgas statistikas tiem čaļiem kurus uzveicis