Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ekspertu viedoklis: „Cīņā par UFC titulu iespējas uzvarēt ir gan Dos Santosam, gan Velaskezam ”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ekspertu viedoklis: „Cīņā par UFC titulu iespējas uzvarēt ir gan Dos Santosam, gan Velaskezam ”
Edmunds Ķirsis
Foto: Jevgeny Luhnev

Līdz cīņu šova „UFC 155” sākumam, kurā revanša mačā dūres krustos patreizējais UFC smagā svara čempions Juniors dos Santos (15-1-0) ar bijušo šī čempiona titula īpašnieku, tagadējo titula pretendentu Keinu Velaskezu (10-1-0), palikušas tikai dažas stundas. Savas prognozes par šīs cīņas iznākumu izteikušas Latvijas un ārvalstu cīņu sporta zvaigznes.

Pirmā Juniora dos Santosa – Keina Velaskeza cīņa notika pērnā gada novembrī šovā „UFC on Fox 1 - Velasquez vs. Dos Santos”. Tajā duelī uzvaru pirmā raunda sākumā ar tehnisko nokautu izcīnīja Dos Santos, iegūstot savā īpašumā UFC smagā svara čempiona titulu. Savukārt Velaskezs, kurš ne tikai zaudēja savu čempiona titulu, bet arī piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā.

UFC slavas zāles iemītnieks Rendijs Kotūrs (19-11-0): „Izskatās, ka šī revanša cīņa būs interesanta. Domāju, ka Keinu redzēsim viņa labākajā formā. Velaskezs vēlas atgūt savu jostu, līdz ar to Dos Santos būs daudz agresīvāks kāds viņš bija pirmajā cīņā. Paredzu, ka Keins mēģinās pārvest cīņu parterā, bet pretī viņam stāvēs Dos Santosa nokautējošais spēks.”

Latvijas MMA pionieris Edmunds Ķirsis (6-6-0): „Būs līdzīga cīņa. Velaskezs ir guvis mācību un uz šo maču nāks ar divtik lielu motivāciju kā uz iepriekšējo cīņu. Gan jau Keins grib atgūt savu čempiona jostu un šoreiz nelīdīs atklātā dūru apmaiņā, bet gan mēģinās pārvest cīņu parterā. Ja Velaskezs pārejot parterā neuzķersies uz Dos Santosa sitiena, viņš svinēs uzvaru, bet principā favorīts ir patreizējais čempions.

Bijušais IFL smagā svara čempions Rojs Nelsons (18-7-0): „Domāju, ka es biju vienīgais, kurš pirmajā cīņā lika uz Dos Santosu. Arī tagad lieku uz Junioru. Viņš spēcīgi sit un viņam ir pieci raundi, lai caursistu Velaskeza bloku. Ja Keins plāno darīt to pašu ko iepriekšējā mačā, tad tas ne ar ko labu nebeigsies. Velaskezam jāizmaina sava stratēģija un vairāk jākoncentrējas uz cīņu parterā – tas būtu labs plāns.”

Baltijas pussmagā svara čempions Mārtiņš Egle (9-7-1): „Dos Santos vinnēs. Domāju, ka Velaskezs spēs novilkt maksimums līdz otrajam raundam un tad viņš tiks nokautēts. Junioram dos Santosam šobrīd smagajā svarā nav līdzvērtīgu pretinieku, vienīgais, kurš var uzvarēt brazīlieti ir Alisters Overīms.”

UFC cīkstonis Šeins del Rosario (11-2-0): „Šī būs ļoti agresīva divkauja. Ja Dos Santos nenoķers Velaskezu uz pretsitiena, tad Keinam ir labas iespējas brazīlieti nomocīt parterā un paņemt uzvaru pēc punktiem. Personīgi es jutīšu līdzi Junioram dos Santosam un ceru, ka viņš uzvarēs.”

Latvijas labākais vieglā svara MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (7-1-0): Šajā cīņā ļoti grūtu kaut ko paredzēt. Šeit iespējas uzvarēt gan vienam, gan otram ir piecdesmit pret piecdesmit. Domāju, ka šī cīņa ies ilgāk kā viņu pirmais mačs, varbūt pat visus piecus raundus. Ja viss iekārtosies tieši tā, tad tas ir izdevīgāk Velaskezam, kuram ir ļoti laba izturība. Keinam vairāk jākoncentrējas uz metieniem un graplingu, taču Juniors dos Santos labi aizsargājas un viņam ir laba boksa tehnika. Kā jau teicu, šeit uzvarētāju grūti noteikt.

Bijušais DREAM un Strikeforce smagā svara čempions Alisters Overīms (36-11-0): „Domāju, ka Keins šajā cīņā būs labāks. Viņam ir iespējas atgūt jostu. Droši vien, ka Keins arī uzvarēs.”

Eiropas čempions kaujas sambo un MMA cīkstonis Artūrs Čerņavskis (4-0-0): „Cīņa būs spraiga un visticamāk sportisti astoņstūrī pavadīs visus atvēlētos raundus un tā beigsies pēc punktiem. Abi šie cīkstoņi ir ļoti spēcīgi, taču man liekas, ka Keins Velaskezs šoreiz paņems uz pieredzi un izcīnīs uzvaru. Ar nepacietību gaidu šo maču!”

Bijušais UFC smagā svara čempions Frenks Mirs (16-6-0): „Abiem izredzes uz uzvaru ir vienādas. Lai uzvarētu Dos Santosu viņš ir jāpiespiež pie būra žoga un jāpāriet cīņā parterā. Viņš jau ir pierādījis, ka cīņā uz distanci par viņu labāku nav. Tam piemīt laba sitienu tehnika un ātrums. Keinam ir jāierobežo viņa priekšrocības un viņam ir potenciāls, lai to izdarītu. Līdz šim neviens vēl nav nogāzis Junioru dos Santosu uz partera, nevienam nav izdevies dominēt pār viņu, pat atrast nelielu plaisiņu tā bruņās. Es uzliktu uz čempionu tikai tāpēc, ka viņš ir čempions, bet tomēr šī nav cīņa uz kuru es būtu gatavs uzlikt savu māju.”

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-12-29 20:07, pirms 12 gadiem
Kāds varbūt zin cikos sākas pēc Latvijas laika? Jo te informācijā nebij norādīts.

     [+] [-]

, 2012-12-30 04:47, pirms 12 gadiem
Kops kura laika Skrivers ir labakais Latvijas mma viegla svara cikstonis????? Un tagat ari eksperts

     [+] [-]

, 2012-12-30 18:46, pirms 12 gadiem
Nu tas ir pipec, ka LV žurnaļugas neprot pareizi uzrakstīt uzvārdus (facepalm)